Razlike med cevnimi reflektorji SIMPLE in ECLIPSE

Cevni reflektorji so postali priljubljeni šele pred kratkim, ko je postal popularen izgled industrijskih prostorv. Njihova oblika posnema obliko cevi, primerni pa so tudi za montažo v polnih stropovih, kjer montaža vgradnih svetil ni mogoča. V grobem se cevni reflektorji iz naše ponudbe delijo na dve glavni kolekciji: SIMPLE in ECLIPSE. Kolekcija SIMPLE je nižjega kakovostnega razreda in je proizvedena na Kitajskem, zato ima tudi bolj ugodno ceno. Kolekcija ECLIPSE je višjega kakovostnega razreda in je proizvedena v Evropi.

Cevni reflektorji v prostoru

Barva ohišja

Ker imata kolekciji različnega proizvajalca, imajo posledično ti dve kolekciji različen odtenek in teksturo barve. Zato priporočamo, da v istem prostoru uporabite samo cevne reflektorje iz ene kolekcije. Obe kolekciji svetil sta barvani z načinom prašnega barvanja, kar pomeni zelo dobro odpornost na praske in dolgo življenjsko dobo barve. Edina razlika je v kvaliteti barvnega nanosa, pri cenejših svetilih SIMPLE in svetilih kitajskih proizvajalcev se načeloma na površini večkrat pojavijo kakšne nepravilnosti.


Elektronika

Vsa reflektorska svetila v ponudbi delujejo na LED žarnice GU10, zato sama elektronika tukaj ni problematična, saj je delovanje povsem odvisno od kvalitete LED žarnic, ki so v svetilih montirana.


Način montaže, vpetja LED žarnice in dodatne funkcije

V ponudbi lahko skupno najdete pet različnih modelov cevnih reflektorjev, ki pa so na voljo v različnih velikosti in barvah. Način montaže, način vpetja LED žarnice in dodatne funcije reflektorjev so podrobno opisane spodaj, za vsak model posebej.


Cevni reflektor SIMPLE PIPE

Cev reflektorja in nosilec imata urezan navoj, cev se na nosilec enostavno privije. GU10 žarnica je fiksna in je ni možno pomikati. Na sliki je uporabljena GU10 žarnica višine 55mm, globina vgrajene žarnice do roba je slab centimeter, kar pa ne vpliva bistveno na kot svetilnosti žarnice.


Cevni reflektor SIMPLE SET

Cev reflektorja se na nosilec pritrdi z dvema vijakoma. GU10 žarnica je vpeta v poseben nosilec, ki se v cev vstavi in zaskoči od spodaj. Pri višini GU10 žarnice ni omejitev, saj so vzmeti posebnega nosilca raztegljive in posledično kompatibilne z GU10 žarnicami različnih višin. Smer žarnice je mogoče spreminjati in tako usmerjati snop svetlobe.


Cevni reflektor ECLIPSE EYE S in L

Cev reflektorja ima posebne zatiče. ki se na nosilec zaskočijo z zasukom. Takšen način vpetja cevi je na zunaj popolnoma neviden. GU10 žarnica je fiksna in je ni možno pomikati. Na sliki je uporabljena GU10 žarnica višine 55mm, globina vgrajene žarnice do roba pri obeh velikostih reflektorja (S in L) je nekaj milimetrov.


Cevni reflektor ECLIPSE TONE S in L

Cev reflektorja ima posebne zatiče. ki se na nosilec zaskočijo z zasukom. Takšen način vpetja cevi je na zunaj popolnoma neviden. GU10 žarnica je fiksna in je ni možno pomikati. Cev ima v notranjosti dekorativni odbojnik, ki še dodatno razprši svetlobo žarnice. Na sliki je uporabljena GU10 žarnica višine 55mm, globina vgrajene žarnice do roba odbojnika pri obeh velikostih reflektorja (S in L) je nekaj milimetrov.


Cevni reflektor ECLIPSE PLEXI S in L

Cev reflektorja ima posebne zatiče. ki se na nosilec zaskočijo z zasukom. Takšen način vpetja cevi je na zunaj popolnoma neviden. GU10 žarnica je fiksna in je ni možno pomikati. Cev ima v notranjosti beli odbojnik, ki dodatno razprši svetlobo žarnice in poveča izkoristek. Cev reflektorja ima spodaj lečo iz mlečnega pleski stekla, ki dodatno razbije obris prižgane žarnice. Zaradi te leče je v reflektorju smiselna uporaba žarnice s širokim kotom svetilnosti.


Povezava do foruma o svetilih Povezava do foruma o stropnih svetilih