LineaCOB Medium 24V LED trak, DNEVNA BELA

LineaCOB Medium 24V LED trak, DNEVNA BELA
Popolnoma enakomerna svetlobaSrednja moč svetlobeMožnost rezanja vsakih 10cm
3.9€ Brez DDV: 3.2€
Na zalogi Na zalogi več kot 100 kosov.

Bližnjice
Opis izdelka

Barva svetlobe


LED trak oddaja svetlobo dnevno bele barve. Ta svetloba je bele barve, z malo rumenega odtenka, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v pisarnah, trgovinah, izložbah in ostalih poslovnih objektih. Enaka je svetlobi plinskih in varčnih žarnic. Točno ta model LED traku ima barvna temperaturo 4000-4500K in se v istem prostoru najlepše kombinira s svetili podobne barvne temperature.


Namen uporabe

Ta tip LED traku ima na enem metru vgrajenih 480 LED diod tipa DecoCOB, zato je svetloba ob direktnem pogledu v LED traku popolnoma enakomerna. Svetilnost se lahko primerja z LED trakovi XtraSTABLE 60LED/m, zato je primeren predvsem za dekorativno razsvetljavo. Za razsvetljavo delovnih površin zaradi boljše svetilnosti svetujemo uporabo močnejše različice tega LED traka, LineaCOB HIGH.


Visoka kvaliteta svetlobe CRI>90

CRI>70
CRI>80
CRI>90

Kvaliteta svetlobe se določa po vrednosti CRI. Ta vrednost nam pove, kako izrazite človeškemu očesu izgledajo barve, ki jih osvetljuje LED svetilka. CRI vrednost sestavljajo številke od 0 do 100, pri čemer je 100 idealna vrednost in je enaka naravni svetlobi sonca. Večina LED trakov na tržišču ima CRI od 70 do 90, ta model pa ima CRI>90. V praksi višji CRI pomeni manjšo utrujenost za oči in dolgoročno korist pri zdravju.


Maksimalna dolžina: do 5m

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije LED trakov si lahko ogledate navodila tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima za enostavno montažo nalepljen samolepilni trak.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

Ima že nalotane priključne žice s katerimi jih lahko priklopimo na napajalnik.
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 5cm

LED trak je možno krajšati na označenem mestu, vsakih 5cm.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak LineaCOB deluje na napetosti 24V, zato za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Dnevna bela (4000K-4500K)
Barvni videz - CRI:RA90+
Dimenzije:Širina: 8mm
Garancija:1 leto
Kot svetilnosti:120°
Moč:9W / meter
Možnost rezanja:Da, na vsakih 10cm
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:24V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Svetlobni tok:800lm/meter
Tip in število LED diod:DecoCOB - 480LED / meter
Vodoodporna zaščita:Ne