Ideje za uporabo svetil ECLIPSE

Svetila ECLIPSE so zaradi svoje uporabnosti, enostavne montaže in minimalističnega dizajna pogosta izbira pri opremljanju stanovanja, restavracij, kavarn, svoje mesto pa lahko najdejo tudi v poslovnih prostorih. V kolikor vam je kolekcija všeč, ne veste pa še točno, kako bi se odločili, vam lahko predlagamo nekaj idej:

1. Reflektorji EYE, TONE in PLEXI

Razporejeni v matrico/vrsto. Reflektorji so v obliki cevi, zato dajejo prostoru industrijski pridih. Pri izvedbi te ideje je potrebno najprej preveriti kako je z električno napeljavo, namreč vsak reflektor za delovanje potrebuje svoj dovod elektrike. Pri betonskem stropu mora biti električni kabel položen v strop, zato je potrebno pri izvajalcu inštalacije preveriti možnost izvedbe. Pri votlem stropu (knauf) izvedba ni težka, tam se lahko kabel napelje tudi naknadno, ko je strop že zaključen. Cevne reflektorje lahko najdete na tej povezavi.
Montaža reflektorjev M v dnevni sobi
Izvedba razsvetljave z cevnimi svetili
Ideja za montažo reflektorjev S v kuhinji

2. Reflektorji SPOT

To idejo lahko izpeljete z reflektorji SPOT. Pri reflektorjih se lahko odločite za vertikalno montažo (na steno) ali horizontalno montažo (na stropu). Pri drugi opciji lahko uporabite več manjših modelov (SPOT I, SPOT II ali SPOT III), ti pa se razporedijo enakomerno po prostoru. Pri uporabi reflektorjev ECLIPSE SPOT je prednost v tem, da lahko nastavljate smer svetlobe za vsako žarnico posebej, kar izapde zelo dobro v kombinaciji z LED žarnicami z ozkim kotom svetilnost. Svelobo tako usmerite točno tam, kjer želite izpostaviti objekt, kot je npr. knjižna polica, slike, kos pohištva. Reflektorje lahko najdete na tej povezavi.
Vgradni reflektorji se lahko vgradijo samo v votli (knauf) strop
Enakomerna razporeditev svetil ECLIPSE SPOT

3. Viseča svetila

Viseča svetila se ponavadi uporabijo za razsvetljavo kuhinjskih otokov in jedilnih miz. Obstajajo pa tudi neobičajne ideje za uporabo visečih svetil, kot so naprimer razsvetljava nočne omarice v spalnici, ali razsvetljava klubske mizice v dnevni sobi. Viseča svetila lahko najdete na tej povezavi.
Viseča svetila nad kuhinjsko mizo
Neobičajna uporaba kot svetilka za nočno omarico

4. Stenska svetila CUBE

Stenska svetila primarno služijo dekorativni razsvetljavi in so primerna izbira za rasvetljavo stopnišč na hodnikih, kot bralna lučka nad posteljo ali nad kavčem, ali kot dekorativna svetila nad kaminom. Vsaka od svetilk za delovanje potrebuje svoj dovod elektrike, zato je priporočljivo pred nakupom preveriti možnost montaže. Stenska svetila lahko najdete na tej povezavi.
Stenska svetilka CUBE nad kaminom
Svetila CUBE so odlična izbira za dekoracijo

5. Tračni sistem

V tračnem sistemu ECLIPSE se komponente, kot so viseča svetila, viseči reflektorji in navadni reflektorji vpenjajo na posebno tračnico. Sistem ponuja skoraj neomejeno možnosti kombinacije vseh zgoraj navedenih idej. Vse komponente lahko najdete na tej povezavi.
Enostavna uporaba in enostavna montaža
Tračni sistem ponuja široko izbiro svetil in aplikacij
Neomejene možnosti kombinacije tračnega sistema
Viseče svetilke na tračnem sistemu

6. Sistem AnyWhere

Komponente v sistemu AnyWhere so namenjene bolj inovativnim oblikam razsvetljave. Sistem AnyWhere obsega različne kable, nosilce kablov, razvodnice, stikala in vtičnice, s katerimi lahko elektriko napeljemo prav na vsako lokacijo v stanovanju, ne glede na to, kakšna je obstoječa inštalacija. Sistem je namenjen reševanju naslednjih izzivov:
- Ko želite svetilko montirati na drugem mestu, kot je dovod elektrike.
- Ko želite svetilko montirati tam, kjer sploh ni stropnega dovoda elektrike.
- Ko želie dovod elektrike razdeliti na več vej in uporabiti več ko samo eno svetilko.
Vse komponente sistema AnyWhere si lahko ogledate na tej povezavi.
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v kuhinji
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v spalnici
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v dnevni sobi
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v kuhinji
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v kopalnici
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v pisarni
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v otroški sobi
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere na hodniku
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere na terasi
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v delovni sobi
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v kleti
Prikaz delovanja sistema svetil AnyWhere v garaži
Povezava do foruma o svetilih Povezava do foruma o stropnih svetilih