XtraSTRONG 12V LED trak, 120LED/m, TOPLA BELA

XtraSTRONG 12V LED trak, 120LED/m, TOPLA BELA
Visoka kvaliteta in 3 leta garancijeVišja moč svetlobeMožnost rezanja vsakih 2.5cm
3.9€/m Brez DDV: 3.2€/m
Odprodaja Na zalogi zadnji kosi.

Obvestilo:
LED trak je pakiran v kosih po 2.5m ali 5m, pri dodajanju v košarico vpišite število 2.5m ali 5m kosov. Vsak kos ima pricinjene kable, zato trak enostavno odrežete in priklopite.
Bližnjice
Opis izdelka

Prednosti LED traka XtraSTRONG

LED trak XtraSTRONG deluje na napetosti 12V in za stabilizacijo napetosti in toka uporablja upore. Zaradi tega lahko zaporedno, v enem kosu ali prekinjeno, povežemo največ do 5m LED traku XtraSTRONG. V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od 5m, svetujemo vzporedno vezavo večih 5m kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije LED trakov si lahko ogledate navodila tukaj.

Namen uporabe

LED trak kot razsvetljava kuhinjskega pulta LED trak ima zaradi večje gostote LED diod močnejšo svetilnost in zelo enakomerno svetlobo. Zelo je uporaben za aplikacije kjer potrebujemo veliko svetlobe. Primeren je za razsvetljavo kuhinjskega pulta, delovne mize, kot direktna razsvetljava prostora ali omare in kot močnejša indirektna razsvetljava.

Barva svetlobe

Topla bela barva LED traku LED trak oddaja svetlobo toplo bele barve. Ta svetloba je očem zelo prijazne rumenkaste barve, zato je priporočljiva predvsem za uporabo v bivalnih prostorih, kot so kuhinja, jedilnica, dnevna soba in spalnica. Enaka je svetlobi klasičnih žarnic z žarilno nitko.
Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike!
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 2.5cm

Možno ga je krajšati vsakih 2.5cm oz. 3 LED diode. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trakovi XtraSTRONG delujejo na napetosti 12V, kar pomeni, da za priklop na hišno napetost 230V potrebujejo napajalnik. Ta hišno napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva LED traku:Bela
Barva svetlobe:Topla bela (2900K-3100K)
Barvni videz - CRI:Ra >90
Dimenzije:Širina: 10mm
Dolžina priključnega kabla:10cm
Energijski razred:A+
Garancija:3 leta
Kot svetilnosti:120°
Moč:20W / meter
Možnost rezanja:Da, na vsakih 2.5cm
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:12V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Svetlobni tok:20lm/LED
Tip in število LED diod:2835 - 120LED / meter
Vodoodporna zaščita:Ne