Iskanje
Blog
Košarica
Blagajna

LED trak 60LED/m, MODRA

Hitra dobava
Brezplačna dostava pri naročilu nad 80€
Možnost vračila 30 dni

LED trak 60LED/m, MODRA

Cena z DDV: 5.90€/meter Cena brez DDV: 4.84€/meter
LED trakove režemo na 1 meter. Najdaljša količina traku v kosu je 5 metrov. Pri naročilu 7m boste prejeli 5m + 2m.

Namen uporabe

LED trak oddaja enakomerno svetlobo, saj so LED diode srednje gosto razporejene. Od vseh tipov LED trakov je ta LED trak najbolj univerzalen, primeren je za indirektno razsvetljavo stropov in pohištva, kot tudi za direktno razsvetljavo omar, polic in nadstreškov.
Samolepilni trak na hrbtni strani Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike!
Razrez na vsake 3 LED diode Možno ga je krajšati vsakih 5cm oz. 3 LED diode. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

Vsi LED trakovi delujejo na napetosti 12V, kar pomeni, da za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujemo. Pravilno moč lahko ugotovimo s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopimo varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežemo na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežemo z LED trakom, pri tem smo pozorni, da pravilno obrnemo PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustimo električni tok. Za podrobna navodila si oglejte članek Navodila za priklop LED traku. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva LED traku Bela
Barva svetlobe Rdeča
Barvni videz - CRI Ra >90
Dimenzije Širina: 8mm Višina: 2mm
Dolžina priključnega kabla 10cm
Energijski razred A+
Garancija 3 leta
Kot svetilnosti 120°
Moč 10W / meter
Možnost rezanja Da, na vsakih 5cm
Možnost zatemnjevanja Da
Napetost 12V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani Da
Tip in število LED diod 2835 - 60LED / meter
Vodoodporna zaščita Ne

Imate vprašanje?

Zunaj na zidu bi imel led trak dolžine 15m. Ali je dovil da vzamem 15m traku DECO, 1 kos napajalnika 220V/100W in 1 kos zatemnilnika z daljincem? Kako naj vežem vse skupaj da bo delovalo, ker je trak lahko dolg samo 5m?
15m LED traku je najbolje vezati 3x5m vzporedno. Zaporedna vezava ni mogoča, ker bi bila na koncu vidna slabša svetilnost + trak je tokovno preobremenjen.
Ali je LED trak primeren za napajanje med 11 in 14 volti, glede na to da bi ga uporabil v avtodomu?
Da, LED trak bi deloval normalno.
Ali lahko na 1 napajalnik priklopim 2 LED trakova?
Da, na en napajalnik lahko priključite dva LED trakove, nanj jih povežete vzporedno.
Nad gostilno imam napis črke v železu GRILL.z led cevjo sem že probal pa mi je verjetno zaradi velikokrat upognjenja prekinulo stik. Ali bi lahko z trakom ali kaj drugega te črke osvetil.
Za osvetljevanje črk vam ne svetujemo LED traku, ker je ploščat in se še težje upogiba kot LED cev. Zato je verjetno še vedno najboljša izbira kvalitetna LED cev.
Ali ta LED trak omogoča zatemnjevanje?
Vse LED trakove je možno zatemnjevati z daljinci in zatemnilniki, ki se vežejo med napajalnik in LED trak. Najdete jih lahko v naši ponudbi v kategoriji LED trakovi - Stikala in daljinci.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!