Montaža senzorjev gibanja

1. KORAK: SENZOR RAZSTAVIMO

Pred začetkom se prepričamo, da v omrežju ni električne napetosti.

Za montažo sta potrebna raven in križni izvijač. Najprej odstranimo hrbtno stran senzorja. Ta del nato fiksiramo na steno, z vijaki ali obojestranskim samolepilnim trakom. Priporočena višina za optimalno zaznavnanje je nekje 1.80m - 2.50m.

2. KORAK: POVEŽEMO ŽICE

Vsi senzorji v naši ponudbi, ki delujejo na 230V, za delovanje potrebujejo L in N vodnik. V kompletu s senzorjem je že priložena spojka, kable je nato potrebno samo povezati in privijačiti v spojko. V primeru montaže zunaj, je spoje priporočljivo poviti z izolirnim trakom.

3. KORAK: SENZOR SESTAVIMO

Senzor nato sestavimo s hrbtnim delom, ki smo ga fiksirali na steno. Na težko dostopnih mestih je priporočljivo zamenjati koraka 3. in 4. in nastavitve senzorja nastaviti pred montažo. Po končanem sestavljanju lahko v omrežje ponovno spustimo električni tok.

4. KORAK: SENZOR NASTAVIMO

Vsem senzorjem v ponudbi imajo možnost nastavljanja TIME in LUX. S funkcijo TIME nastavimo čas ON stanja na senzorju, ko se ta enkrat vklopi. S funkcijo LUX nastavimo občutljivost senzorja glede na svetlobo okolice. Na minimumu se bo senzor vklopil samo ponoči, na maksimumu pa se bo senzor prižigal že ob najmanjšem mraku. TIME in LUX funkcija imajo različne možnosti nastavljanja glede na tip senzorja, točne specifikacije lahko najdete v opisu vsakega od senzorjev.