Stikala na dotik

Celotni program stikal na dotik znamke Livolo smo ukinili, zato naročilo stikal in dodatkov zanje ni več mogoče. Svetujemo vam, da se obrnete na ostale prodajalce stikal znamke Livolo. Najdete jih lahko tukaj:

- Hrvaška: http://www.livolo.hr
- Nemčija: https://www.livolo-deutschland.de
- Avstrija: https://www.livolo.at
- Nizozemska: https://www.touch-switches.com
- Madžarska: https://livolo.hu/
- Poljska: https://www.livolopolska.com
- Aliexpress: https://www.livolo.aliexpress.com/store/500715

Pomoč pri nakupu
Vprašanja kupcev
Predstavitev

Kako delujejo stikala na dotik?

Stikala na dotik se od klasičnih razlikujejo v načinu delovanja, touch stikala namreč zaznavajo človeški dotik skozi stekleni pokrov. Pod pokrovom je kapacitiven senzor, ki stikala vklaplja in izklaplja samo pri zaznavi človeškega prsta. Senzor takšne vrste deluje drugače kot klasični senzor gibanja, njegovo območje zaznavanja je samo na površini stekla, proži pa se samo z kapacitivnostjo – električnim nabojem človeškega prsta. Zato naključnega vklapljanja, kot ga je možno opaziti pri IR senzorjih in vklapljanja na druge motnje v prostoru, pri stikalih na dotik ni.

Stanje ON/OFF in prikaz

Vsa stikala na dotik imajo vgrajeno LED diode, ki diskretno prikazuje stanje vklopa/izklopa stikala. LED dioda diskretno osveti krog na sredini steklenega pokrova. Ta sveti rdeče, ko je stikalo v ON poziciji in modro, ko je stikalo v OFF poziciji. Ker indikator deluje na LED tehnologiji, njegova poraba električne energije ne presega 0.1mW in je zanemarljiva.

Pokrov, narejen iz stekla

Stikala in vtičnice iz linije TOUCH imajo prednji pokrov narejen iz pravega kaljenega stekla. Zato so enostavni za čiščenje, po dolgotrajni uporabi ne zbledijo in imajo eleganten videz. Pokrovi za stikala in vtičnice so na voljo v beli, sivi, zlati in črni barvi. Zasnovani so tako, da se na modul stikala ali vtičnice zaskočijo s pomočjo majhnih jezičkov na hrbtni strani. Na ta način pokrovi elegantno skrijejo vse vijake, ki so drugače vidni pri navadnih stikalih. Demontaža stikal na dotik je prav tako zelo enostavna, s pomočjo majhnega izvijača se lahko pokrov iztakne in izskoči iz modula.

Predstavitev delovanja TOUCH stikala

Stikala in vtičnice BASIC

K prodajnemu programu stikal na dotik spada se program vtičnic BASIC. Izgled vtičnic je enak tistemu stikal na dotik, oba imata steklen rob enakih specifikacij in barv. Vtičnice BASIC pa so poleg navadnih 230V vtičnic dobavljive tudi z vsemi glavnimi moduli, ki se uporabljajo v stanovanju. Celoten prodajni program nudi vse potrebne komponente stikal in vtičnic in ustreza vsem najnovejšim standardom LED razsvetljave.

Indikator LED, ki sveti diskretno
Povezave do neaktivnih izdelkov in člankov:
Forum o stikalih na dotik, Kaj je stikalo na dotik in kako deluje?, Montaža in programiranje stikal na dotik, Razlike med stikali in sheme priklopov, Tipi stikal na dotik in vezave, Top 5 vprašanj pri nakupu Touch stikal,