Iskanje
Blog
Košarica
Blagajna

LED trak 60LED/m, DNEVNA BELA

Hitra dobava
Brezplačna dostava pri naročilu nad 80€
Možnost vračila 30 dni

LED trak 60LED/m, DNEVNA BELA

Cena z DDV: 6.90€/meter Cena brez DDV: 5.66€/meter
LED trakove režemo na 1 meter. Najdaljša količina traku v kosu je 5 metrov. Pri naročilu 7m boste prejeli 5m + 2m.

Univerzalna uporaba

3 leta garancije

Samolepilni trak

Možnost reza na 50mm

Energijski razred A+

Svetilnost: 1320lm/m

CRI >90

Moč: 10W/m

Univerzalen LED trak

Namen uporabe

LED trak oddaja enakomerno svetlobo, saj so LED diode srednje gosto razporejene. Od vseh tipov LED trakov je ta LED trak najbolj univerzalen, primeren je za indirektno razsvetljavo stropov in pohištva, kot tudi za direktno razsvetljavo omar, polic in nadstreškov.

Barva svetlobe

LED trak oddaja svetlobo dnevno bele barve. Ta svetloba je bele barve, z malo rumenega odtenka, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v pisarnah, trgovinah, izložbah in ostalih poslovnih objektih. Enaka je svetlobi plinskih in varčnih žarnic.
Dnevna bela barva LED traku
Samolepilni trak na hrbtni strani Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike!
Razrez na vsake 3 LED diode Možno ga je krajšati vsakih 5cm oz. 3 LED diode. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

Vsi LED trakovi delujejo na napetosti 12V, kar pomeni, da za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujemo. Pravilno moč lahko ugotovimo s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopimo varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežemo na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežemo z LED trakom, pri tem smo pozorni, da pravilno obrnemo PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustimo električni tok. Za podrobna navodila si oglejte članek Navodila za priklop LED traku. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva LED traku Bela
Barva svetlobe Dnevna bela (4300K-4500K)
Barvni videz - CRI Ra >90
Dimenzije Širina: 8mm Višina: 2mm
Dolžina priključnega kabla 10cm
Energijski razred A+
Garancija 3 leta
Kot svetilnosti 120°
Moč 10W / meter
Možnost rezanja Da, na vsakih 5cm
Možnost zatemnjevanja Da
Napetost 12V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani Da
Svetlobni tok 22lm/LED - 1320lm/meter
Tip in število LED diod 2835 - 60LED / meter
Vodoodporna zaščita Ne

Imate vprašanje?

Zanima me če se da trak kupiti na meter ali je potrebno kupiti cel kolut?
Da, LED trak se da kupiti na meter.
LED trak želim vgraditi v omaro in s tem zamenjati obstoječo osvetlitev z halogenskimi s žarnicami. Ali potrebujem za LED trak nov napajalnik ali lahko obdržim obstoječega? Zanima me še če imate na zalogi tudi magnetna stikala za montažo na drsna vrata omare
Če želite v omaro montirati LED trak, potrebujete nov napajalnik, ker halogenske žarnice ponavadi delujejo na izmenični napetosti 12V, LED trak pa potrebuje enosmerno napetost. Magnetnih stikal pa žal nimamo v naši ponudbi.
Ali je ta LED trak primeren za zatemnilnik?
Vsi led trakovi iz naše ponudbe so primerni za zatemnitev. Zatemnjujete jih za napajalnikom, z zatemnilnikom 12V. Zatemnilnike za LED trakove lahko najdete v kategoriji STIKALA in DALJINCI za LED trakove.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!