Ideje za uporabo svetil ECLIPSE

Svetila ECLIPSE so zaradi svoje uporabnosti, enostavne montaže in minimalističnega dizajna pogosta izbira pri opremljanju stanovanja, restavracij, kavarn, svoje mesto pa lahko najdejo tudi v poslovnih prostorih. V kolikor vam je kolekcija všeč, ne veste pa še točno, kako bi se odločili, vam lahko predlagamo nekaj idej:

1. Reflektorji S, M, L in SET

Razporejeni v matrico/vrsto. Reflektorji so v obliki cevi, zato dajejo prostoru industrijski pridih. Pri izvedbi te ideje je potrebno najprej preveriti kako je z električno napeljavo, namreč vsak reflektor za delovanje potrebuje svoj dovod elektrike. Pri betonskem stropu mora biti električni kabel položen v strop, zato je potrebno pri izvajalcu inštalacije preveriti možnost izvedbe. Pri votlem stropu (knauf) izvedba ni težka, tam se lahko kabel napelje tudi naknadno, ko je strop že zaljučen.
Montaža reflektorjev M v dnevni sobi
Ideja za montažo reflektorjev S v kuhinji
Izvedba razsvetljave z cevnimi svetili

2. Reflektorji SPOT

To idejo lahko izpeljete z navadnimi (nadgradnimi) ali vgradnimi reflektorji ECLIPSE SPOT. Odločitev je odvisna od tipa stropa, vgradni so namreč primerni samo za votle (knauf) stropove. Pri tej ideji obstajata dve načina izvedbe. Pri prvi se v prostoru uporabi samo en reflektor (običajno model SPOT IV ali SPOT VI), ki se pozicionira na sredino prostora. Pri drugi opciji pa se uporabi več manjših modelov (SPOT I, SPOT II ali SPOT III), ti pa se razporedijo enakomerno po prostoru. Pri uporabi reflektorjev ECLIPSE SPOT je prednost v tem, da lahko nastavljate smer svetlobe za vsako žarnico posebej, kar izapde zelo dobro v kombinaciji z LED žarnicami z ozkim kotom svetilnost. Svelobo tako usmerite točno tam, kjer želite izpostaviti objekt, kot je npr. knjižna polica, slike, kos pohištva.
Reflektor ECIPSE SPOT VI kot glavna razsvetljava v prostoru
Vgradni reflektorji se lahko vgradijo samo v votli (knauf) strop
Enakomerna razporeditev svetil ECLIPSE SPOT

3. Viseča svetila

Viseča svetila se ponavadi uporabijo za razsvetljavo kuhinjskih otokov in jedilnih miz. Obstajajo pa tudi neobičajne ideje za uporabo visečih svetil, kot so naprimer razsvetljava nočne omarice v spalnici, ali razsvetljava klubske mizice v dnevni sobi.
Viseča svetila nad kuhinjsko mizo
Neobičajna uporaba kot svetilka za nočno omarico
Popestritev dnevne sobe

Viseči reflektorji

Viseči reflektor je kombinacija viseče svetilke in reflektorja SPOT I. Daje videz viseče svetilke, pri tem pa omogoča nastavitev smeri svetlobe, ker zelo dobro izpade pri uporabi LED žarnice z ozkim kotom svetilnosti.
Reflektorji SUPER v kuhinji

6. Linijske LED svetilke M in L

Linijska svetila ECLIPSE M (dolžine 62cm) in L (dolžine 122cm) imajo širok kot svetilnosti in močno svetlobo, zato so primerna izbira za glavno razsvetljavo hodnikov, predsob, spalnic in kopalnic.
Reflektorji SUPER v kuhinji

7. Stenska svetila CUBE, S, M in L

Stenska svetila primarno služijo dekorativni razsvetljavi in so primerna izbira za rasvetljavo stopnišč na hodnikih, kot bralna lučka nad posteljo ali nad kavčem, ali kot dekorativna svetila nad kaminom. Vsaka od svetilk za delovanje potrebuje svoj dovod elektrike, zato je priporočljivo pred nakupom preveriti možnost montaže.
Stenska svetilka CUBE nad kaminom
Svetila CUBE so odlična izbira za dekoracijo

8. Tračni sistem ECLIPSE

V tračnem sistemu ECLIPSE se komponente, kot so viseča svetila, viseči reflektorji in navadni reflektorji vpenjajo na posebno tračnico. Sistem ponuja skoraj neomejeno možnosti kombinacije vseh zgoraj navedenih idej.
Enostavna uporaba in enostavna montaža
Tračni sistem ponuja široko izbiro svetil in aplikacij
Neomejene možnosti kombinacije tračnega sistema

Imate še kakšno vprašanje?