Pisalne mize HABITECH

Ta članek je namenjen predstavitvi naše nove znamke HABITECH. Glavni izdelek te znamke so dvižne pisalne mize, ki so namenjene delu sede in stoje. Vabimo vas, da si spletno stran in aktulano povezave ogledate na tej povezavi, spodaj pa je na voljo tudi kratka predstaviev teh pisalnih miz.


Verjetno si tako vi, kot mi, ne moremo predstavljati zdravju manj škodljive navade kot je sedenje. Pa vendar temu ni tako. Moderna družba je naše življenje zasnovala tako, da večino dneva preživimo v sedečem položaju. To se zgodi za pisalno mizo v službi, v našem vozilu ali pa v udobju domačega kavča. Nikoli v zgodovini nismo ljudje toliko sedeli kot sedimo sedaj. Skupaj s to spremembo življenskega stila pa so nastopile tudi številne zdravstvene težave, ki jih naši predniki niso izkusili v tolikšni meri. Kje je rešitev? V inovacijah, seveda. Predno vam predstavimo rešitev za težave povezane s prekomernim sedenjem pa naredimo pregled vseh potencialnih težav, ki so jih odkrili in s sedenjem povezali znanstveniki.

Koliko zares sedimo?

V povprečju zaposleni v pisarnah na dan v sedečem položaju preživijo kar 15 ur. To vključuje sedenje na delu, sedenje med vožnjo na delo in počitek doma. Prvi problem takega življenjskega stila je upočasnitev metabolizma in posledično zmanjšanje porabe kalorij. V kolikor bi vsak pisarniški delavec v svojo rutino vključil aktivnosti kot so stanje in kratki sprehodi bi zgolj preko tega prisilil telo, da porabi več kalorij in posledično zmanjšal sedanje ali bodoče probleme s prekomerno telesno težo. Medtem ko je prekomerna teža nedvomno povezana z razvojem diabetesa, pa so znanstveniki ugotovili tudi, da sedenje spremeni način kako naše telo reagira na inzulin. Pravilno uravnavanje inzulina pa je ključno za pretvorbo sladkorja in ostalih ogljikovih hidratov v energijo.

Pisalna miza HABITECH v domu
Pisalne mize HABITECH v pisarnah

Številne druge nevarnosti dolgotrajnega sedenja

Vse več raziskav potrjuje tudi povezavo prekomernega sedenja s srčnimi obolenji. Raziskovalci v Londonu so dognali, da so vozniki v transportu bili mnogo bolj nagnjeni k srčnim obolenjem kot na primer varnostniki ali sprevodniki, ki so večino delovnega časa preživeli na nogah. Srčna obolenja, visok krvni tlak in diabetes pa je tesno povezan tudi z razvojem demence. V kolikor ste zadostno fizično aktivni, znanstveniki opozarjajo, da dolgoročno neprekinjeno sedenje tudi pri fizično aktivnih posameznikih pripelje do enakih težav. Dolgoročno sedenje je za nas nenaravno in ga ne moremo nadoknadit z zadostno mero gibanja. Cilj je, da se dolgoročnega sedenja v čim večji meri izogibamo. Ostale nevarnosti dolgotrajnega sedenja vključujejo razvoj krčnih žil, povečano tveganje za določene vrste raka, osteoporozo in najbolj pogosto, probleme s hrbtenico. Probleme s hrbtenico izkusimo še bolj pogosto v kolikor ne investiramo v kvaliteten, ergonomski pisalni stol. Vsekakor pa je rešitev v tem, da razbijemo obdobja dolgotrajnega sedenja. Kako? Enostavno.

Dvižne pisalne mize

Kot smo omenili, je rešitev mnogo zgoraj naštetih težav, v inovacijah. In ena izmed inovacij je definitivno dvižna pisalna miza Habitech. V kolikor za njih še niste slišali, naj pojasnimo. Dvižna pisalna Habitech je kakovostno zasnovana in minimalistično oblikovana pisalna miza z možnostjo dviga. S funkcijo dviga vam omogoča da razgibate svoj čas za mizo in zmanjšate negativen vpliv dolgotrajnega sedenja. Tako lahko del svojega delovnega ali prostega časa za pisalno mizo preživite sede, preostali del pa stoje. Ker delo za pisalno mizo predstavlja največji delež časa, ki ga preživimo sede, je dvižna pisalna miza najenostavnejša rešitev za odpravo te škodljive navade. Do sedaj smo govorili le o preprečevanju negativnih posledic sedenja, dvižna pisalna miza pa prinese tudi številne prednosti.

Številne prednosti dvižnih pisalnih miz

Če je cilj razgibati svoj čas za pisalno mizo in prekiniti dolgotrajno sedenje, potem je dvižna pisalna miza najbolj elegantna in cenovno ugodna rešitev. Predno bolje spoznate dvižne pisalne mize Habitech pa poglejmo številne prednosti opravljanja dela ali hobija stoje!

Izboljšano splošno počutje
Osebe ki na dan sedijo 6 ur in več kažejo več znakov psihološke utrujenosti in slabega splošnega počutja. Osebe, ki svoj delovni čas razgibajo z dvižno pisalno mizo pa poročajo o izboljšanem splošnem počutju, zmanjšanih ravneh utrujenosti, depresije in napetosti.

Izboljšana produktivnost in kreativnost
Kadar stojimo in delamo, naši možgani delujejo drugače. Raziskave so pokazale, da delo stoje izboljša produktivnost za kar 45%. Hkrati pa se nam izboljša tudi zmožnost kreativnega razmišljanja in reševanja problemov.

Višja raven koncentracije in zmožnost kritičnega razmišljanja
Stanje in spontano gibanje aktivira nove možganske celice, kar posledično izboljša našo raven koncentracije in kritičnega razmišljanja. Oboje je izjemnega pomena za vsako poslovno okolje.

Višja raven energije
Zagotovo ste se že zalotili med zehanjem na pisarniškem stolu, takrat je čas da vstanete! Uporaba dvižne pisalne mize in premikanje izboljša cirkulacijo krvi in prenos kisika v možgane. Posledično se boste počutili bolj energično in pozorno.

Povečana poraba energije v mirovanju
Sedenje upočasni naš metabolizem in zmanjša raven porabe kalorij v mirovanju. Z delom stoje porabimo kar do 12% kalorij več (okoli 50 kalorij na uro), kar na letni ravni ni zanemarljivo.

Manjša potreba po kavi in energijskih pijačah
Kot smo omenili, stanje prispeva k višji ravni energije. Posledično potrebujemo manj kofeina in sladkih energijskih pijač, ki so glavni krivec za nenadno utrujenost, ko njihov efekt popusti. Delo stoje je alternativa kofeinu in ostalim poživilom.

Izboljšana ergonomija delovnega mesta

Tako med sedenjem, kot med stanjem za pisalno mizo moramo vedno skrbeti za pravilno, ravno držo telesa in ergonomično delovno okolje. Pisalne mize Habitech so popolnoma nastavljive, kar pomeni, da boste zlahka nastavili višino pri kateri bo vaše telo v pravilnem položaju za opravljanje dela. S tem bo poskrbljeno za zmanjšanje bolečin v hrbtenici in vratu, hkrati pa bo izboljšana vaša telesna drža in pritisk na rokah in ter zapestjih.

Trenutno imamo v naši ponudbi 9 kvalitetnih in povsem prilagodljivih pisalne mize. S številnimi možnostmi izbire mizne plošče ter s svojim elegantnim dizajnom vam garantiramo, da boste našli pisalno mizo, ki bo pristajala vaši pisarni ali delovnem kotičku. Vse pisalne mize v naši ponudbi vam dostavimo direktno na dom. Za njihovo montažo pa potrebujete zgolj osnovno orodje kot je vodna tehtnica, izvijač, meter in vrtalni stroj. Za vsako od naših miz pa na naši spletni strani najdete tudi video z navodili za montažo. Enostavno in hitro!

Komu so dvižne pisalne mize Habitech namenjene?

Dvižne pisalne mize so v zadnjih letih postale cenovno dostopne, kar je močno doprineslo k njihovi razširjeni uporabi. Vse bolj pa se ljudje tudi zavedamo negativnih učinkov dolgotrajnega sedenja. Zato dvižne pisalne mize priporočamo prav vsem. So odlična izbira za vaše zaposlene in odlična izbira za vašo domačo pisarno. Z njimi izboljšate počutje vaših zaposlenih, hkrati pa preprečite številne “poklicne” bolezni, ki vodijo do bolniških odsotnosti.

Kakšen delež delovnega časa moram preživeti stoje?

Vsekakor nakup dvižne pisalne mize ne pomeni, da morate za pisalno mizo stati celoten delavnik. Pozitivne učinke dvižne pisalne mize boste izkusili že s 15 minutnim delom stoje vsako uro. V vsakem primeru pa poslušajte svoje telo, in pazite na pravilno ravno držo.

Kdo uporablja dvižne pisalne mize?

Dvižne pisalne mize uporabljajo vsa podjetja in posamezniki, ki jim je mar za njihovo dolgoročno zdravje ter optimalno produktivnost pri delu. Generalni direktor podjetja Apple, Tim Cook je v Applovih novih poslovnih prostorih vsem 12 000 zaposlenim zagotovil lastno dvižno pisalno mizo. Danska vlada je sprejela odlok, ki omogoča vsem pisarniškim delavcem prehod na sedečo-stoječo delovno postajo.

Povezave

Za ogled naše ponudbe kliknite tukaj: PISALNE MIZE HABITECH
Dvižne mize za delo stoje