Pretvornik signala za napajalnike PWM

Pretvornik signala za napajalnike PWM
Pretvornik signala za PUSH-DIMM in DALI sisteme Najvišji cenovni in kakovostni razred Priznani proizvajalec Meanwell
42€ Brez DDV: 34.43€

Bližnjice
Dodatne slike
Opis izdelka

Funkcija in kompatibilnost z napajalniki

Pretvornik signala je kompatibilen samo z napajalniki serije PWM.

Napajalniki serije PWM so v osnovi kompatibilni samo z zatemnilniki tipa 0-10V in 1-10V, s tem pretvornikom signala pa jih lahko povežemo v sisteme z navadno tipko ali napredne DALI sisteme.


Kaj so sistemi z navadno tipko?

Takšni sistemi se strokovno imenujejo PUSH-DIMM sistemi, za upravljanje LED trakov pa uporabljajo navadno impulzno tipko. Kratek pritisk tipke prižge in ugasne LED trak, daljši pritisk pa zmanjša ali poveča svetilnost LED traku.

Poznamo sisteme, kjer je tipka povezava na 12V-24V in takšne, kjer je tipka povezana direktno na 230V. Ta pretvornik je primeren za sistem, ki deluje na 230V.


Navodila za povezavo v sistem z navadno tipko

Pretvornik je primeren za sisteme, kjer je tipka povezana direktno na dovod 230V. Vhod pretvornika in napajalnika je potrebno povezati na priključke AC/L in AC/N. Izhod pretvornika DIM1 se poveže na priključke napajalnika DIM+ in DIM-. Na izhod pretvornika je mogoče priključiti do 20 napajalnikov, ki se upravljajo istočasno.

Izhodi pretvornika DIM2, DIM3 in DIM4 so aktivni samo v sistemu DALI in so v primeru upravljanje z tipko neaktivni.


Kaj so DALI sistemi?

DALI je okrajšava za Digital Addressable Lighting Interface in je dvosmerni pametni digitalni protokol za upravljanje svetil in drugih komponent.


Navodila za povezavo v sistem DALI

Za priklop v sisteme DALI je pretvornik potrebno povezati na priključke DA+ in DA-. V načinu DALI je mogoče ločeno upravljati 4 ločene kanale, označene z DIM1, DIM2, DIM3 in DIM4. Na vsak kanal je mogoče priklopiti do 20 napajalnikov. Montaža v sistem DALI je primerna samo za strokovne uporabnike, za več informacij si oglejte uradne tehnične specifikacije "na tej povezavi".

Tehnični podatki

Dimenzije:Dolžina: 165mm
Širina: 46mm
Višina: 23mm
Garancija:3 leta
Mehanska zaščita:Ne (IP20)
Vhodna napetost:220V - 240V AC