Na blagajnoUporabniški računKontakt

Top 5 vprašanj pri nakupu Touch stikal

1. Kaj pomeni, da mora biti minimalna poraba na stikalu 5W?

Touch stikala imajo vgrajeno elektronsko vezje, ki tudi ob ugasnjenen stikalu deluje, in skozi stikalo prepušča zelo majhen električni tok. Ta majhen električni tok lahko na LED svetilih, šibkejših od 5W, povzroči nezaželjeno utripanje ali brlenje. Za odpravo teh težav je pri porabi manjši od 5W obvezna uporaba adapterja za LED sijalke. Pod temi 5W so mišljene vse LED žarnice, ki so v liniji priključene na stikalo. Primer: linija, v kateri imamo 4x1W LED svetil, ima skupno porabo 4W, kar pomeni, da moramo uporabiti adapter za LED sijalke. Naj omenimo še to, da ima stikalo v standby načinu porabo 0.1mW porabe, kar je zanemarljivo.

2. Kakšna je razlika med enopolnim, dvopolnim, navadnim, menjalnim in zatemnilnim stikalom?

Razlike so najbolje opisane v članku Tipi stikal na dotik in vezave.

3. V kakšne doze se lahko montirajo Touch in Basic stikala?

Stikala Touch in Basic na zadnji strani nimajo kaveljcov za montažo, zato se lahko montirajo samo v okroglo dozo premera 60mm, ki že ima pripravljene luknje za vijake. Stikala niso kompatibilna z navadnimi dozami premera 60mm brez lukenj, oglatimi dozami proizvajalca TEM in ostalimi dozami drugih premerov.

4. Ali se lahko Touch stikala uporabijo za vklapljanje grelca vode/ventilatorja/drugih naprav?

Touch stikala so v celoti elektronska in prilagojena za vklaplanje vseh vrst žarnic. Žal niso primerna za uporabo z drugimi električnimi napravami. Za ta namen lahko uporabimo stikala Basic, ki so enakega videza, po zgradbi pa so enaka klasičnim mehanskim stikalom. Stikala Basic imajo maksimalen tok 10A, zato je pred montažo potrebno preveriti porabo električne naprave.

5. Po namestitvi steklene plošče se stikalo na dotik ne odziva.

Touch stikala imajo vgrajen kapacitivni senzor, ki deluje skozi stekleno ploščo, vendar se mora senzor najprej sprogramirati. Zato pri namestitvi pokrova stikalo za eno minuto postane neodzivno, med tem časom se ne smemo dotikati stikala.
Imate vprašanje?