LineaCOB High 24V LED trak, TOPLA BELA

LineaCOB High 24V LED trak, TOPLA BELA
Popolnoma enakomerna svetlobaVišja moč svetlobeMožnost rezanja vsakih 10cm
7.9€ Brez DDV: 6.48€

Bližnjice
Opis izdelka

Barva svetlobe


LED trak oddaja svetlobo toplo bele barve. Ta svetloba je očem zelo prijazne rumenkaste barve, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v bivalnih prostorih, kot so kuhinja, jedilnica, dnevna soba in spalnica. Enaka je svetlobi klasičnih halogenskih žarnic. Točno ta model LED traku ima barvno temperaturo 2800-3200K in se v istem prostoru najlepše kombinira s svetili podobne barvne temperature.


Namen uporabe

Ta tip LED traku ima na enem metru vgrajenih 512 LED diod tipa SuperBrightCOB, zato je svetloba ob direktnem pogledu v LED traku popolnoma enakomerna. Svetilnost se lahko primerja z LED trakovi XtraSTABLE 120LED/m, zato je primeren za direktno razsvetljavo višine do 2m (kuhinjski pult, jedilna miza, osvetlitev polic in regalov) in za močnejšo dekorativno razsvetljavo. Za dekorativno razsvetljavo zaradi nižje svetilnosti svetujemo uporabo šibkejše različice tega LED traka, LineaCOB MEDIUM.


Visoka kvaliteta svetlobe CRI>90

CRI>70
CRI>80
CRI>90

Kvaliteta svetlobe se določa po vrednosti CRI. Ta vrednost nam pove, kako izrazite človeškemu očesu izgledajo barve, ki jih osvetljuje LED svetilka. CRI vrednost sestavljajo številke od 0 do 100, pri čemer je 100 idealna vrednost in je enaka naravni svetlobi sonca. Večina LED trakov na tržišču ima CRI od 70 do 90, ta model pa ima CRI>90. V praksi višji CRI pomeni manjšo utrujenost za oči in dolgoročno korist pri zdravju.


Maksimalna dolžina: do 5m

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije LED trakov si lahko ogledate navodila tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima za enostavno montažo nalepljen samolepilni trak.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

Ima že nalotane priključne žice s katerimi jih lahko priklopimo na napajalnik.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 6cm

LED trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 6cm.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak LineaCOB deluje na napetosti 24V, zato za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Topla bela (2800K-3200K)
Barvni videz - CRI:RA90+
Dimenzije:Širina: 10mm
Garancija:1 leto
Kot svetilnosti:120°
Moč:14W / meter
Možnost rezanja:Da, na vsakih 6cm
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Svetlobni tok:1540lm/meter
Tip in število LED diod:SuperBrightCOB - 512LED / meter
Vodoodporna zaščita:Ne