OBVESTILO: V rubriko OUTLET smo dodali nove modele svetil in reflektorjev po dodatno znižnih cenah. Preverite TUKAJ!

TwoTouch komplet - Dvopolno menjalno stikalo

TwoTouch komplet - Dvopolno menjalno stikalo
34.4€ Brez DDV: 28.2€
Odprodaja Na zalogi zadnji kosi.

Bližnjice
Dodatne slike
Opis izdelka

Funkcija

Dvopolno menjalno stikalo Touch lahko v kombinaciji z istimi dvopolnimi menjalnimi stikali Touch prižiga in ugaša dve veji svetil iz dveh ali več različnih mest. Veja svetil lahko pomeni eno ali več svetilk, zvezanih na isto linijo, ki se upravljajo hkratno. Primer: osvetlitev stopnic, kjer je svetilk lahko več in se vse prižigajo istočasno, je ena veja svetil.


Opomba

Menjalna stikala Touch se lahko uporabljajo samo v kombinaciji z drugimi menjalnimi stikali Touch. Vezava menjalnega stikala Touch z menjalnimi stikali drugih proizvajalcev ni mogoča. Menjalna stikala je pred prvo uporabo potrebno sprogramirati. Ta postopek naredite sami, navodila si lahko ogledate na tej povezavi.


Stekleni pokrov je priložen

Sistem stikal in vtičnic je sestavljen iz treh delov, steklenega pokrova, kovinskega okvirja in modula. Pri naročilu kompleta prejmete modul, stekleni pokrov in kovinski okvir, barvo pa lahko izberete pri dodajanju izdelka v košarico.


LED indikator stanja

Stikalo na dotik ima LED indikator stanja, ta pri pritisku zasveti rdeče, drugače pa modro. LED indikator ima zelo diskretno svetilnost in se ga ne da izklopiti.


Shema priklopa dveh stikal

Menjalna stikala Touch medsebojno komunicirajo preko Comunication linije (na stikalu je priključek označen s COM, na sliki pa je ta povezava označena s svetlo modro barvo). Pri vezavi morate vse COM priključke stikal povezati skupaj. Vse L-IN priključke stikal pa morate skupaj povezati na fazni vodnik 230V.

Shema priklopa treh ali več stikal

V primeru uporabe več stikal, medsebojno povežete vse COM priključke in L-IN priključke. Na ta način lahko povežete do 5 menjalnih stikal Touch. Programiranje pred prvo uporabo je potrebno narediti za vsako stikalo posebej.


Dimenzije, potrebne za vgradnjo

Stikalo se lahko vgradi samo v okroglo dozo, ki ima luknjice za vijake. Razmak med vijaki(A) mora biti 60mm. Najmanjša globina(B), potrebna za vgradnjo, je 40mm. Za montažo v dozo zadostujeta že dva vijaka, ki sta lahko privijačena navpično ali vodoravno.

Enostavna montaža in demontaža

Pokrov se na modul zaskoči s pomočjo štirih jezičkov (na sliki označeno z modrimi krogi). Demontaža stikala je mogoča z ravnim izvijačem, ki se ga vstavi v zarezo spodaj (rdeči krog).

Tehnični podatki

Garancija:1 leto
Maksimalni tok:5A
Minimalna poraba:1W
Ni primerno za:zatemnilne LED žarnice, grelce vode, ventilatorje, infrardeče grelce in druge električne naprave
Poraba med mirovanjem:0.1mW
Primerno za doze:Razmak med vijaki: 60mm Minimalna globina: 40mm
Primerno za napetost:230V
Primerno za žarnice:LED, varčne, halogen, navadne