XtraPERFORMANCE 24V LED trak, 128LED/m, DNEVNA BELA

XtraPERFORMANCE 24V LED trak, 128LED/m, DNEVNA BELA
Opozorilo:
Ta tip LED traku mora biti zaradi pregrevanja obvezno vgrajen v ALU profilu, velikosti L ali več!
18.9€/m Brez DDV: 15.49€/m

Obvestilo:
Tega izdelka trenutno nimamo na zalogi. Svetujemo vam, da si na naši spletni strani ogledate alternative.
Bližnjice
Opis izdelka

Barva svetlobe


LED trak oddaja svetlobo dnevno bele barve. Ta svetloba je bele barve, z malo rumenega odtenka, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v pisarnah, trgovinah, izložbah in ostalih poslovnih objektih. Enaka je svetlobi plinskih in varčnih žarnic. Točno ta model LED traku ima barvna temperaturo 4000-4500K in se v istem prostoru najlepše kombinira s svetili podobne barvne temperature.


Namen uporabe

LED trakovi XtraPERFORMANCE imajo vgrajene enako vrsto LED diod kot LED trakovi XtraSTABLE, vendar uporabljajo nekoliko drugačno elektroniko, ki omogoča večji izkoristek in boljšo svetilnost. LED diode na LED traku XtraPERFORMANCE so izkoriščene nekje do 95%, zato je toleranca na nihanja napetosti in pregrevanje med delovanjem pri tej vrsti dosti manjša. To v praksi v primerjavi z LED trakovi XtraSTABLE pomeni krajšo življenjsko dobo in večjo možnost pregrevanja, zato je za to vrsto LED traku obvezna uporaba ALU profila. Zaradi visoke svetilnosti je primeren za direktno razsvetljavo prostorov.


Visoka kvaliteta svetlobe CRI>90

CRI>70
CRI>80
CRI>90

Kvaliteta svetlobe se določa po vrednosti CRI. Ta vrednost nam pove, kako izrazite človeškemu očesu izgledajo barve, ki jih osvetljuje LED svetilka. CRI vrednost sestavljajo številke od 0 do 100, pri čemer je 100 idealna vrednost in je enaka naravni svetlobi sonca. Večina LED trakov na tržišču ima CRI od 70 do 90, ta model pa ima CRI>90. V praksi višji CRI pomeni manjšo utrujenost za oči in dolgoročno korist pri zdravju.


Optimalna in maksimalna dolžina: do 2.5m

Pri optimalni dolžini je padec svetilnosti/moči na koncu LED traku v primerjavi z začetkom manjši kot 20%. Takšen padec svetilnosti na oko še ni opazen.

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od optimalne in maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od optimalne ali maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije LED trakov si lahko ogledate navodila tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 5cm

Trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 5cm. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak XtraSTABLE deluje na napetosti 24V, zato za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Dnevna bela (4300K-4500K)
Barvni videz - CRI:RA90+
Dimenzije:Širina: 12mm
Garancija:1 leto
Kot svetilnosti:120°
Moč:22W / meter
Možnost rezanja:Da, na vsakih 5cm
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Svetlobni tok:2830lm/meter
Tip in število LED diod:2835 - 128LED / meter
Vodoodporna zaščita:Ne