Blagajna
Iskanje

Touch stikalo MODUL - enopolno navadno

Hitra dobava
Možnost vračila 30 dni

Touch stikalo MODUL - enopolno navadno

Cena z DDV: 13.90€ Cena brez DDV: 11.39€

Funkcija

Stikalo je navadno enopolno, kar pomeni, da lahko upravlja samo eno vejo luči.

Shema priklopa

Stikalo se poveže kot vsako klasično stikalo, pri vezavi ni nobenih posebnosti. V primeru, da menjavate staro stikalo, dodatne spremembe nisi potrebne.

Dimenzije, potrebne za vgradnjo

Stikalo se lahko montira samo v okroglo dozo, ki ima luknjice za vijake. Razmak med vijaki (A) mora biti 60mm. Globina doze (B) mora biti najmanj 40mm. Za montažo stikala v dozo zadostujeta dva vijaka, ki sta lahko navpično, ali vodoravno.

Indikator stanja

Stikalo ima LED indikator stanja, ta pri prižgani luči sveti rdeče, pri ugasnjeni pa modro.

Možnost daljinskega upravljanja

Stikalo v osnovi nima možnosti daljinskega upravljanja. To opcijo lahko naročite pri dodajanju v košarico, poveže se lahko samo z daljinci iz naše ponudbe. Daljinec ni priložen, najdete jih lahko v kategoriji daljinci.

Stekleni pokrov ni priložen

Pri naročilu prejmete samo modul, stekleni pokrov ni priložen. Najdete in naročite jih lahko v kategoriji pokrovi za linijo Touch.

Enostavna montaža in demontaža

Montaža je zelo enostavna, pokrov se na modul zaskoči s pomočjo štirih jezičkov (modrim krog). Demontaža je mogoča z ravnim izvijačem, ki se ga vstavi v zarezo spodaj (rdeči krog).

Kompatibilnost

Tehnični podatki

Domet daljinca (samo pri daljinski verziji) 30m (signal potuje tudi skozi vrata in tanke stene)
Garancija 1 leto
Maksimalna poraba 1000W
Ni primerno za grelce vode, ventilatorje, infrardeče grelce in druge električne naprave
Poraba med mirovanjem 0.1mW
Primerno za doze Razmak med vijaki: 60mm Minimalna globina: 40mm
Primerno za napetost 230V
Primerno za žarnice Varčne, LED, Halogen

Imate vprašanje?

Imam eno vprašanje, je možno upravljanje luči preko telefona?
Žal je upravljanje mogoče samo z daljinci iz naše ponudbe, pod pogojem, da pri dodajanju modula v košarico izberete možnost daljinskega upravljanja.
Ali je to stikalo lahko primerno tudi za bojler, pralni stroj ter luč?
Touch stikala so primerna samo za prižiganje luči, kompatibilna so z vsemi vrstami razsvetljave (LED, halogen, varčna). Zaradi velikega toka pa niso primerna za bojler, pralni stroj, ventilator in ostale električne naprave.
Glede na napisano sklepam, da so ta touch stikala primerna predvsem za luči. Bi lahko glede na to, da je kot maksimalna poraba navedeno 1000W s tem stikalom upravljal IR grelni panel z močjo 700W ? Ali spada to že pod kategorijo "ni primerno za", kjer je navedeno : grelce vode, ventilatorje, infrardeče grelce, druge električne naprave, sijalke z induktivno dušilko... ?
Tako je, Touch stikala so predvsem namenjena za vklop/izklop luči. Upravljanje IR grelca vam odsvetujemo, saj se lahko dogaja, da ventilatorji in ostale el. naprave v omrežje pošiljajo razne šume, ki motijo vezje stikala in povzročajo nepravilno delovanje. Za vklop teh naprav priporočamo uporabo Basic stikal (s fizično tipko) iz iste serije kot so Touch stikala. Pri Basic stikalih pa je max. tok 10A.
Zdravo, lahko to stikalo namestim na balkon? Sicer je pod streho, vendar v slucaju cunamija?Ter na istem balkonu je vticnica, imate kaksno katera bi pasala poleg?
Stikala in vtičnice nimajo vodoodporne zaščite, zato so lahko zunaj pod streho tam, kjer niso v direktnem stiku z vodo. Vlaga v zraku pa ni problematična.
Pri vas imam namen naročiti en kos "Enopolno Touch stikalo". Preko tega stikala imam namen priključiti dve stenski lučki v COB LED tehnologiji, katerih skupna moč ne dosega 10W. Stenski lučki sta vezani vzporedno in imata vgrajen vsak svoj trafo iz AC 220V na DC 12V. Ali bo kljub temu prišlo do utripanja zidnih LED luči in bo potrebno priključiti "Adapter za LED sijalke". V kolikor bo prišlo do utripanja, me zanima ali je potrebno priključiti v vsako stensko luč svoj adapter ali pa bo potrebno vgraditi adapter le v eno?
Ker imamo novo serijo stikal, ki nimajo več težav z min. močjo svetilk, vaši lučki ne bi smeli utripati.
Zanima me, zakaj to stikalo ni primerno za vklop ventilatorja v kopalnici? Se ventilator sploh ne bi vklopil? Kaj bi se zgodilo, če ventilator vseeno vežem na to stikalo? Imam ventilator AirMate Euro 6A.
Priklop ventilatorja na stikalo ni možen, saj lahko zaradi motenj, ki jih ventilator oddaja v omrežje, stikalo ne deluje povsem pravilno. Namreč stikala imajo vezje, ki ga to lahko zmoti. Zato za ventilatorje priporočamo uporabo navadnega BASIC stikala.
Ali se dajo ta stikala uporabiti tudi kot tipka za zvonec?
Žal ne, stikala so običajna ON/OFF stikala, kar pomeni, da bi ob pritisku zvonec zvonil dokler ne bi spet pritisnili.
Zanima me ali so dobavljiva križna stikala?
Pri stikalih na dotik križna stikala ne obstajajo, zamenjajo jih menjalna stikala, ki delujejo malo drugače.Lahko jih vežete tudi po tri ali štiri skupaj (povežejo se IN in COM priključki vseh stikal). Nato se na vsakem posameznem stikalu opravi postopek sinhronizacije. Podrobnosti si lahko ogledate v članku o montaži touch stikal.
Koliko amperska so stikala na dotik?
Maksimalni tok pri navadnih touch stikalih na dotik je 5A.
Zanima me ali mora stikalo poleg krmiljenja luči imeti tudi dodatno napajanje za obratovanje? Nisem nikjer zasledil vezalne sheme.
Ne, touch stikala ne potrebujejo dodatnega napajanja, priključijo se kot standardna stikala.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!