LED paneli

Nadgradni LED paneli
Hiter nasvet: LED paneli spodaj so namenjeni nadgradni montaži. V kolikor iščete LED panele za vgradno montažo, kliknite TUKAJ!
Vgradni LED paneli
Pomoč pri nakupu
Predstavitev

Najbolj popularna oblika razsvetljave

LED paneli so najbolj popularna oblika svetil, v zadnjih letih so prehiteli vse tradicionalne in starejše tehnologije v industriji. Ker je tehnologija LED panelov iz dneva v dan bolj dostopna, postaja prva izbira razsvetljave za podjetja in domove.

Daljša življenjska doba

Ena od glavnih prednosti tehnologije LED panelov je dolga življenska doba. Razlog zato je, da so v panelu LED diode nameščene v robu LED panela. Toplota, ki nastaja pri delovanju diod, se zato prenaša na celotno ohišje, kar pri daljšem delovanju pomeni nižjo temperaturo in daljšo življensko dobo.

Manjša poraba energije

Druga korist, ki jo prinašajo LED paneli, je manjša poraba energije. V primerjavi s klasično žarnico z nitko, so LED paneli do 90% bolj učinkoviti.

Kakšne možnosti so na voljo?

V kategoriji lahko najdete različne moči in barve svetlobe, izbira pri LED panelih je dosti večja, kot pri drugih oblikah LED svetil. Kot prvi na tržišču smo se specializirali za ponudbo panelov s svetlobo najvišje kvalitete, višje vrednosti CRI in večje izbire barve svetlobi. Naše LED panele je možno dobiti s petimi različnimi barvimi svetlobe, od izrazito toplo bele, z barvno temperaturo 2700K, do hladno bele, z barvno temperaturo 6500K.

Enostavna montaža in uporaba

LED panele lahko montira oseba, z osnovnim znanjem iz elektronike. Potrebe po specializiranih orodjih ni, priporočljivo pa je, da se za izrez lukenj uporabi kronska žago iz naše ponudbe. Pri zamenjavi starejše razsvetljave ni nobenih posebnosti, LED paneli se lahko vgradijo brez modifikacij na napeljavi. Pred nakupom je samo priporočljivo preveriti zahtevane izvrtine, v kolikor se te razlikujejo ob obstoječih izvrtin.

Kje lahko LED panele uporabimo?

Uporabimo jih lahko v vseh domačih in pisarniških prostorih, primerni pa so tudi za restavracije in trgovine. Ker so LED paneli postali tako cenovno dostopni, se v novogradnje vgrajujejo najpogosteje. Primerni so tudi za naknadno vgradnjo, kot posodobitev obstoječe svetlobne tehnologije.

Zakaj so učinkovitejši?

Pri LED panelih so LED diode enakomerno razporejene po robu ohišja. Diode tako dejansko ne svetijo naravnost, ampak na stran, posebna leča pa to svetlobo usmeri navzdol, v prostor. Zaradi enakomernejše razporeditve LED diod in prenosa toplote na celotno ohišje LED panela, so lahko vgrajene diode veliko močnejše od tistih, vgrajenih v LED žarnici. Na račun tega ima LED panel dosti večjo svetilnost in bolj enakomerno svetlobo.

Povezave do neaktivnih izdelkov in člankov:
Forum o LED panelih, Kvaliteta in specifikacije tehničnih LED panelov, Top vprašanja glede LED panelov, Kakšne so razlike med LED paneli SLIM?, Koliko LED panelov v prostoru?, Montaža LED panelov, Vgradni LED panel BasicCOLOR 3W, Vgradni LED panel BasicCOLOR 12W, Vgradni LED panel ProCOLOR 12W,