XtraSTABLE+LONG 24V LED trak, 120LED/m, IZRAZITO TOPLA BELA

XtraSTABLE+LONG 24V LED trak, 120LED/m, IZRAZITO TOPLA BELA
Visoka kvaliteta in 3 leta garancijeVišja moč svetlobeMožnost rezanja vsakih 5cm
10.9€/m Brez DDV: 8.93€/m

Obvestilo:
LED trak je pakiran v kosih po 2.5m ali 5m, pri dodajanju v košarico vpišite število 2.5m ali 5m kosov. Vsak kos ima pricinjene kable, zato trak enostavno odrežete in priklopite.
Bližnjice
Opis izdelka

Barva svetlobe


LED trak oddaja svetlobo izrazito toplo bele barve. Ta svetloba ima močan rumeno zlat odtenek, zato je priporočljiva za uporabo v bivalnih prostorih, restavracijah in prostorih kjer želimo toplino. Enaka je svetlobi navadnih žarnic z žarilno nitko. Točno ta model LED traku ima barvno temperaturo 2600-2800K in se v istem prostoru najlepše kombinira s svetili podobne barvne temperature.


Namen uporabe

Uporaben je za direktno razsvetljavo višine do 2m (kuhinjski pult, jedilna miza, osvetlitev polic in regalov) in za močnejšo dekorativno razsvetljavo. Ta tip LED traku ima 120 LED diod na meter, zato je svetloba pri uporabi mlečnega pokrova skoraj enakomerna. Zato je uporaben tudi za vse aplikacije, kjer želimo enakomeren izgled razsvetljave.


Najvišja kvaliteta svetlobe CRI>95

CRI>70
CRI>80
CRI>90

Kvaliteta svetlobe se določa po vrednosti CRI. Ta vrednost nam pove, kako izrazite človeškemu očesu izgledajo barve, ki jih osvetljuje LED svetilka. CRI vrednost sestavljajo številke od 0 do 100, pri čemer je 100 idealna vrednost in je enaka naravni svetlobi sonca. Večina LED trakov na tržišču ima CRI od 70 do 90, ta model pa ima CRI>95. V praksi višji CRI pomeni manjšo utrujenost za oči in dolgoročno korist pri zdravju.


Optimalna in maksimalna dolžina: do 5m

Pri optimalni dolžini je padec svetilnosti/moči na koncu LED traku v primerjavi z začetkom manjši kot 20%. Takšen padec svetilnosti na oko še ni opazen. LED trakovi XtraSTABLE+LONG za razliko od LED trakov XtraSTABLE za napajanje posameznih LED diod na traku uporabljajo drugačno elektroniko, zato jih je možno uporabljati tudi v daljših kosih do 5m.

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen.Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od optimalne in maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od optimalne ali maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije LED trakov si lahko ogledate navodila tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 5cm

Trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 5cm. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak XtraSTABLE deluje na napetosti 24V, zato za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj.Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Izrazito topla bela (2600K-2800K)
Barvni videz - CRI:RA95+
Dimenzije:Širina: 10mm
Garancija:3 leta
Kot svetilnosti:120°
Moč:22W / meter
Možnost rezanja:Da, na vsakih 5cm
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Svetlobni tok:1640lm/meter
Tip in število LED diod:2835 - 120LED / meter
Vodoodporna zaščita:Ne