OBVESTILO: V rubriko OUTLET smo dodali nove modele svetil in reflektorjev po dodatno znižnih cenah. Preverite TUKAJ!

OneTouch komplet - Enopolno navadno stikalo

OneTouch komplet - Enopolno navadno stikalo
21.4€ Brez DDV: 17.54€
Odprodaja Na zalogi zadnji kosi.

Bližnjice
Dodatne slike
Opis izdelka

Funkcija

Enopolno navadno stikalo lahko prižiga eno vejo svetil iz enega mesta. Veja svetil lahko pomeni eno ali več svetilk, zvezanih na isto linijo, ki se upravljajo hkratno. Primer: osvetlitev stopnic, kjer je svetilk lahko več in se vse prižigajo istočasno, je ena veja svetil.


Posebnost

To stikalo se lahko uporablja samo za upravljanje razsvetljave. Ni primerno za upravljanje električnih naprav, kot so ventilator, grelec, ali pralni stroj, saj tam pri delovanju prihaja do motenj.


Stekleni pokrov je priložen

Sistem stikal in vtičnic je sestavljen iz treh delov, steklenega pokrova, kovinskega okvirja in modula. Pri naročilu kompleta prejmete modul, stekleni pokrov in kovinski okvir, barvo pa lahko izberete pri dodajanju izdelka v košarico.


Shema priklopa

Vezava enopolnega stikala na dotik

Pri vezavi stikala ni posebnosti, zveže se kot vsako drugo klasično stikalo. Pri menjavi starega stikala, dodatne spremembe niso potrebne. Fazni vodnik 230V povežete na L-IN priključek. Vodnik, ki gre do svetilke, pa povežete na LOAD priključek stikala.

Dimenzije, potrebne za vgradnjo

Kompatibilnost z vgradno elektro dozo

Stikalo se lahko vgradi samo v okroglo dozo, ki ima luknjice za vijake. Razmak med vijaki(A) mora biti 60mm. Najmanjša globina(B), potrebna za vgradnjo, je 40mm. Za montažo v dozo zadostujeta že dva vijaka, ki sta lahko privijačena navpično ali vodoravno.


LED indikator stanja

Indikator stanja ON/OFF na stikalu

Stikalo na dotik ima LED indikator stanja, ta pri prižgani luči sveti rdeče, pri ugasnjeni pa modro. LED indikator ima zelo diskretno svetilnost in se ga ne da izklopiti.

Enostavna montaža in demontaža

Enostavna montaža in demontaža steklenega pokrova na modul

Pokrov se na modul zaskoči s pomočjo štirih jezičkov (na sliki označeno z modrimi krogi). Demontaža stikala je mogoča z ravnim izvijačem, ki se ga vstavi v zarezo spodaj (rdeči krog).

Tehnični podatki

Garancija:1 leto
Maksimalni tok:5A
Minimalna poraba:1W
Ni primerno za:- zatemnilne LED žarnice
- grelce vode
- ventilatorje
- infrardeče grelce
- druge električne naprave
Poraba med mirovanjem:0.1mW
Primerno za doze:Razmak med vijaki: 60mm
Minimalna globina: 40mm
Primerno za napetost:230V
Primerno za žarnice:- LED
- varčne
- halogen
- navadne