Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov spletne trgovine inled.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«), ki jo upravlja podjetje INLED trgovina in storitve d.o.o. (v nadaljevanju upravljavec), kot ponudnik spletne trgovine.

Upravljavec obdeluje osebne podatke v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ter posameznimi veljavnimi zakoni o varstvu osebnih podatkov.*

Podatki o upravljavcu:
INLED trgovina in storitve d.o.o.
Ulica bratov Vošnjakov 4
3000 Celje
Matična številka: 3937984000
Davčna številka: SI58999396
E-pošta: info@inled.si

Kontaktirate nas lahko po e-pošti na e-poštni naslov info@inled.si. Ko nas kontaktirate, uporabljamo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, izključno v namen, da vas lahko kontaktiramo in obdelamo vašo zahtevo.

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov

Pooblaščenca oseba za varstvo osebnih podatkov pri upravljavcu je: Luka Zajc

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva na naslovu upravljavca: INLED trgovina in storitve d.o.o., ulica bratov Vošnjakov 4, 3000 Celje.

E-pošta: info@inled.si

Katere osebne podatke obdelujemo?

Upravljavec za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

• ime in priimek,
• naslov in kraj bivanja,
• naslov elektronske pošte,
• kontaktno telefonsko številko,
• državo bivanja,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini,
• IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta,
• podatki o uporabi naših spletnih strani (čas in datum obiska spletne strani, kliki na povezavo, porabljen čas),
• podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili),
• arhiv komunikacije,
• podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga
(predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

• komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja,
• sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe,
• tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil),
• obveščanje o ugodnostih, aktivnostih, novicah, storitvah in dogodkih upravljavca,
• za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov,
• za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani,
• za prilagajanje spletnih oglasov za ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords…).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

• kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago) oziroma je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo (zakonodajna ali pogodbena podlaga),
• kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (individualna privolitev),
• kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (npr. ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Obdelava na podlagi vaše privolitve

Ko podate privolitev, ponudnik zbira in obdeluje (uporablja) vaše osebne podatke za naslednje namene:

• obveščanje o svojih storitvah, ponudbah in produktih v obliki novic in e-poštnih sporočil ter za zagotavljanje storitev (izdajanje računov itd.),
• druge namene, o katerih se dogovorite ločeno za vsak primer posebej, ko poslujete s ponudnikom.

Obdelava na podlagi zakonodaje in pogodbenih razmerij

Če je posredovanje osebnih podatkov pogodbena obveznost, obveznost, ki je potrebna za sklenitev in izvajanje pogodbe s ponudnikom, ali zakonska obveznost, vas bomo morali prositi, da posredujete svoje osebne podatke; če osebnih podatkov ne boste posredovali, ne boste mogli skleniti pogodbe s ponudnikom in ponudnik ne bo mogel opraviti storitev ali zagotoviti produktov v skladu s pogodbo.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Ponudnik lahko podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, ki temelji na namenu obdelave osebnih podatkov in ki ga ponudnik poskuša uresničiti, razen če prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru zakonitega interesa ponudnik vedno opravi oceno v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Pogodbena obdelava osebnih podatkov

Kot posameznik ste seznanjeni in se strinjate, da lahko ponudnik posamezne naloge v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem).

Pogodbeni obdelovalci lahko podatke, ki so jim zaupani, obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v okviru pooblastil ponudnika (opredeljenih v pisni pogodbi ali drugem pravnem aktu) in v skladu z nameni, opredeljenimi v tem pravilniku o zasebnosti.

Hramba osebnih podatkov

Ponudnik bo vaše osebne podatke hranil le toliko časa, kolikor je potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in nadalje obdelani (na primer za zagotovitev dostopa do določenih informacij, ki so vam na voljo, za ponudnikove novice itd.).

Osebni podatki, ki jih ponudnik obdeluje na podlagi osebne privolitve ali pravnega interesa posameznika, se hranijo trajno, dokler posameznik privolitve ne prekliče ali dokler ne predloži zahteve za ustavitev obdelave.

Ponudnik hrani osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi zakonodaje, za obdobje, določeno z zakonom.

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po izteku obdobja hrambe ponudnik učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira osebne podatke tako, da jih ni mogoče povezati z določenim posameznikom.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za obdelavo in dostavo naročila).

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe INLED d.o.o. razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci).

Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

• ponudniki storitev marketinga,
• ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil,
• ponudniki pošiljanja sms sporočil,
• ponudniki rešitev za spletno oglaševanje,
• ponudniki storitev obdelave in analitike podatkov,
• ponudniki programerskih rešitev,
• vzdrževalci IT-sistemov,
• ponudniki rešitev za spletno oglaševanje,
• ponudniki storitev obdelave in analitike podatkov,
• ponudniki plačilnih sistemov,
• dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Avtomatizirano beleženje podatkov (neosebni podatki)

Ob vsakem dostopu do spletnega mesta (ne kot del vaše prijave) se samodejno beležijo splošni in neosebni podatki (število obiskov, povprečno trajanje obiska, obiskane strani). Ti podatki se uporabljajo za merjenje privlačnosti našega spletnega mesta ter za izboljšanje njegove vsebine in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obdelave in se ne posredujejo tretji osebi.

Uporaba piškotkov (neosebni podatki)

Piškotki se uporabljajo, da se omogoči učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto. Piškotki so majhne datoteke, ki koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu, saj omogočajo prepoznavanje uporabnika in analizo njegove uporabe spletnega mesta.

Piškotki so shranjeni v imeniku datotek vašega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku istega spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali storitvi, ki je nastavila piškotek.

Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z dovoljenjem uporabnika. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

Večina piškotkov, ki se uporablja, se po seji brskalnika samodejno izbrišejo. Poleg tega se uporabljajo tudi piškotki, ki ostajajo po seji na trdem disku uporabnika. Pri naslednjem obisku se samodejno zazna, da je uporabnik že bil na spletnem mestu in katerim vnosom in nastavitvam daje prednost.

Ko uporabnik odpre spletno mesto inled.si, so s pomočjo piškotkov zajeti naslednji podatki: datum in ura priklica shranjenih podatkov, ime priklicane spletne strani, ID seje Referrer-URL (URL vira, s katerega je uporabnik prišel na spletno stran, količina prenesenih podatkov, izdelek in različica informacije uporabljenega brskalnika.

Analize internetnih storitev

GOOGLE ANALYTICS

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na računalniku uporabnika in omogočajo analizo uporabnikove uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Ponudnik je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu ponudnika uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za ponudnika sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za ponudnika zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da naloži in namesti vtičnik za brskalnik.

FACEBOOK

Na spletnem mestu se uporablja t.i. vtičnike („Plugins“) družbenega omrežja Facebook, ki jih upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Vtičniki so označeni z logotipom Facebooka ali dodatkom „Facebook vtičnik za družbeno omrežje“ oz. „Facebook Social Plugin“. Pregled vtičnikov Facebook in njihov videz je mogoče najti na povezavi: Facebook plugins. Z uporabo spletnega mesta, ki vsebuje takšen vtičnik, vzpostavi brskalnik uporabnika neposredno povezavo s Facebookovimi strežniki. Facebook prenese vsebino vtičnika neposredno v brskalnik uporabnika in ga vključi v spletno stran. S tem vključevanjem prejme Facebook informacijo, da je brskalnik uporabnika priklical pravilno stran spletnega mesta, četudi uporabnik ne poseduje Faceboook profila ali v trenutku uporabe ni vpisan v svoj račun na Facebooku. To informacijo (vključno z naslovom IP) posreduje brskalnik na Facebookov strežnik v ZDA in ga tam shrani. Kadar uporabnik uporablja vtičnik in npr. klikne na gumb "Všeč mi je" ali napiše komentar, potem se ta informacija prav tako prenese neposredno na Facebookov strežnik, kjer se shrani. Informacije se prav tako objavijo na Facebook profilu, da jih lahko vidijo uporabnikovi Facebook prijatelji. Več o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in njihovi nadaljnji obdelavi in uporabi na Facebooku, kakor tudi o pravicah in možnostih nastavitve zaščite zasebnosti, si uporabnik lahko prebere v Facebookovih nasvetih za varstvo podatkov. Kadar uporabnik ne želi, da se podatki, ki jih Facebook pridobi na spletnem mestu, zapišejo na Facebook računu uporabnika, mora biti uporabnik pred obiskom spletnega mesta odjavljen s svojega računa na Facebooku. Nalaganje Facebook vtičnika lahko uporabnik prepreči tudi s programskim dodatkom za svoj brskalnik, npr. „Facebook Blocker".

Hramba neosebnih podatkov

Hramba neosebnih podatkov temelji na nastavitvah poteka veljavnosti piškotkov. Čas shranjevanja piškotkov je odvisen od vrste piškotka. Sejni piškotki potečejo, ko zaprete zavihek ali brskalnik. Trajni piškotki potečejo po treh mesecih.

Uporaba neosebnih podatkov

Podjetje INLED d.o.o. zbrane neosebne podatke uporablja za to, da lahko svojim strankam zagotovi storitve, povezane z oglaševanjem. Ko podate privolitev za piškotke, lahko ponudnik zbira in obdeluje (uporablja) vaše neosebne podatke za naslednje namene:

• preprečevanje goljufivih dejavnosti, kot so lažni kliki, roboti itd.,
• olajšanje postopka nakupa in prodaje spletnega oglaševanja, vključno z izračunom ponudbene cene,
• analizo uspešnosti oglaševalskih kampanj in poročanje o njej ter pripisovanje končnih uporabnikov kampanjam, spletnim založnikom, oglasom ali podatkom o ciljanju občinstva,
• odločanje o tem, kateri oglas naj se prikaže in ali naj se prikaže ali ne,
• izboljšanje oglaševalske izkušnje z zagotavljanjem omejevanja pogostosti prikazovanja oglasov, optimizacijo zaporedja oglasov, prikazovanjem ustreznih prikaznih oglasov glede na interese končnega uporabnika in napovedovanjem verjetnosti interakcije končnega uporabnika z oglasom,
• namene preslikovanja med napravami,
• izpolnitev zahteve končnega uporabnika za odjavo,
• namene sinhronizacije z drugimi spletnimi oglaševalskimi storitvami,
• interne raziskovalne in razvojne storitve, razvoj novih funkcij in izboljšanje naših oglaševalskih algoritmov.

Odjava od zbiranja in uporabe neosebnih podatkov

Od zbiranja in uporabe neosebnih podatkov se lahko odjavite z upravljanjem piškotkov v brskalniku ali napravi.

Kot končni uporabnik lahko piškotke upravljate v nastavitvah spletnega brskalnika. Brskalniki uporabljajo različne metode za omejevanje uporabe piškotkov. Običajno te možnosti najdete v meniju Orodja ali Možnosti. Preberete lahko tudi razdelek Pomoč v brskalniku.

Če se želite odjaviti od sledenja oglasom in ciljanja oglasov na mobilnih napravah, pametnih televizorjih in podobnih napravah, se obrnite na proizvajalca naprave, da vam posreduje navodila za blokiranje ali onemogočanje piškotkov.

Račun stranke

Da bi vam zagotovili kar največjo možno udobje, vam ponujamo trajno shranjevanje vaših osebnih podatkov v računu, zaščitenim z geslom.

Račun stranke je na splošno ustvarjen prostovoljno. Če ustvarite račun stranke, obdelava vaših tukaj zbranih podatkov poteka na podlagi člena 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Po ustvaritvi računa stranke ni potreben nov vnos podatkov. Prav tako si lahko kadar koli ogledate in spremenite shranjene podatke v svojem računu stranke. Samo če želite izvesti naročilo preko našega spletnega mesta/aplikacije, je za obdelavo naročila nujno potrebno odpreti račun stranke.

Poleg podatkov, ki se zahtevajo pri oddaji naročila, morate vnesti tudi svoje geslo za ustvaritev računa stranke. To skupaj z vašim e-poštnim naslovom omogoča dostop do vašega uporabniškega računa. S svojimi osebnimi podatki ravnajte zaupno in ne omogočajte tretjim osebam, da dostopajo do njih. Upoštevajte, da boste ostali prijavljeni tudi po tem, ko zapustite naše spletno mesto, razen če se aktivno odjavite.

Imate možnost, da kadar koli izbrišete svoj račun stranke. Upoštevajte, da v primeru, da ste pri nas opravili naročilo, podatki, vidni v računu stranke, ne bodo istočasno izbrisani. Vaši podatki se bodo samodejno izbrisali, ko bodo potekle za nas veljavne zahteve glede hrambe.

Plačila

Vaše plačilne podatke obdelujemo za namene obdelave plačil.

Glede na način plačila posredujemo vaše plačilne podatke tretjim osebam (npr. pri plačilu s kreditno kartico ponudniku vaše kreditne kartice).

Plačilo po povzetju

Če plačate po povzetju, bomo podatke o dostavi in plačilu poslali našemu ustreznemu dostavnemu partnerju za prenos in sprejem plačila.

Obdelava podatkov za oglaševalske namene

Poštno oglaševanje

Za uporabo vaših podatkov v tržne namene imamo zakonit interes. Naslednje podatke obdelujemo za lastne tržne namene in za tržne namene s strani tretjih oseb: ime, priimek, poštni naslov, leto rojstva.

Prav tako smo upravičeni do shranjevanja pridobljenih osebnih podatkov v skladu z zakonskimi zahtevami za lastne tržne namene in tržne namene tretjih oseb. Cilj je, da vam pošiljamo oglaševanje na podlagi vaših dejanskih ali domnevnih interesov in vas tako ne nadlegujemo z nepotrebnim oglaševanjem. Dodatno shranjeni podatki se ne posredujejo tretjim osebam. Poleg tega psevdonimiziramo/anonimiziramo zbrane osebne podatke z namenom uporabe psevdonimiziranih/anonimiziranih podatkov za lastne tržne namene kot tudi za tržne namene tretjih oseb (oglaševalci).

Psevdonimizirane/anonimizirane podatke je mogoče uporabiti tudi za individualizirano spletno oglaševanje, pri čemer lahko oglaševanje nadzirajo drugi ponudniki storitev in/ali agencije.

Priporočila izdelkov po e-pošti

Kot obstoječa stranka naše spletne trgovine boste od nas prejemali redna priporočila izdelkov po e-pošti. Ta priporočila za izdelke boste prejeli od nas, ne glede na to, ali ste naročeni na novice ali ne. E-poštni naslov, ki ste ga navedli med nakupom, uporabljamo za oglaševanje svojega blaga in/ali storitev, podobne tistim, ki ste jih kupili pri nas na podlagi že oddanega naročila.

Nagradne igre

Če se prijavite na nagradne igre, ki jih organizira INLED d.o.o., uporabljamo podatke, ki ste jih posredovali med registracijo za izvajanje pogodbe o sodelovanju, predvsem za obveščanje o prejeti nagradi in po potrebi za oglaševanje naših ponudb in/ali ponudb naših partnerjev v nagradni igri. Podrobne informacije najdete v ustreznih pogojih sodelovanja za posamezno nagradno igro.

Funkcije družabnih medijev

Da bi naredili naše podjetje še bolj poznano, uporabljamo na našem spletnem mestu vtičnike družabnih omrežij Facebook in Twitter na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Osnovni namen oglaševanja je treba šteti za zakoniti interes v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Odgovornost za delovanje, skladno z varstvom podatkov, morajo zagotoviti posamezni ponudniki.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani posameznega ponudnika ter vaše zadevne pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti najdete v ustreznih obvestilih o varovanju zasebnosti ponudnika.

Opomba k pravici do ugovora

Uporabi vaših osebnih podatkov za zgoraj omenjene tržne namene lahko kadar koli ugovarjate s prihodnjim učinkom na naslovu info@inled.si

Če želite vložiti ugovor, bodo vaši podatki blokirani za nadaljnjo obdelavo v oglaševalske namene. Opozarjamo, da je lahko izjemoma, tudi po prejemu ugovora, poslano oglaševalsko gradivo. To je tehnično pogojeno zaradi potrebnega predpisanega časa v okviru izbora in ne pomeni, da vašega ugovora nismo sprejeli.

Varstvo vaših osebnih podatkov

Podjetje INLED d.o.o. za zaščito in zagotavljanje varnosti, celovitosti in razpoložljivosti vaših podatkov in informacij uporablja več varnostnih ukrepov, vključno z orodji za šifriranje in preverjanje pristnosti.

Čeprav pri prenosu podatkov s spleta ali spletnega mesta ni mogoče zagotoviti popolne zaščite pred kibernetskimi napadi, si nenehno prizadevamo za izvajanje fizičnih, elektronskih in postopkovnih zaščitnih ukrepov za zaščito vaših podatkov v skladu z veljavnimi zahtevami za varstvo podatkov.

Podjetje INLED d.o.o. med drugim uporablja naslednje ukrepe za zaščito osebnih podatkov:

• IT-sistemi so zaščiteni s požarnim zidom, ki preprečuje nepooblaščen dostop,
• dostop posameznikov do vaših podatkov je omejen na podlagi potrebe po seznanitvi in izključno za navedeni namen,
• zbrani podatki se prenesejo v šifrirani obliki,
• nenehno spremljamo dostop do IT-sistemov, da bi odkrili in preprečili zlorabo osebnih podatkov.

Vaše pravice, kontaktni podatki in pravica do pritožbe

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, nam pišite na e-poštni naslov info@inled.si.

Poleg pravice do odstopa od soglasja, ki ste nam ga dali, imate glede svojih osebnih podatkov naslednje pravice:

• potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke,
• zahtevate dodatne podrobnosti o tem, kako uporabljamo vaše podatke,
• dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas,
• eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov,
• izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali,
• zahtevate posodobitev in popravek vseh netočnosti v podatkih, ki jih hranimo,
• zahtevate izbris vseh podatkov (pravica do pozabe), za uporabo katerih nimamo več zakonite podlage,
• lahko, kadar se vaši podatki obdelujejo na podlagi privolitve in v povezavi s katero koli vrsto neposrednega trženja, svojo privolitev prekličete z učinkom od trenutka preklica, s čimer bomo zaustavili določeno obdelavo,
• zaradi svojih posebnih okoliščin ugovarjate kakršni koli obdelavi (vključno z ustvarjanjem profila) na podlagi zakonitih interesov, razen če imajo naši razlogi za obdelavo vaših podatkov prednost pred kakršnim koli posegom v vaše pravice do varstva podatkov,
• zahtevate, da omejimo način uporabe vaših podatkov, na primer pri pregledu pritožbe,
• prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov,
• osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
• pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Pravica do izbrisa, popravka ali ugovora in druge pravice

Posamezniki, ki želijo svoje podatke trajno izbrisati iz naše zbirke osebnih podatkov, nas morajo kontaktirati na e-poštni naslov info@inled.si. Zagotavljamo vam, da bomo podatke izbrisali v 30 dneh in vas o tem ustrezno obvestili.

Če spremenite svoje osebne podatke (poštna številka, e-poštni naslov, fizični naslov, telefonska številka), nam to sporočite na e-poštni naslov info@inled.si. Zagotavljamo vam, da bomo vašo zahtevo izpolnili v 30 dneh.

Pravica do ugovora

Pod pogoji člena 21(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov je mogoče ugovarjati obdelavi podatkov iz razlogov, ki izhajajo iz posebnega položaja posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Zgornja splošna pravica do ugovora se nanaša na vse namene obdelave, opisane v teh informacijah o varstvu podatkov, ki se obdelujejo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Za razliko od posebne pravice do ugovora do obdelave podatkov v oglaševalske namene, smo tak splošni ugovor v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov dolžni uresničiti le, če nam za to navedete pomembne razloge (npr. morebitno tveganje za življenje ali zdravje).

Pravica do odstopa

Če obdelujemo podatke na podlagi vašega soglasja, imate pravico, kadar koli umakniti soglasje. Odstop od privolitve ne pomeni, da obdelava podatkov na podlagi privolitve vse do odstopa postane neučinkovita.

Umik soglasja učinkuje od prejema potrditvenega sporočila s strani upravljavca o sprejemu umika soglasja.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in pod kontaktnimi podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Če niste zadovoljni s tem, kako uporabljamo vaše podatke, ali z našim odzivom, ko uveljavljate te pravice, imate pravico do pritožbe pri organu za varstvo podatkov (https://www.ip-rs.si/).

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Ta pravilnik o zasebnosti se lahko kadar koli spremeni ali dopolni. Z uporabo ponudnikovega spletnega mesta po spremembi ali dopolnitvi pravilnika se posameznik strinja s spremembami in dopolnitvami.

Posodobljeno: 01.05.2023

INLED d.o.o.

*Uredba EU 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencije Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št. 181, ETS št. 185, ETS št. 189)) ter zakonodajo Republike Slovenije (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Uradni list RS, št. 163/22), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Uradni list RS, št. 96/09 in 19/15))