Iskanje
Blog
Košarica
Blagajna

Touch stikalo MODUL - enopolno navadno

15.90€ Cena brez DDV: 13.03€
Touch modul se lahko uporabi z vsemi okvirji, ki so kompatibilni s Touch enopolnimi moduli. Montaža je enostavna, modul se od zadaj v okvir zaskoči s pomočjo jezičkov.
Nanj lahko priklopimo halogen, LED ali varčno sijalko. Potrebna je minimalna poraba 5W, če je manjša moramo uporabiti LED adapter.
Ima dvobarvni LED indikator stanja. Stikalo je primerno za uporabo zunaj ali notri, na vlažnem ali na suhem.
Stikalo lahko naročite z možnostjo daljinskega upravljanja, poveže se lahko z daljinci iz naše ponudbe. Ima doseg 30m, signal pa potuje tudi skozi zaprta vrata in tanjše stene.
Stikalo je enopolno, kar pomeni, da lahko upravlja samo eno vejo luči. V primeru, da menjavate staro stikalo, dodatne spremembe nisi potrebne. Potek montaže in navodila si lahko ogledate v članku Montaža in programiranje stikal na dotik.
Montira se lahko v klasično okroglo dozo z luknjicami za vijake, razmaka 60mm(A). Globina doze mora biti najmanj 40mm(B).

Tehnični podatki

Dimenzije steklenega pokrova
80*80*1mm
Domet daljinca (samo pri daljinski verziji)
30m (signal potuje tudi skozi vrata in tanke stene)
Frekvenca daljinca (samo pri daljinski verziji)
433.92MHz
Funkcije stikala
Vklop(ON) / Izklop(OFF)
Garancija
2 leti
Maksimalna poraba
1000W
Maksimalni tok
5A
Minimalna poraba
5W
Ni primerno za
grelce vode, ventilatorje, infrardeče grelce, druge električne naprave, sijalke z induktivno dušilko
Poraba med mirovanjem
0.1mW
Primerno za doze
Razmak med vijaki: 60mm Minimalna globina: 40mm
Primerno za napetost
AC 100-250V
Primerno za žarnice
Varčne, LED, Halogen, Edison
Temperatura okolja
-30°C ~ +70°C
Življenjska doba (število vklopov)
100.000

Imate vprašanje?

Imam eno vprašanje, je možno upravljanje luči preko telefona?
Žal je upravljanje mogoče samo z daljinci iz naše ponudbe, pod pogojem, da pri dodajanju modula v košarico izberete možnost daljinskega upravljanja.
Ali je to stikalo lahko primerno tudi za bojler, pralni stroj ter luč?
Touch stikala so primerna samo za prižiganje luči, kompatibilna so z vsemi vrstami razsvetljave (LED, halogen, varčna). Zaradi velikega toka pa niso primerna za bojler, pralni stroj, ventilator in ostale električne naprave.
Glede na napisano sklepam, da so ta touch stikala primerna predvsem za luči. Bi lahko glede na to, da je kot maksimalna poraba navedeno 1000W s tem stikalom upravljal IR grelni panel z močjo 700W ? Ali spada to že pod kategorijo "ni primerno za", kjer je navedeno : grelce vode, ventilatorje, infrardeče grelce, druge električne naprave, sijalke z induktivno dušilko... ?
Tako je, Touch stikala so predvsem namenjena za vklop/izklop luči. Upravljanje IR grelca vam odsvetujemo, saj se lahko dogaja, da ventilatorji in ostale el. naprave v omrežje pošiljajo razne šume, ki motijo vezje stikala in povzročajo nepravilno delovanje. Za vklop teh naprav priporočamo uporabo Basic stikal (s fizično tipko) iz iste serije kot so Touch stikala. Pri Basic stikalih pa je max. tok 10A. 
Zdravo, lahko to stikalo namestim na balkon? Sicer je pod streho, vendar v slucaju cunamija?
Ter na istem balkonu je vticnica, imate kaksno katera bi pasala poleg?
Stikala in vtičnice nimajo vodoodporne zaščite, zato so lahko zunaj pod streho tam, kjer niso v direktnem stiku z vodo. Vlaga v zraku pa ni problematična.
Pri vas imam namen naročiti en kos "Enopolno Touch stikalo". Preko tega stikala imam namen priključiti dve stenski lučki v COB LED tehnologiji, katerih skupna moč ne dosega 10W. Stenski lučki sta vezani vzporedno in imata vgrajen vsak svoj trafo iz AC 220V na DC 12V. Ali bo kljub temu prišlo do utripanja zidnih LED luči in bo potrebno priključiti "Adapter za LED sijalke". V kolikor bo prišlo do utripanja, me zanima ali je potrebno priključiti v vsako stensko luč svoj adapter ali pa bo potrebno vgraditi adapter le v eno?
Ker imamo novo serijo stikal, ki nimajo več težav z min. močjo svetilk, vaši lučki ne bi smeli utripati.
Zanima me, zakaj to stikalo ni primerno za vklop ventilatorja v kopalnici? Se ventilator sploh ne bi vklopil? Kaj bi se zgodilo, če ventilator vseeno vežem na to stikalo? Imam ventilator AirMate Euro 6A.
Priklop ventilatorja na stikalo ni možen, saj lahko zaradi motenj, ki jih ventilator oddaja v omrežje, stikalo ne deluje povsem pravilno. Namreč stikala imajo vezje, ki ga to lahko zmoti. Zato za ventilatorje priporočamo uporabo navadnega BASIC stikala.
Ali se dajo ta stikala uporabiti tudi kot tipka za zvonec?
Žal ne, stikala so običajna ON/OFF stikala, kar pomeni, da bi ob pritisku zvonec zvonil dokler ne bi spet pritisnili.
Zanima me ali so dobavljiva križna stikala?
Pri stikalih na dotik križna stikala ne obstajajo, zamenjajo jih menjalna stikala, ki delujejo malo drugače.Lahko jih vežete tudi po tri ali štiri skupaj (povežejo se IN in COM priključki vseh stikal). Nato se na vsakem posameznem stikalu opravi postopek sinhronizacije. Podrobnosti si lahko ogledate v članku o montaži touch stikal.

Koliko amperska so stikala na dotik?
Maksimalni tok pri navadnih touch stikalih na dotik je 5A.
Zanima me ali mora stikalo poleg krmiljenja luči imeti tudi dodatno napajanje za obratovanje? Nisem nikjer zasledil vezalne sheme.
Ne, touch stikala ne potrebujejo dodatnega napajanja, priključijo se kot standardna stikala.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!

BREZPLAČNA POŠTNINA
PRI NAROČILU NAD 55€

Obveščanje o poteku dostave preko emaila.
Pri plačilu po povzetju ni dodatnih stroškov.
Pri plačilu po povzetju lahko plačate tudi s kartico.
Pošiljka je zavarovana proti poškodbam.
Izdelek, ki je na zalogi, je odposlan v roku treh delovnih dni. Ko je izdelek odposlan, je v večini primerov na dostavi naslednji delovni dan. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vam rok dobave javimo na E-mail naslov.

Možnosti plačila

PO POVZETJU
Ob dostavi plačate kurirju z kartico ali gotovino. Ker se dostava vrši preko dostavne službe GLS, ne plačate provizije.
PO PREDRAČUNU
Po zaključenem nakupu na email prejmete predračun, znesek nakažete direktno na naš transakcijski račun.
Novice in članki