Blagajna
Iskanje

LED trak 120LED/m, TOPLA BELA

Hitra dobava
Brezplačna dostava pri naročilu nad 80€
Možnost vračila 30 dni

LED trak 120LED/m, TOPLA BELA

Cena z DDV: 9.90€/meter Cena brez DDV: 8.11€/meter
LED trakove režemo na 1 meter. Najdaljša količina traku v kosu je 5 metrov. Pri naročilu 7m boste prejeli 5m + 2m.

Najmočnejša svetilnost

3 leta garancije

Samolepilni trak

Možnost reza na 25mm

Energijski razred A+

Svetilnost: 2400lm/m

CRI >90

Moč: 20W/m

LED trak kot razsvetljava kuhinjskega pulta

Namen uporabe

LED trak ima zaradi večje gostote LED diod močnejšo svetilnost in zelo enakomerno svetlobo. Zelo je uporaben za aplikacije kjer potrebujemo veliko svetlobe. Primeren je za razsvetljavo kuhinjskega pulta, delovne mize, kot direktna razsvetljava prostora ali omare in kot močnejša indirektna razsvetljava.

Barva svetlobe

LED trak oddaja svetlobo toplo bele barve. Ta svetloba je očem zelo prijazne rumenkaste barve, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v bivalnih prostorih, kot so kuhinja, jedilnica, dnevna soba in spalnica. Enaka je svetlobi klasičnih žarnic z žarilno nitko.
Topla bela barva LED traku
Samolepilni trak na hrbtni strani Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike!
Razrez na vsake 3 LED diode Možno ga je krajšati vsakih 2.5cm oz. 3 LED diode. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

Vsi LED trakovi delujejo na napetosti 12V, kar pomeni, da za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujemo. Pravilno moč lahko ugotovimo s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopimo varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežemo na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežemo z LED trakom, pri tem smo pozorni, da pravilno obrnemo PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustimo električni tok. Za podrobna navodila si oglejte članek Navodila za priklop LED traku. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva LED traku Bela
Barva svetlobe Topla bela (2900K-3100K)
Barvni videz - CRI Ra >90
Dimenzije Širina: 10mm Višina: 2mm
Dolžina priključnega kabla 10cm
Energijski razred A+
Garancija 3 leta
Kot svetilnosti 120°
Moč 20W / meter
Možnost rezanja Da, na vsakih 2.5cm
Možnost zatemnjevanja Da
Napetost 12V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani Da
Svetlobni tok 20lm/LED - 2400lm/meter
Tip in število LED diod 2835 - 120LED / meter
Vodoodporna zaščita Ne

Imate vprašanje?

Led trak bi rad napeljal pod elemente v kuhinji, cca. 3 metre. Pod elementi imam puščene 3 kable (230V), tako da potrebujem še napajalnik. Kateri napajalnik je primeren za omenjen led trak. Če mi lahko svetujete čim manjšega in po možnosti v beli barvi.
Za napajanje vam svetujem Meanwell LPV napajalnik, v kombinaciji z 120LED/m trakom potrebujete napajalnik moči 60W.
Če je led trak vgrajen pod kuhinjskim elementom nad koritom (vlaga, vročina, sopara...) v aluminijasti profil. Kaj priporočate navadni ali vodoodporni led trak?
V ta namen priporočamo navadni LED trak, saj ima daljšo življensko dobo. Vlaga, vročina in sopara mu ne škodita, saj LED trakovi delujejo na nizki napetosti 12V in ni možnosti za kratek stik.
Na zgornje omarice v kuhinji želim montirati LED trak v dolžini 2m. Odločam se med toplo belo in neutralno belo. Kakšno moč mi svetujete?
Za razsvetljavo kuhinjskega pulta vam svetujemo 120LED/m trak, barva svetlobe pa je povsem odvisna od vašega okusa. Obe različici bosta lepo osvetlili delovni pult.
Kakšno moč napajalnika bi potreboval, če želim nanj priklopiti LED trak 120LED/m dolžine 1,5m, ki bi bil od napajalnika oddaljen 4m?
Za napajanje LED traku dolžine 1.5m potrebujete 35W napajalnik. Oddaljenost led traku od napajalnika ne vpliva na potrebno moč.
Koliko je vrednost faktorja CRI za omenjeni LED trak?
CRI faktor za LED trak je 90Ra.
Ukvarjam se z izdelovanjem dekorativnih svetil po meri. Pri enem projektu moram izdelati viseče svetilke višine 120 cm, ki naj bi bile enakomerno osvetljene. Najprej sem nameraval uporabiti T5 fluo sijalke, bi pa zaradi teže raje uporabil LED trakove. Ker jih pri svojem delu še nisem uporabljal, vas prosim za nasvet. Ker bi rad dosegel enakomerno osvetlitev celotnega senčnika, sem nameraval namesto fluo žarnice uporabiti kvadratni aluminijasti profil, na katerega bi nalepil (na vsako ploskev) trak dolžine 1 m. Kako je v tem primeru s konektorji? Ali bi mogoče lahko uporabil po dva 2 m trakova, in sicer tako, da bi v enem kosu oblepil nasprotni ploskvi profila? Če je možno, bi uporabil trakove za 220V, če ne pač z usmernikom (mere?). Ker bi potreboval 9 »nadomestkov« za T5 sijalko, bi torej potreboval 36 m traku s pripadajočo opremo.
Glede na opisano situacijo bi lahko uporabili LED trak. Predlagamo uporabo najmočnejšega LED traku 120LED/m. Za takšen namen(vgradnja v luč) odsvetujem uporabo konektorjev, najbolje je kable kar prispajkati. V naši ponudbi imamo samo 12V LED trak, 230V nimamo več, ker je izolacija predebela in je LED trak skoraj nemogoče lepo upogibati in lepo zmontirati.
Želela bi namestiti led trak pod viseče omarice v kuhinji, da bi dobro osvetljeval 3m pult. A je ta trak primeren, oz. kaj priporočate?
Ta trak je primeren. Za dobro osvetlitev pulta priporočamo izbiro katerekoli barve od 120LED/m trakov.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!