SecuCert seal

Montaža ALU profilov za LED trakove

Spodaj bomo opisali montažo ALU profilov za LED trakove, korak za korakom, zraven pa podelili nekaj koristnih nasvetov.

1. KORAK:
Razrez

Profili so dobavljivi samo v kosih po 1m ali 2m. Točno dolžino, ki jo potrebujete, lahko odrežete s klasično žago za kovino. Za natančno žaganje priporočamo takšno s čim manjšimi zobci. Najprej si označite točko, nato pa začnite žagati na hrbtni strani. V primeru zdrsa bodo tako sledovi na hrbtni strani in ne bodo vidni. Nepopolen rez na koncu profila lahko izravnate s pilo za kovino.

2. KORAK:
Montaža

Za lažjo montažo ALU profilov vam svetujemo uporabo nosilcev, ki jih lahko najdete v naši spletni trgovini. Odvisno od površine, se lahko pritrdijo s pomočjo vijaka ali samolepilnih blazinic. Samolepilne blazinice svetujemo samo za popolnoma ravne in čiste površine, za ostale svetujemo uporabo vijaka. Za uporabo v najtežjih pogojih, na neravnih površinah in izpostavljenosti vremenu vam svetujemo, da profil prevrtate in ga z vijakom pritrdite direktno, brez nosilca.

3. KORAK:
Sestavljanje

Tretji in zadnji korak je sestavljanje LED traku z ALU profilom, pokrovom in zaključki. Za navodila kako rezati in uporabljati LED trak, si prosim oglejte ta članek.

Sestavljanje v daljše kose

Najboljši način sestavljanja ALU profilov v kose daljše od 2 metrov je, da uporabimo sistem prepletanja. Na ta način uporabimo za povezavo dveh kosov profilov plastični pokrov ALU profila. Naj pojasnimo. Najprej vzamemo samo plastični pokrov in ga prerežemo na dve polovici. Prvo polovico vstavimo v prvi ALU profil, nato pa v prvi in drugi ALU profil vstavimo cel plastični pokrov. Na konec drugega ALU profila vstavimo drugo odrezano polovico pokrova. Na ta način je spoj skoraj neviden, ALU profila pa sta popolnoma poravnana in trdna.
Zanima ne če se dobi za vgradne profile ki so v utori da dobiti tudi kakšne kovinske nosilce da lahko enostavno demontirati in montiramo nazaj brez poškodbe utorcka ( Jure, 03/02/2017 )
Za enostavno montažo lahko uporabite Nosilec z vzmetjo za Vgradni alu profil. Uporabiti jih je možno pri Vgradnih M alu profilih.

Zanima me če obstaja vogalnik 90° za kotni alu profil. In še ali obstaja stikalo za v kotni profil. ( Uroš, 08/04/2016 )
Kotnik za kotni ALU profil obstaja, najdete ga lahko na tej povezavi. Obstaja tudi stikalo za v alu profil, primerno je za vse vrste alu profilov v naši ponudbi. Najdete ga lahko na tej povezavi.

Imate vprašanje?

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Zakaj inLED.si?
 • Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.
 • Vsi izdelki v ponudbi so na zalogi.
 • 90% naročil, oddanih do 13.00 ure, odpošljemo isti dan.
 • Garancija zadovoljstva, 30 dni.
 • Garancija na vse izdelke.
Dejstva, ki nas potrjujejo
 • Uspešno poslujemo že 7. leto.
 • V ponudbi več kot 1000 artiklov.
 • Odposlanih več kot 60.000 naročil.
 • Več kot kot 30.000 zadovoljnih strank.
 • Prisotni na celotnem EU trgu.
 • Enako razmerje novih in starih strank.
Stopite v stik