Blagajna
Iskanje

LED trak 60LED/m, TOPLA BELA

Hitra dobava
Brezplačna dostava pri naročilu nad 80€
Možnost vračila 30 dni

LED trak 60LED/m, TOPLA BELA

Cena z DDV: 6.90€/meter Cena brez DDV: 5.66€/meter
LED trakove režemo na 1 meter. Najdaljša količina traku v kosu je 5 metrov. Pri naročilu 7m boste prejeli 5m + 2m.

Univerzalna uporaba

3 leta garancije

Samolepilni trak

Možnost reza na 50mm

Energijski razred A+

Svetilnost: 1200lm/m

CRI >90

Moč: 10W/m

Univerzalen LED trak

Namen uporabe

LED trak oddaja enakomerno svetlobo, saj so LED diode srednje gosto razporejene. Od vseh tipov LED trakov je ta LED trak najbolj univerzalen, primeren je za indirektno razsvetljavo stropov in pohištva, kot tudi za direktno razsvetljavo omar, polic in nadstreškov.

Barva svetlobe

LED trak oddaja svetlobo toplo bele barve. Ta svetloba je očem zelo prijazne rumenkaste barve, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v bivalnih prostorih, kot so kuhinja, jedilnica, dnevna soba in spalnica. Enaka je svetlobi klasičnih žarnic z žarilno nitko.
Topla bela barva LED traku
Samolepilni trak na hrbtni strani Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike!
Razrez na vsake 3 LED diode Možno ga je krajšati vsakih 5cm oz. 3 LED diode. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

Vsi LED trakovi delujejo na napetosti 12V, kar pomeni, da za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujemo. Pravilno moč lahko ugotovimo s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopimo varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežemo na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežemo z LED trakom, pri tem smo pozorni, da pravilno obrnemo PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustimo električni tok. Za podrobna navodila si oglejte članek Navodila za priklop LED traku. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva LED traku Bela
Barva svetlobe Topla bela (2900K-3100K)
Barvni videz - CRI Ra >90
Dimenzije Širina: 8mm Višina: 2mm
Dolžina priključnega kabla 10cm
Energijski razred A+
Garancija 3 leta
Kot svetilnosti 120°
Moč 10W / meter
Možnost rezanja Da, na vsakih 5cm
Možnost zatemnjevanja Da
Napetost 12V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani Da
Svetlobni tok 20lm/LED - 1200lm/meter
Tip in število LED diod 2835 - 60LED / meter
Vodoodporna zaščita Ne

Imate vprašanje?

Kateri napajalnik priporočate za napajanje 4m 60LED/M traku?
Priporočamo vam napajalnik LRS-50 ali LPV-60. Kvaliteta je podobnega ranga, največje razlike so v dimenzijah in obliki.
Zanima me kako je z tem trakom. Ali se lahko priklopi normalno na skuter na 12v in vmes postavi stikalo ?
Led trak deluje na 12V, tako da ga lahko priključite tudi na skuter. Vmes lahko uporabite stikalo, s katerim je najbolje da prekinjate + (plus).
Potrebujem vaš nasvet in sicer, v dnevni sobi imamo iz stropa spusceno zaveso ob steni(iz gipsa), na katero moramo iz notranje strani pritrditi led trak. Namen je za vecerno osvetlitev prostora ob gledanju tv. Kaksen led trak svetujete, moc ledic? V prostoru imamo tople led zarnice in ni mi vsec tockovna osvetlitev, ampak, da je cim bolj vezana. Potrebujemo 10m traka. Kaj je potrebno narociti?
V kolikor imate žarnice s toplo svetlobo, priporočam tudi led trak toplo bel.Za ambientalno razsvetljavo bo dovolj 30LED/m trak. Ta ima 60led/m. V kolikor vam je to premalo ledic, je bolj zvezna svetloba pri 60LED/m traku, je pa zato tudi močnejši in bi bilo verjetno smiselno imeti še zatemnilnik.Potrebujete torej:- LED trak- napajalnik 12V primerne moči (glede na izbiro led traku)- stikalo ali zatemnilnik- opcijsko: montaža v alu profil
V hiši bi rad osvetlil stopnišče z led trakom, tik nad stensko robno ploščico. Kako to izvesti? Imam 2x po osem stopnic. Led trak bi rad skril. Prosim za ves potreben material.
Načeloma potrebujete:- LED trak- napajalnik- stikalo ali kontroler z daljincem- alu profil (opcijsko)Glede izvedbe je težko reči kateri je najbolj primeren alu profil za vaš primer. Najbolje bi bilo, da si jih malo ogledate in ocenite kateri bi vam najbolj odgovarjal. Predvsem se ločijo po načinu montaže - vgradni in nadgradni. Nadgradni pa so potem ločeni še na kotne in navadne (Slim).Pri led trakovih, pa v kolikor gre za ambientalno razsvetljavo, priporočam izbiro 30LED/m ali 60LED/m LED traku.
Ali za naročilo 2m v kosu vnesem količino 2 ali se kje drugje navede da želim 2m v kosu?
Da, za naročilo 2m LED traku v enem kosu navedete količino 2.
Zdravo, kako je z vezavo v avto? Kaj vse bi potreboval ali je dosti, da priklopiš na 12V in stvar deluje?
LED trak lahko priklopite direktno na 12V napetost v avtu.
Zanimam me, če je možno spreminjati moč svetilnosti z Vimar dimerjem.
Žal ne, moč svetilnosti je možnosti spreminjati samo z zatemnilniki - dimrji za LED trakove 12V. Najdete jih lahko v ponudbi pod kategorijo STIKALA in DALJINCI za LED trakove.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!