SecuCert seal

Kaj so viseča svetila in kako visoko morajo biti?

Viseča svetila postajajo vedno bolj popularna, predvsem zaradi njihove raznolikosti. Na voljo so v različnih barvah, oblikah in dimenzijah. Prav tako so zelo funkcionalna, saj jih lahko uporabimo za razsvetljavo v kateremkoli prostoru. Izbiramo lahko med toliko različnimi visečimi svetili, da z lahkoto najdemo takšno, ki se poda našemu prostoru. Prednost visečih svetil je, da zavzamejo veliko manj prostora kot talne ali namizne svetilke. Uporabimo jih lahko tako za glavno kot za dekorativno razsvetljavo. Pogosto se uporabljajo za razsvetljavo delovne površine. Dobra osvetlitev delovne površine je še posebej pomembna nad delovnim prostorom, kot je npr. kuhinjski pult. Na ta način delovno površino zelo dobro osvetlimo (z navzdol usmerjeno in osredotočeno svetlobo), hkrati pa popestrimo naš prostor z zanimivo svetilko. Viseča svetila se prav tako lepo podajo nad jedilno mizo. Zaradi dobro usmerjene in osredotočene svetlobe, so zelo pogosta izbira za razsvetljavo bivalnih prostorov.

Kako visoko naj bo viseča svetilka?

Koliko naj bo oddaljena višeča svetilka od tal ali mize, je odvisno od več dejavnikov. Pomembno je vedeti, kakšna bo njena funkcija. Ali bo ta viseča svetilka edina in glavna razsvetljava v prostoru ali jo boste uporabili kot dekorativno svetilko za popestritev prostora? Pomemben dejavnik, ki ga je prav tako potrebno upoštevati, pa je tudi moč žarnice, ki jo boste uporabili za visečo svetilko. Spodnje višine so podane glede na žarnico, ki oddaja približno 40W klasične svetlobe.

Jedilna miza

Visečo svetilko nastavite v višini med 75 cm do 92 cm nad mizo. To bo omogočilo dovolj osvetlitve in hkrati zmanjšalo bleščanje svetlobe od površine jedilne mize.

Kuhinjski šank ali pult

Dno viseče svetilke naj bo približno 75 cm nad površino kuhinjskega šanka. Če svetilko nameščate nad pultom, jo namestite približno 40 cm nad delovno površino. Tako boste svojo delovno površino ustrezno osvetlili.

Bivalni prostor

Bivalni prostor bo dobro razsvetljen, če bo viseča svetilka nameščena približno 2 m od tal. Pri tej višini stropa ne boste vizualno znižali.
Iščem visečo svetilko za nad jedilno mizo (90x160), po možnosti, da se žarnice lahko menja, bistveno pa je, da ima priklopni kabel za elektriko ločen od mesta pritrditve svetilke......
A mi lahko svetujete kaj takega?


( Jernej, 30/01/2017 )
Trenutno imamo v ponudbi vse viseče svetilke takšne, da se lahko zamenja žarnica.
Žal pa nobene svetilke v ponudbi ni takšne, ki bi imela priklopni kabel ločen od mesta pritrditve.
Prosim za vaš naslov, rada bi si svetila ogledala. Potrebujem jih več.
( JANA, 04/08/2016 )
Žal fizične trgovine nimamo, ampak imamo samo spletno trgovino. Svetilke lahko tako naročite samo preko spleta, v kolikor z izgledom niste zadovoljni, jih lahko pošljete nazaj in vrnemo vam kupnino.

Imate vprašanje?

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Zakaj inLED.si?
 • Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.
 • Vsi izdelki v ponudbi so na zalogi.
 • 90% naročil, oddanih do 13.00 ure, odpošljemo isti dan.
 • Garancija zadovoljstva, 30 dni.
 • Garancija na vse izdelke.
Dejstva, ki nas potrjujejo
 • Uspešno poslujemo že 7. leto.
 • V ponudbi več kot 1000 artiklov.
 • Odposlanih več kot 60.000 naročil.
 • Več kot kot 30.000 zadovoljnih strank.
 • Prisotni na celotnem EU trgu.
 • Enako razmerje novih in starih strank.
Stopite v stik