Iskanje
Blog
Košarica
Blagajna

Zatemnilno stikalo na dotik - za ALU profil

18.90€/meter Cena brez DDV: 15.49€/meter
Ta izdelek žal ni več dobavljiv.

Touch stikalo se vstavi v ALU profil, njegov senzor deluje čez prozorno ali mlečno steklo. S kratkim pritiskom na steklo stikalo prižgemo/ugasnemo, z držanjem prsta pa povečamo/zmanjšamo stopnjo svetilnosti. Vgrajen ima kapacitivni senzor, ki zaznava samo dotik človeškega prsta, zato ni možnosti naključnega prižiganja in ugašanja. Stikalo ima širino 10mm in višino 6mm, kompatibilno je z vsemi ALU profili v naši ponudbi in z večino ALU profilov na tržišču. Lahko ga naročite v 8mm in 10mm izvedbi.

8mm je primeren je za vse LED trakove širine 8mm, to so:

  • SPOT 30LED/meter (ECO in PLUS), do dolžine 15m
  • DECO 60LED/meter (ECO in PLUS), do dolžine 8m
  • UNI 120LED/meter (ECO in PLUS), do dolžine 4m

10mm je primeren je za vse LED trakove širine 10mm, to so:

  • POWER 60LED/meter (ECO in PLUS), do dolžine 3m

Navodila za uporabo

Stikalo lahko uporabimo samo na napetosti 12V. Pred montažo preverimo, da v omrežju ni toka. Montaža je zelo enostavna, LED trak samo povežemo z konektorjem na stikalu, kable stikala po povežemo z napajalnikom.

Privzete vrednosti stikala

  • Ob izklopu in ponovnem vklopu z dotikom stikala, si ta zapomne zadnjo stopnjo zatemnitve.
  • Ob popolnem izklopu in ponovnem vklopu napajanja stikala, je stikalo v OFF poziciji in si ne zapomne zadnje stopnje zatemnitve.

Vprašanja kupcev

Imate vprašanje?

Pozdravljeni, ali se lahko uporabljata za LED trak dva stikala hkrati kot izmenična stikala? namreč na hodniku kateri vodi iz stanovanja v kletne prostore sta dve žarnici vsaka na eni strani stopnišča, kar pomeni, da trenutno imam dva izmenična stikala, za vžig oz izklop dveh običjnih žarnic. Lahko tak način osvetlitve s klasičnimi žarnicami in dvemi izmeničnimi stikali zamenjam z LED trakom in izmeničnima dvema stikaloma?
Hvala za vprašanje, tak način osvetlitve lahko zamenjate z LED trakom. Napajalnik LED traka bi bilo potrebno zvezati na izhod izmeničnih stikal, oziroma namesto ene od dveh klasičnih svetil.
Koliko stopenj zatemnitve pa ima to stikalo, se glede preciznosti nastavitve zatemnitve lahko enači s potenciometer stikalom? Kakšna je dolžina stikala? Stikalo se verjetno montira na začetku alu profila, oz ali je možna montaža nekje na sredini?
Stikalo ima brezstopenjsko zatemnjevanje. Od 10% do 100% svetilnosti morate držati prst cca. 5 sekund, za željeno stopnjo ga lahko spustite kadarkoli med tem časom. Dolžina stikala je 65mm, montira se lahko samo na začetku LED traku.
Kako v praksi deluje vklop/izklop? Pravzaprav ne rabim zatemnilnega dela, a se stikalo vklopi na polno moč z enim dotikom (oz. potem popolnoma izklopi spet z enim dotikom)?
Stikalo se vklopi in izklopi z kratkim dotikom. Za zatemnjevanje je potrebno držati prst na stikalu 5 sekund.
Ali je mogoče vgraditi zatemnilno stikalo na dotik v vgradni profil globina 7mm, kateraga imate v ponudbi (ALU profil VGRADNI BELI + MAT POKROV).
Da, zatemnilno stikalo na dotik je možno vgraditi v vse vrste ALU profilov in je kompatibilno z vsemi tipi in barvami pokrovov.
Ali si stikalo "zapomni" on/off stanje in nivo zatemnitve v primeru prekinitve električnega toka? Če ga vklopim in zatemnim na 50%, prekinem tok in vzpostavim tok nazaj, ali bo ostalo stikalo vklopljeno in na 50%?
Stikalo si pri prekinitvi napajanja ne zapomni statusa zatemnjevanja. Ob ponovnem vklopu napetosti je stikalo v OFF poziciji.
Ali je možno spremeniti barvo svetlobne oznake iz modre v belo oz. ali je tako stikalo dobavljivo z svetlobnim indikatorjem v barvi traku, katerega krmili?
Svetlobni indikator je dobavljiv samo v modri barvi.
Ali ima stikalo v primeru okvare oziroma nedelovanja kakšno garancijo (menjava, popravilo)?
Da, stikalo za LED trak ima 1 leto garancije.
Na kakšnem principu deluje stikalo, kapacitivnem ali foto?
Stikalo ima vgrajen kapacitivni sensor. Prednost kapacitivnega pred foto je v tem, da senzor prepozna samo dotik prsta in se tako ne sproža po pomoti. Foto lahko odreagira na paro, dim ali gibanje v bližini senzorja.
Zanima me ali je stikalo primerno tudi za kotne alu profile?
Da, stikalo za alu profil je primerno za vse vrste ALU profilov v ponudbi, slim, kotne in vgradne.
Zanima me, kakšna je poraba stikala, ko je le ta v izključenem stanju, torej LED trak ne sveti?
Poraba stikala v stanju pripravljenosti je 0.1W.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!

Stroški dostave

Naročilo pod 55€ - 3,90€
Naročilo nad 55€ - Dostava je brezplačna

Čas dostave

Izdelek, ki je na zalogi, je odposlan v roku treh delovnih dni. Ko je izdelek odposlan, je v večini primerov v dostavi že naslednji delovni dan. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vam rok dobave javimo na E-mail naslov.

Dostava z GLS

Obveščanje o poteku dostave preko emaila.
Pri plačilu po povzetju ni dodatnih stroškov.
Pri plačilu po povzetju lahko plačate tudi s kartico.
Pošiljka je zavarovana proti poškodbam.

Možnosti plačila

Po povzetju
Ob dostavi plačate kurirju z kartico ali gotovino. Ker se dostava vrši preko dostavne službe GLS, ne plačate dodatne provizije.
Po predračunu
Po zaključenem nakupu na email prejmete predračun, znesek nakažete direktno na transakcijski račun našega podjetja.