LineaCOB RGB + TOPLA BELA LED trak

LineaCOB RGB + TOPLA BELA LED trak
Visoka kvaliteta in 2 leti garancijeSamolepilni trak na hrbtni straniMožnost rezanja vsakih 3cm
9.9€ Brez DDV: 8.11€

Bližnjice
Opis izdelka

Namen

LED trakovi RGB+W imajo za razliko od RGB vgrajene RGB in enobarvne LED diode, zato je bela svetloba po kvaliteti in svetilnost enaka tisti, ki jo oddajajo enobarvni LED trakovi in ostala svetila. Namenjeni so aplikacijam, kjer želimo možnost prikaza vseh barv, ali uporabo samo glavne, bele svetlobe, ki se ne razlikuje od ostalih svetil v prostoru.


Topla bela svetloba

Enobarvne LED diode na LED traku oddajajo svetlobo toplo bele barve, ki ima rumenkast odtenek in je podobna svetlobi klasične žarnice. Priporočamo jo za vse bivalne prostore, kot so kuhinja, dnevna soba in spalnica. Po kvaliteti in svetilnosti se ne razlikuje od bele barve ostalih svetil in enobarvnih LED trakov, zato se zelo lepo kombinira z ostalo razsvetljavo v prostoru.

Prikaz CCT svetlobe na CCT traku 1

RGB svetloba

Prikaz RGB svetlobe na LED traku 1
Prikaz RGB svetlobe na LED traku 2
Prikaz RGB svetlobe na LED traku 3

RGB LED diode na LED traku ustvarjajo svetlobo z mešanjem rdeče, zelene in modre barve. Na ta način lahko s pomočjo kontrolerja izbiramo med več kot 16 milijoni odtenkov barv.


Maksimalna dolžina: do 5m

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije kliknite tukaj.


Tip kabla

Prikaz kontaktov na LED traku RGB+W
Prikaz kabla na LED traku RGB+W

LED trakovi RGB+W za povezovanje potrebujejo 5-žilni kabel, saj imajo na vezju pet kontaktov: GROUND (minus), RED, GREEN, BLUE in WHITE. Kable za povezovanje lahko najdete v kategoriji tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima za enostavno montažo nalepljen samolepilni trak.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

Ima že nalotane priključne žice s katerimi jih lahko priklopimo na napajalnik.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 5cm

LED trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 3cm.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak LineaCOB deluje na napetosti 24V, zato za priklop na napetost 230V potrebuje napajalnik. Ta napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Modra: 470–495nm
Zelena: 500–550nm
Rdeča: 620–680nm
Topla bela: 2900-3100K
Dimenzije:Širina: 12mm
Garancija:2 leti
Kot svetilnosti:120°
Moč:Skupaj: 18W/m
Modra: 3.5W/m
Zelena: 3.5W/m
Rdeča: 2.5W/m
Dnevna bela: 9W/m
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Svetlobni tok:720lm/meter
Tip in število LED diod:LineaCOB - 896/meter
Vodoodporna zaščita:Ne