LineaCOB CCT LED trak

LineaCOB CCT LED trak
Visoka kvaliteta in 2 leti garancijeSamolepilni trak na hrbtni straniMožnost rezanja vsakih 2.5cm
9.9€ Brez DDV: 8.11€

Bližnjice
Opis izdelka

Namen

LED trakovi CCT imajo vgrajene CCT LED diode. CCT je kratica za Correlated Colour Temperature in pri LED trakovih označuje možnost prikaza vseh odtenkov bele barve. LED trak takšno svetlobo doseže z mešanjem toplo in hladno bele barve. Bela svetloba CCT LED diod se po kvaliteti in svetilnosti ne razlikuje od ostalih svetil v prostoru.

CCT svetloba

Prikaz CCT svetlobe na CCT traku 1
Prikaz CCT svetlobe na CCT traku 2
Prikaz CCT svetlobe na CCT traku 3

CCT LED diode na LED traku ustvarjajo svetlobo z mešanjem toplo in hladno bele barve. Na ta način lahko s pomočjo kontrolerja izbiramo med vsemi odtenki toplo, dnevno in hladno bele barve, od 3000K do 6000K. Takšna bela svetloba je po kvaliteti in svetilnosti povsem enaka tisti enobarvnih LED trakov in ostalih svetil.


Maksimalna dolžina: do 5m

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije kliknite tukaj.


Tip kabla

Prikaz kontaktov na LED traku CCT
Prikaz kabla na LED traku CCT

LED trakovi CCT za povezovanje potrebujejo 3-žilni kabel, saj imajo na vezju tri kontakte: GROUND (minus), WARM WHITE in COOL WHITE. Najdete jih lahko v kategoriji tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima za enostavno montažo nalepljen samolepilni trak.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

Ima že nalotane priključne žice s katerimi jih lahko priklopimo na napajalnik.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 4cm

LED trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 2.5cm.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak LineaCOB deluje na napetosti 24V, zato za priklop na napetost 230V potrebuje napajalnik. Ta napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Nastavljiva od 3000K do 6000K
Dimenzije:Širina: 10mm
Garancija:2 leti
Kot svetilnosti:120°
Moč:12W/meter
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Tip in število LED diod:LineaCOB 608/meter
Vodoodporna zaščita:Ne