TwoTouch modul - Dvopolno navadno stikalo

TwoTouch modul - Dvopolno navadno stikalo
19.95€ Brez DDV: 16.35€
Odprodaja Na zalogi zadnji kosi.

Bližnjice
Dodatne slike
Opis izdelka

Funkcija

Dvopolno navadno stikalo lahko prižiga dve veji svetil iz enega mesta. Veja svetil lahko pomeni eno ali več svetilk, zvezanih na isto linijo, ki se upravljajo hkratno. Primer: osvetlitev stopnic, kjer je svetilk lahko več in se vse prižigajo istočasno, je ena veja svetil.


Opomba

Stikalo Touch se lahko uporablja samo za upravljanje razsvetljave. Ni primerno za upravljanje električnih naprav, kot so ventilator, grelec, ali pralni stroj, saj tam pri delovanju prihaja do motenj.


Pokrov in okvir nista priložena

Sistem stikal in vtičnic je sestavljen iz treh delov, steklenega pokrova, kovinskega okvirja in modula. Pri naročilu samega modula stekleni pokrov in kovinski okvir nista priložena in ju je potrebno naročiti posebej.

Enostavna montaža in demontaža

Pokrov se na modul zaskoči s pomočjo štirih jezičkov (na sliki označeno z modrimi krogi). Demontaža stikala je mogoča z ravnim izvijačem, ki se ga vstavi v zarezo spodaj (rdeči krog).


Shema priklopa

Pri vezavi stikala ni posebnosti, zveže se kot vsako drugo klasično stikalo. Pri menjavi starega stikala, dodatne spremembe niso potrebne. Fazni vodnik 230V povežete na L-IN priključek. Vodnika, ki gresta do svetilke, pa povežete na LOAD 1 in LOAD 2 priključka stikala.

Dimenzije, potrebne za vgradnjo

Stikalo se lahko vgradi samo v okroglo dozo, ki ima luknjice za vijake. Razmak med vijaki(A) mora biti 60mm. Najmanjša globina(B), potrebna za vgradnjo, je 40mm. Za montažo v dozo zadostujeta že dva vijaka, ki sta lahko privijačena navpično ali vodoravno.

Tehnični podatki

Garancija:1 leto
Maksimalni tok:5A
Minimalna poraba:1W
Ni primerno za:zatemnilne LED žarnice, grelce vode, ventilatorje, infrardeče grelce in druge električne naprave
Poraba med mirovanjem:0.1mW
Primerno za doze:Razmak med vijaki: 60mm Minimalna globina: 40mm
Primerno za napetost:230V
Primerno za žarnice:LED, varčne, halogen, navadne