Na voljo so še zadnji kosi LED panelov z barvnimi ohišji, za ogled ponudbe kliknite TUKAJ

Montaža in programiranje stikal na dotik

1. KORAK:
ODSTRANITE POKROV

Pred začetkom se prepričajte, da v omrežju ni električne napetosti.

Za montažo potrebujete raven izvijač. Za odstranitev pokrova najprej poiščite zarezo na strani in vanjo potisnite izvijač. Nežno ga zasučite in pokrov bo skočil iz okvirja.

2. KORAK:
POVEŽITE ŽICE

Najprej povežite fazni vodnik na vhod (L IN), drugi vodnik pa na izhod (L1 Load). Na serijskih stikalih je potrebno povezati še COM izhode. Vodniki morajo biti trdno priviti v stikalo.

3. KORAK:
MONTAŽA V DOZO

Vstavite stikalo v dozo in ga privijačite. Stikala na dotik so kompatibilna s standardnimi 60 mm dozami, z luknjami za vijake.

4. KORAK:
ZAKLJUČEK

Pri zadnjem koraku ponovno namestite pokrov. Pokrov mora biti popolnoma naravnan na okvir, pri uspešni namestitvi se sliši klik.

Ko se pokrov namesti, stikalo postane neodzivno. V tem času se kalibrira senzor, stikalo začne ponovno delovati po 2 minutah.

PROGRAMIRANJE DALJINSKEGA UPRAVLJALNIKA

Postopek programiranja je enak za obe vrsti daljincev, TOUCH in MINI, stikalo pa mora imeti možnost daljinskega upravljanja. Pri programiranju držite prst na stikalu 5 sekund, dokler ta ne zapiska. Ob pisku pritisnite tipko na daljinskem upravljalniku. Če je programiranje uspešno, stikalo zapiska še enkrat.

SINHRONIZACIJA MENJALNIH STIKAL

Touch stikala je pri menjalni vezavi potrebno pred uporabo sinhronizirati. Najprej jih zvežemo po skici, nato držimo prst na prvem stikalu 5 sekund. Ob pisku pritisnemo drugo stikalo in sinhronizacija je zaključena. Postopek velja za enopolna in dvopolna stikala.

POSTOPEK MENJAVE KLASIČNIH MENJALNIH STIKAL S TOUCH MENJALNIMI STIKALI

Touch menjalna stikala delujejo drugače od klasičnih, ker za medsebojno komuniciranje uporabljajo poseben signal, ki potuje po COM kablu. Zato potrebujejo drugačno vezavo, ki je prav tako enostavna kot klasična vezava.

STARA VEZAVA - NAVADNA STIKALA

Na shemi levo je prikazana klasična menjalna vezava, kakršno najdemo v večini prostorov, ki že imajo vgrajeno električno inštalacijo. Za menjavo teh stikal s Touch stikali ne potrebujemo novih kablov, sprememba se lahko naredi kar z obstoječimi. Rumena in vijolična žica sta ponavadi črne ali druge enake barve, barve na skici služijo za ponazoritev.

NOVA VEZAVA - TOUCH STIKALA

Na shemi levo pa je prikazana menjalna vezava Touch stikal. Eno od žic (v tem primeru rumeno) zvežemo skupaj z fazo, tako, da je faza na obeh stikalih. Z drugo žico (v tem primeru vijolično) pa povežemo COM izhode. Na koncu je potrebno stikala še sinhronizirati, kot v videu zgoraj.