LineaCOB RGB LED trak

LineaCOB RGB LED trak
Visoka kvaliteta in 2 leti garancijeSamolepilni trak na hrbtni straniMožnost rezanja vsakih 5cm
6.9€ Brez DDV: 5.66€

Bližnjice
Opis izdelka

Namen

LED trakovi RGB so namenjeni izključno samo za dekorativno in indirektno razsvetljavo, saj se po svetilnosti in po kvaliteti bele barve ne morejo primerjati z enobarvnimi LED trakovi. V kolikor LED trak potrebujete za funkcionalno razsvetljavo, svetujemo uporabo enobarvnih LED trakov ali RGB+W LED trakov, ki imajo poleg RGB LED diod tudi enobarvne LED diode. S kontrolerjem lahko sicer prav tako nastavite belo barvo, vendar ima svetloba zaradi mešanja barv RGB LED diod rdeče, zelene in modre odtenke.


RGB svetloba

Prikaz RGB svetlobe na LED traku 1
Prikaz RGB svetlobe na LED traku 2
Prikaz RGB svetlobe na LED traku 3

RGB LED diode na LED traku ustvarjajo svetlobo z mešanjem rdeče, zelene in modre barve. Na ta način lahko s pomočjo kontrolerja izbiramo med več kot 16 milijoni odtenkov barv.


Maksimalna dolžina: do 5m

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije kliknite tukaj.


Tip kabla

Prikaz kontaktov na LED traku RGB
Prikaz kabla na LED traku RGB

LED trakovi RGB za povezovanje potrebujejo 4-žilni kabel, saj imajo na vezju štiri kontakte: GROUND (minus), RED, GREEN in BLUE. Kable za povezovanje lahko najdete v kategoriji tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima za enostavno montažo nalepljen samolepilni trak.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

Ima že nalotane priključne žice s katerimi jih lahko priklopimo na napajalnik.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 5cm

LED trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 5cm.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak LineaCOB deluje na napetosti 24V, zato za priklop na napetost 230V potrebuje napajalnik. Ta napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Modra: 470–495nm
Zelena: 500–550nm
Rdeča: 620–680nm
Dimenzije:Širina: 10mm
Garancija:2 leti
Kot svetilnosti:120°
Moč:Skupaj: 9W/m
Modra: 3.5W/m
Zelena: 3.5W/m
Rdeča: 2.5W/m
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Tip in število LED diod:LineaCOB RGB - 480/meter
Vodoodporna zaščita:Ne