Blagajna
Iskanje

Adapter za LED žarnice

Hitra dobava
Možnost vračila 30 dni

Adapter za LED žarnice

Cena z DDV: 7.90€ Cena brez DDV: 6.48€
Adapter za LED žarnice odpravlja moteče pojave kot sta utripanje in brlenje pri ugasnjeni LED razsvetljavi. Ti pojavi se ponavadi dogajajo pri menjalni/križni vezavi in pri stikalih z indikatorjem (brljivko). V teh primerih morajo ugasnjena stikala za normalno delovanje prepuščati minimalen tok, ki sicer ni opazen pri klasični (halogen) razsvetljavi, lahko pa povzroča motnje pri varčni LED razsvetljavi. Pri LED razsvetljavi zaradi zelo majhnega toka v omrežju pride do utripanja/brlenja, zato v vezavo priključimo adapter. Ta preprečuje utripanje in brlenje LED sijalk in omogoča normalno uporabo.

Navodila za uporabo

Adapter za LED žarnice se zveže v ohišje svetilke, po skici zgoraj. V primeru, da imamo v isti veji več svetil, je potrebno adapter zvezati samo na eno svetilko.
Obvezno je potrebno zvezati rdečo žico na fazni vodnik, saj v nasprotnem primeru adapter ne deluje!

Imate vprašanje?

Imam stikala za luci na tri tipke z lucko... ampak tista ki prizigajo led luci mi v stikalu utripata, ena ki prizge navadno luc, pa deluje. Zanima me, ce bi ta adapter odpravil tezavo in ce rabim za vsako tipko posebej?
Načeloma bi adapter moral odpraviti težavo, ne moremo pa vam povsem zagotoviti. Za vsako vejo luči je potreben en adapter.
V stropni svetilki z dvema osram dulux žarnicama sem žarnici zamenjal za LED. Ob vklopu te utripajo. Bo adapter to rešil? Verjetno zadostuje samo en adapter?
Najverjetneje bi adapter to težavo odpravil, na luč pa je potrebno zvezati samo en adapter.
Ali adapter pomaga pri LED svetilki (4x 3W) ki je vezana na dve izmenični stikali? Svetilka ne utripa ampak rahlo sveti, ko je ugasnjena.
Adapter je namenjen za takšne primere, tako da bi moral pomagati.
V lučeh imam vgrajene 12V AC LED žarnice, na kateri strani vgradim LED adapter, na strani 220V ali 12V? Hvala za ovdgovor
Ta LED adapter primeren samo za uporabo na 230V LED žarnicah, takšnega za 12V žal nimamo v ponudbi. Lahko pa adapter za LED sijalke zvežete pred 230V napajalnik, ki napaja 12V LED žarnice.
Pozdravljeni!V dnevni sobi sem montiral zatemnilno touch stikalo in imam luster s tremi led žarnicami.Ko imam stikalo do konca odprto,žarnice svetijo normalno,ko pa malo zmanjšam svetlobo,pa žarnice začnejo malo utripati.Ko ga ugasnem,je vse ugasnjeno.Ali bi adapter rešil zadevo z utripanjem?Nekje sem slišal tudi za kondenzator,ki se ga montira namesto adapterja.
Adapter omenjene zadeve žal ne bi rešil. Glede na opisano predvidevam, da je težava v led žarnicah - mogoče niso zatemnilne in zato utripajo ob zmanjšanju moči. Mogoče bi bilo najprej smiselno preveriti, ali so žarnice zatemnilne (oznaka DIMMABLE, DIMM ali kaj podobnega).
Led luči mi ugasnjene utripajo. Ali je lahko krivec tlivka na stikalu? ali omenjeni adapter zadevo reši?
Da, krivec za to je najverjetneje tlivka na stikalu, adapter za LED sijalke bi to težavo odpravil.
Imam križna stikala na hodniku. Led modul LM 12/140H, ki sem ga kupil za plafonjerko mi utripa, ko je luč ugasnjena klub temu, da sem vgradil adapter za led luči. Utripanje zmanjša, ampak ga ne izniči ! Kaj naj storim ?
Pri teh adapterjih je pomembno, da je prav priključen - kot na skici. Rdeča na fazo in modra žica na nulo (nevtralni vodnik), vmes pa je luč. Prosim preverite še enkrat, če je pravilno vezano.
Zanima me kako točno se veže adapter, ker iz slike ni najbolj razvidno. Adapter ima dve žici (rdeča in modra), zato me zanima če se obe vežejo na N? in kje je potrebno vezavo narditi, takoj po stikalu ali kje?
Rdečo žico vežete na fazni vodnik (L) – med luč in stikalo, modro žico pa na nevtralni vodni (N), najlažje ga je zvezati kar na luči (v ohišju, ali dozi, kjer se luč priklopi).
Ali vsaka LED sijalka potrebuje svoj adapter, če so vezane vzporedno?
V primeru, da so sijalke vezane vzporedno je potreben samo en LED adapter. Enako je pri zaporedni vezavi.
Ali ta adapter predstavlja dodatno breme in s tem se poraba električne energije poveča? Če se, za koliko?
Adapter za LED sijalke ne predstavlja bistvenega porabnika, poraba je 0.2W.
Moje nove, že vgrajene zaporedno vezane 12V LED žarnice utripajo ko so prižgane. Do transformatorja ne morem. Ali lahko vežem adapter po transformatorju in seveda kako (rdeča na +, modra na -)? Hvala za odgovor.
Žal vezava adapterja ne bo odpravila problema. Vaš problem je v tem, da imate transformator, ki deluje na izmenični tok, in LED žarnice, ki delujejo na enosmernega. Zato je edina možnost menjava transformatorja z enosmernim.
V dozi imam stensko LED lučko, za osvetlitev hodnika. Lučko imam vezano na menjalno stikalo. Ko ugasnem LED lučko (preko menjalnega stikala) le-ta čez čas utripne itd. Ali lahko uporabim adapter, ki ga ponujate? Kam/kako ga moram vezati?
Menjalna vezava (ko lahko prižigate lučko na dveh ali več lokacijah) tudi ob ugasnjenem stikalu do lučke prepušča malo toka, zato LED lučka utripa. Adapter bi rešil to težavo, zvezati ga je potrebno v dozo, k lučki - rdeča žica na fazni (L), modra na nevtralni (N) vodnik.
V sobi sem zatemenjeval s stikalom moči 60 - 400w istočasno dve žarnici, skupaj 120w. Žarnici sem zamenjal z dvema LED zatemnilnima, skupaj 12w. Ko svetlobo reguliram, mi v več položajih svetloba utripa. ALI BI TO UTRIPANJE ODPRAVIL Z VGRADNJO ADAPTERJA ZA LED SIJALKE, KI GA PRODAJATE?
Žal ne, adapter je namenjen odpravljanju utripanja, ko je stikalo v OFF poziciji. Problem, ki ga opisujete vi, je v kompatibilnosti LED žarnice z zatemnilnikom. Na tržišču obstajajo zatemnilniki različnih vrst, najbolje je preveriti, kateri zatemnilnik potrebujejo vaše LED žarnice.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!