Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 30.4. odsotni. Vsa naročila oddana med 27.4. in 2.5. bodo odposlana v četrtek, 3.5.. Hvala za razumevanje.
SecuCert seal

Top 5 vprašanj pri nakupu vgradnih svetil


1. Ali se je bolje odločiti za LED svetila s fiksnimi LED diodami (npr. vgradne LED svetilke SLIM) ali svetila z možnostjo menjave LED žarnice (npr. vgradne svetilke za GU10 žarnice)?

Na to vprašanje je težko enoznačno odgovoriti, saj ima vsaka opcija svoje prednosti in slabosti.V ta namen smo pripravili spodnjo razpredelnico s podrobno razlago specifikacij.
VGRADNE LED SVETILKE ZA GU10 LED ŽARNICE VGRADNE LED SVETILKE SLIM
Življenjska doba 10000h - 30000h 30000h - 40000h
Vsa LED svetila SLIM so konstruirana tako, da imajo napajalnik ločen od svetilke. Napajalnik in LED diode se tako medsebojno ne segrevata, zato je življenjska doba vgradnih LED svetilk SLIM bistveno daljša. Pri LED žarnicah je napajalnik že vgrajen v sami LED žarnici, kar pomeni višjo temperaturo delovanja, kar posledično vpliva na življenjsko dobo, ki je torej krajša. LED svetila SLIM so v primerjavi z LED žarnicami težja in večja, kar pomeni dodatno hlajenje (in torej daljšo življenjsko dobo)
Globina vgradnje 8cm 3cm
LED diode so pri LED svetilih SLIM vgrajene na samem robu, zato ta svetila za vgradnjo ne potrebujejo več kot 3cm globine. V LED žarnicah GU10 so LED diode vgrajene nad napajalnikom, zato je globina, potrebna za vgradnjo najmanj 8cm. Na tržišču se sicer najdejo še nekatere vrste LED žarnic, ki so nižje (GX53, G9), vendar tudi te ponavadi potrebujejo najmanj 4-5cm.
Kot svetilnosti 60°-180° 180°
V naši ponudbi lahko izbirate med GU10 LED žarnicami z usmerjeno ali razpršeno svetlobo. LED svetila SLIM pa obstajajo samo s širokim kotom svetilnosti 180°, kar pomeni, da je svetloba zelo enakomerna in razpršena.
Izbira moči svetilke 3-6W 3-18W
Posebnosti pri nakupu Vgradna svetilke za GU10 LED žarnice so dobavljive v belem, krom in mat zaključnem sloju. Vgradne LED svetilke SLIM so dobavljive v 9 različnih barvah. Enake barve so dobavljive tudi pri nadgradni verziji.
Posebnosti pri montaži Ni posebnosti, svetilka se poveže direktno na 230V in ne potrebuje dodatnih elementov. Ni posebnosti, svetilka se poveže direktno na 230V in ne potrebuje dodatnih elementov.


2. Za kakšno moč in razporeditev vgradnih svetil se naj odločim?

Za pomoč pri odločitvi koliko LED svetil uporabiti, uporabite naš kalkulator za izračun svetilnosti. Pri razporeditvi pa je najbolje, če je le ta čimbolj enakomerna.


3. V dnevni sobi nameravam imeti 5 vgradnih svetilk. Kako jih povežem?

Za povezavo več vgradnih svetilk je potrebno narediti vzporedno vezavo. Pri vzporedni vezavi do vsake svetilke peljemo fazni (L) in nevtralni (N) vodnik (kabel), na katera povežemo kontakte vsake svetilke. Shema je prikazana na sliki spodaj:


4. Ali lahko vgradna svetila uporabljam zunaj in v kopalnici?

V kolikor vgradna svetila zunaj niso izpostavljena direktnemu dežju in vremenskim vplivom (so pod streho), ne potrebujejo vodoodporne zaščite (oznaka je lahko IP20 ali več). Zračna vlaga in temperaturne razlike ne vplivajo na svetila, ki niso vodoodporna, saj morajo biti ta po standardih narejena za temperature od -20°C do +40°C in za vlažnost od 0-90%. V kopalnici je svetila, ki niso vodoodporna, dovoljeno montirati vsaj 0,60m stran od kadi/tuša (gledano s tlorisa). Za montažo direktno nad tušem ali kadjo pa je potrebno uporabiti svetila z vodoodporno zaščito (oznaka IP44 ali več).


5. Ali lahko pri LED svetilkah SLIM vežem več svetilk na samo en napajalnik?

Vprašanje je vezano samo na vgradne LED svetilke SLIM

Poznamo dve vrsti napajalnikov, in sicer napajalnike s konstantnim tokom in napajalnike s konstantno napetostjo. Nekateri izdelki, kot so npr. LED trakovi, za delovanje potrebujejo napajalnik s konstantno napetostjo. Zato lahko pri LED trakovih na en napajalnik povežemo več kosov LED trakov. LED svetila SLIM za delovanje uporabljajo napajalnik s konstantnim tokom. Pri tej vrsti napajalnika je možno nanj vezati samo eno LED svetilko. V primeru vezave dveh ali več LED svetilk SLIM na en takšen napajalnik, LED svetilke ne bi delovale, ali pa bi takoj pregorele. Zato je nujno, da se LED svetilke SLIM uporabljajo samo s priloženimi napajalniki (torej z napajalniki s konstantnim tokom).

Zanima me ali lahko slim led svetilom reguliramo svetilnost?

( Matej, 10/10/2017 )
Slim led svetilkam žal ni možno regulirat svetilnosti.
Želim vgraditi LED luči v stop. Strop je oblečen v MDF plošče (to so lesene obloge), pod njimi parna zapora (folija) in izolacija (KNAUF). Služile bodo le kot "ambientna" svetloba. Kakšne bi naj bile primerne? Nekateri me opozarjajo, naj bom previden zaradi morebitnega pregrevanja in posledično ognja. Zato naj vgradim luči v nekakšne škatle, ki bi preprečevale pregrevanje. Ali obstajajo kakšne luči, ki to že imajo?


( MIRKO, 09/05/2017 )
Največkrat se uporabljajo vgradne Slim svetilke, saj za vgradnjo potrebujejo majhno globino - cca. 3cm.
Med delovanjem se minimalno segravajo - cca. 40°C. Vsekakor pa je priporočljivo, da se svetilka ne dotika izolacije oz. je nekako ločena. Še posebej električni spoji.
Za ambientalno svetlobo bo verjetno povsem dovolj močna 3W svetilka. Primerjavo svetilnosti s klasično žarnico, pa imate navedeno ob vsaki svetilki (npr. 3W se lahko primerja z 20W klasično žarnico).

Imate vprašanje?

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Zakaj inLED.si?
 • Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.
 • Vsi izdelki v ponudbi so na zalogi.
 • 90% naročil, oddanih do 13.00 ure, odpošljemo isti dan.
 • Garancija zadovoljstva, 30 dni.
 • Garancija na vse izdelke.
Dejstva, ki nas potrjujejo
 • Uspešno poslujemo že 7. leto.
 • V ponudbi več kot 1000 artiklov.
 • Odposlanih več kot 60.000 naročil.
 • Več kot kot 30.000 zadovoljnih strank.
 • Prisotni na celotnem EU trgu.
 • Enako razmerje novih in starih strank.
Stopite v stik