Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 30.4. odsotni. Vsa naročila oddana med 27.4. in 2.5. bodo odposlana v četrtek, 3.5.. Hvala za razumevanje.
SecuCert seal

Instant vodič pri nakupu LED traku

V spodnjem članku si lahko preberemo, katere so tiste osnovne stvari, ki jih moramo kupiti, da bo LED trak deloval.

1. LED TRAK

Najprej seveda potrebujemo LED trak. Izbiramo lahko med različnimi močmi in barvami LED trakov. Za več podrobnosti o pravilni izbiri LED traku preskočimo nekaj vrstic, na odstavek Katero moč in barvo LED traku izbrati?

2. NAPAJALNIK

LED trak deluje na napetosti 12V, pri uporabi na hišni napetosti 230V zato potrebujemo napajalnik, ki pretvori napetost 230V na 12V. Med seboj se napajalniki razlikujejo po moči, pravilnega določimo po formuli:
Moč LED traku v m * dolžina v m * 1.15
Napajalnik je lahko močnejši (ne bo nič narobe), le manj močan od izračunane vrednosti ne sme biti.

3. STIKALA IN DALJINCI

LED trak lahko prižigamo tako, da napajalnik priključimo na vir napetosti(dozo), ki je že vezan na stikalo, ali pa preprosto tako, da napajalnik potegnemo iz vtičnice. Za bolj elegantno rešitev si lahko pomagamo s stikalom ali uporabo daljinca. Stikala in daljinci delujejo na napetosti 12V ali 230V, ta podatek najdemo pri vsakem izdelku pod specifikacijami. Tiste na 230V zvežemo pred napajalnik, tiste na 12V pa med napajalnik in LED trak.

4. ALU PROFIL

Po želji lahko LED trak namestimo v ALU profil. To sicer ni potrebno, saj so LED trakovi samolepilni in jih lahko samostojno prilepimo na gladko, ravno površino, vendar je to pogosta odločitev ob nakupu LED traku, saj z ALU profilom izboljšamo videz razsvetljave in zmanjšamo bleščanje LED diod.

5. KONEKTORJI, PRIKLJUČKI IN KABLI

V ponudbi njademo tudi razne konektorje in priključke, ki so v pomoč, ko želimo LED trakove namestiti v določeni obliki, jih razrezati, ali povezati več kosov LED trakov skupaj.

6. POSEBNOSTI

V naši ponudbi lahko najdemo tudi RGB in RGBW LED trak. To so LED trakovi, ki lahko spreminjajo barvo, zato v tem primeru obvezno potrebujemo še daljinec in sprejemnik. Z njim lahko spreminjamo barvo svetlobe LED traku.

Katero moč in barvo LED traku izbrati?

Ker imamo v naši ponudbi imamo več 40 različnih LED trakov, je izbira pravilnega na prvi pogled lahko zelo težka. Članek vam bo glede na vaše zahteve in želje pomagal izbrati točno takšen trak kot ga potrebujete.

ŠTEVILO LED DIOD, MOČ IN SVETILNOST

Pri nakupu se najprej spoznamo z dvema osnovnima podatkoma, to sta število LED diod in moč traku. Število LED diod je podano na meter, v ponudbi lahko najdete LED trakove z 30, 60 in 120LED diodami/meter. Več kot ima LED trak diod, svetlejši in močnejši je. Število LED diod nam pove tudi kakšno svetlobo oddaja LED trak. Manjše kot je število LED diod, bolj točkasta je svetloba. Večje kot je število LED diod, bolj je svetloba enakomerna. Razlike je lepo vidna na sliki.

Glede na število LED diod in svetilnost, smo LED trakove za lažjo odločitev razvrstili v štiri kategorije:
30LED/meter
120LED/meter
LED TRAK SPOT DECO UNI POWER
ŠTEVILO LED/METER 30LED/meter 60LED/meter 120LED/meter 60LED/meter (Uporabljene so močnejše LED diode)
MOČ/METER 2.4W 4.8W 9.6W 14.4W
UPORABIMO Ko želimo diskretno in točkasto svetlobo. Ko želimo enakomernejšo svetlobo. DECO LED trak priporočamo za indirektno razsvetljavo stropov, pohištva in sten, osvetlitev polic in omar. Ko želimo povsem enakomerno svetlobo. UNI LED trak priporočamo za močnejšo indirektno razsvetljavo stropov, pohištva in sten, osvetlitev polic in omar. Ko želimo močnejšo svetlobo, posebej priporočamo za razsvetljavo kuhinjskih pultov in delovnih miz.

BARVA SVETLOBE

LED trakovi so na voljo v različnih barvah svetlobe. Izbirate lahko med toplo belo, dnevno belo, nevtralno belo in hladno belo barvo svetlobe. Čeprav obstajajo določena priporočila o izbiri barve(napisana so nižje), vam svetujemo, da barvo svetlobe LED traku izberete po svojem okusu.
Topla bela je bela barva z rumenkastim odtenkom, ki je zelo podobna svetlobi, ki jo oddajajo klasične žarnice. Je prijazna očem in je zato priporočljiva za uporabo v bivalnih prostorih, kot so kuhinja, dnevna soba in spalnica. Ima slabšo svetilnost kot ostala dva odtenka bele barve. Proizvajalci svetil jo lahko označujejo tudi s številko 830.
Dnevna bela je enaka svetlobi, ki jo oddajajo varčne žarnice v poslovnih prostorih. Svetloba je bele barve, z malo rumenega odtenka. Zato je posebej priporočljiva za uporabo v pisarnah, trgovinah, izložbah in ostalih poslovnih objektih. Proizvajalci svetil jo lahko označujejo tudi s številko 840.
Nevtralna barva nima posebnih barvnih odtenkov. Od vseh odtenkov bele barve ima nevtralna bela najboljšo svetilnost.
Hladna bela je bela barva z modrikastim odtenkom, ki je zelo podobna svetlobi, ki jo oddajajo avtomobilske ksenon žarnice. Zaradi svoje barvne temperature ne privlači mrčesa in je zato primerna za uporabo zunaj. Od vseh odtenkov bele barve ima drugo najboljšo svetilnost.
1.) Rad bi osvetlil (dekoracija) dve omarici z mat steklenimi vratci v kuhinji (nad pultom). Širina vsake je 75 cm (odprtina + 3cm vmesne stene). Kaj predlagate? (napajalnik ? profil slim "S" -bel, Stikalo za vklop? Led trak (Deco 60 led/m)? Stikalo za vklop bi bilo morda dobro, da bi bilo že v profilu
2.) Rad bi izvedel tudi osvetlitev delovnega pulta. Je v obliki črke "L". Daljši krak bo dolg 235cm, krajši pa 53cm (potem pride napa) in še 24cm. Podane so dolžina traku. Predlagal bi Alu profil "slim m" bele barve. Svetloba naj bi bila bela naravna.
Pokrov "klik"
Kotnik slim m beli
Kakšen led trak predlagate?
Kakšen napajalnik?
Stikalo za vklop (naj bo daljinsko)
Samolepilne blazinice
Okoli nape (na zadnji strani ) bi dal profil, in potem na drugi strani priključil še tistih 20 cm led traku. Je to izvedljivo?
( Marjan, 01/12/2017 )
Za prvi primer ste že sami navedli primeren led trak DECO. Verjetno bi zadoščal že SPOT, vendar pa je na voljo le v dveh odtenkih bele svetlobe.
Stikalo za v profil imamo le takšno:
http://www.inled.si/led_trakovi/stikala-daljinci-led-trak/touch-stikalo-na-dotik-za-led-trak

Lahko pa bi upravljali obe zadevi z enim daljincem. Torej bi potrebovali dva sprejemnika in en daljinec (MyLED za enobarvni LED trak):
http://www.inled.si/led_trakovi/stikala-daljinci-led-trak

Pri drugi točki, so naštete zadeve prav tako primerne. Led trak pa bi priporočal UNI ali POWER. Slednji je najmočnejši in ima v PLUS verziji večjo izbiro odtenkov - tudi dnevno belo, ki je vmes - med toplo in hladno belo:
http://www.inled.si/led_trakovi/led_trakovi_standard/led-trak-144w-840-4500k

Priporočam tudi, da se izbere enaka barva obeh led trakov.
Priključitev oz. povezava zadnjega kosa led traku (20cm) ni problematična. Le kabel je potrebno speljati do njega.
Za cca. 3m led traku POWER bo zadoščal 50W napajalnik. Za 1,5m traku DECO pa 8W ali 12W napajalnik. Če želite, pa lahko vse skupaj povežete tudi na eden 60W napajalnik.
Zanima me ali imate v svoji ponudbi LED trak, ki bi se napajal na baterije ali morda na solarno napajanje? Za koliko časa približno bi zadoščale baterije, če bi napajale 2 metra dolg trak?

( Matjaž, 12/11/2017 )
V ponudbi imamo led trakove, ki delujejo na 12V DC napetosti.
V kolikor imate 12V akumulator, lahko nanj priključite led trak. Koliko časa bi ga napajal, pa je odvisno od kapacitete akumulatorja in moči led traku.
Moč je podana pri vsakem modelu pod tehničnimi podatki.
Npr: led trak z močjo 14,4W/m in dolžino 2m ima nazivno moč oz. porabo 28,8W. Pri 12V potrebuje tok 2,4A (28,8/12). Če bi ga želeli napajati 1 uro, bi teoretično potrebovali vsaj 2,4Ah akumulator.
Kateri trak bi moral vzeti za osvetlitev terase na vrtu. Imam možnost dolžine traku 5 m.
Priklop bi imel na 220V. Vzel bi komplet z daljincem če gre.

( Jan , 02/11/2017 )

V kolikor ste imeli v mislih enobarvni (beli) led trak, potem imate pri vsakem modelu navedeno primerjavo svetilnost 1m led traku s klasično žarnico (npr. 1m = 60W).
S tem podatkom si lahko pomagate pri izbiri. Kateri bo pravi, je odvisno predvsem od vaših pričakovanj oz. potreb po svetilnosti.
Led trakove imamo v 2 opcijah - cenejši ECO in dražji PLUS.
http://www.inled.si/led_trakovi

Na podlagi izbire led traku se nato določi potreben napajalnik.

Zanima me koliko m traku se lahko veže na en napajalnik.

( Dušan Novak, 16/08/2017 )

Na napajalnik lahko vežete toliko metrov kolikor je močan napajalnik. V primeru, da na napajalnik vežete 5m 14,4W/m LED traku, mora biti napajalnik vsaj 72W.

Bi pa dodal, da je pri dolžini nad 5m led traku, priporočljiva vzporedna vezava na napajalnik (trafo).

Rada bi osvetlila korito z bambusovimi palicami, ki je tik za televizijo Korito je dolgo 1,2 m n široko 32 cm. Kako napeljati svetlobo v koritu (po celem obodu korita ali le po sredini ali po enem robu..)? Kaj vse potrebujem?
Osvetlila bi tudi hrbet postelje, ki je iz vodoravno položenih letvic. Skupna dolžina 2,4 m. Kaj svetujete?

( Vaneja, 24/07/2017 )
Način izvedbe oz. napeljava led traku, je odvisna predvsem od možnosti montaže in vašega okusa oz. želje. Bi pa opozoril, da led trakovi iz naše ponudbe niso vodoodporni.
Za rahlo - dekorativno razsvetljavo priporočam uporabo led traku SPOT ali malce močnejšega DECO.
Ali se lahko da led trak v arafata - paviljon pod sreho - na ogrodje, ker je to zunaj?

( Tatjana, 06/07/2017 )
V kolikor bo pod streho oz. ne bo izpostavljen vodi, lahko led trak namestite tudi zunaj. Svetujemo pa, da ga namestite v ALU profil.
Mene zanima kako je s temi sprejemniki...ali ji kupimo posebej ali dobimo zraven nakupa napajalnika ali nakupa led traku? ( Žan, 02/07/2017 )
Vsaka stvar se nabavi posebej - tisto kar pač potrebujete (napajalnik, led trak, kontroler, daljinec...)

Mene pa zanima ali se led trak reže samo na meter, ali ga lahko odrežem na dolžino, ki jo potrebujem npr. 1,6 m.
( jaka, 12/06/2017 )
LED trakove je možno krajšati na vsake 3 diode - pri trakovih z 30led/m na 10cm, 60led/m na 5 cm,  120led/m pa na 2,5 cm. Sicer pa je pri vsakem modelu to tudi skicirano med fotografijami. 
Rad bi namestil led trakove pod notranje stopnice. Kaj naj kupim in kako jih lahko povezem - torej na vsako drugo stopnico pet led trakov pa en meter.

( Sebastijan, 05/06/2017 )

Za izvedbo takšne razsvetljave potrebujete:
-Led trak
-napajalnik
-stikalo oz. kontroler z daljincem (v primeru, da stikala še nimate)
-alu profil (opcijsko)

Za dekorativno razsvetljavo se ponavadi izbere led trak SPOT ali DECO - barva svetlobe pa po okusu.

Kupljen imamo led trak s podatki 60 led/m, SMD 5050, 43,2 W , 14,4/m , 1800 lumnov. Ko sva z možem poskusno vključila lučke, se mi je zdelo malo temno za kuhinjski delovni pult. Zanime me vaše mnenje, ali je to dovolj oziroma če nam lahko ponudite kaj močnejšega. Rabimo dolžimo 5m, za montažo v L.
( Alenka, 24/05/2017 )
Tudi naš najmočnejši led trak (pod imenom POWER) ima porabo 14,4W/m, vendar pa je svetilnost 860 lm/m, kar je posledica boljšega izkoristka. Če primerjamo z vašim led trakom (predvidevam, da je dolžina 3m), ima naš najmočnejši trak pri 3m dolžine skupno svetilnost 2580 lumnov.
Če je trenutni trak dovolj močan, je odvisno predvsem od vaše ocene oz. potrebe.

Ali lahko prikljucim RGBW trak direktno na 12v in z vmesnikom ter dalincem menjam barve?

( Matjaz, 23/05/2017 )
RGBW led trak deluje na 12V DC (enosmerni) napetosti, tako da ga lahko direktno priključite na tak vir napetosti.
Kontroler pa vežete med led trak in vir napetosti.
Kakšen kontroler rabim za priklop RGBW traku,ki ima 5 priključkov?
( franci , 12/05/2017 )

Ponujamo 2. varianti:
1. IR - kontroler oz. senzor mora biti na vidnem mestu, da vanj usmerimo daljinec
2. RF kontroler + daljinec - kontroler je lahko skrit, saj komunikacija z daljincem deluje preko radijske frekvence

Zanima me ali je pri naročilu rgbw traka potrebno naročiti posebej kontroler in daljinec, ali prideta zraven?

( boris habjan, 08/05/2017 )
Kontroler in daljinec je potrebno naročiti posebej.
Led trakove želim vgraditi pod ˝cokel ˝ fasade. Ali je možen priklop LED trakov na senzor gibanja, ki bi ga priklopil pred napajalnikom ( Vojko, 02/04/2017 )
Lahko - naveden opis priključitve je primeren oz. pravilen. Senzor gibanja vežete pred napajalnik - nanj pa led trak.
Zanima me, kako bi led trak vgradil v obok spodaj, ki je narejen iz stirodura in na steni.
( Igor, 12/03/2017 )
Vgradnih profilov, ki bi se upogibali žal nimamo v ponudbi. V kolikor pa vam pride v poštev nadgradna montaža, lahko uporabite profil ARC, ki je upogljiv. Najdete ga pod: Alu profili - Ostali.
Pod kuhinjski pult bi rada vgradila LED TRAK in to v alu profil. Ali le-ta obstaja s kaveljci, saj bi želela še kaj obesiti, npr. rokavico, zajemalko?

( Duša , 03/03/2017 )
V ponudbi žal nimamo alu profilov s kaveljci.
Iščem led trak z možnostjo zatemnitve. Ali tak trak obstaja in kateri daljinec potrebujem zraven?


( Damjan, 01/03/2017 )
Vse led trakove iz naše ponudbe lahko tudi zatemnjujete. Pri tem pa rabite zatemnilnik. Najdete jih pod: Led trakovi - Stikala in daljinci.
Imam novo kuhinjo, ki pa je premalo osvetljena. Ali bi lahko z led trakovi osvetlila delovni pult. Seveda tako, da bi trak nalepila na spodnji del visečih omaric. Bo to dovolj osvetljeno ali potrebujem kaj močnejšega. Pult je namreč črn. In seveda kateri trak mi priporočate.( Janja, 06/02/2017 )
Led trak je primeren za razvsetljavo pulta. Lahko ga lepite direktno na omarice, ali pa ga vgradite v alu profil (lepši izgled in mehansko zaščiten led trak).
Priporočam uporabo led traku UNI ali POWER.
Kaj vse bi potreboval če bi hotel nalepiti led trak za televizijo? ( Patrik, 26/01/2017 )
Najbolj osnovno kar potrebujete je led trak in napajalnik. Vse ostalo po želji - je pa priporočljivo zaradi lažje uporabe (stikalo za vklop/izklop, daljinec).
Ali lahko samo z LED trakovi osvetlim lokal ( pivnico cca 80m2)? ne potrebujem močne osvetlitve, montiral bi na les v alu kanale ( najraje širine okoli 60mm)
Hvala!
( Mirko, 23/01/2017 )
Osvetlitev z LED trakovi je tudi pri uporabi najmočnejših premalo, zato vam svetujemo kombinacijo s klasičnimi svetili, s katerimi osvetlite mize, šanke in ostale detajle. Za osvetlitev celotnega prostora imajo LED trakovi preveč razpršeno svetlobo.
Zanima me, kakšno svetlobo LED trakov priporočate za osvetljitev ozadja televizije. Hvala. ( Robert , 19/01/2017 )
Za ozadje televizije priporočamo enako svetlobo kot je v prostoru. Če imate toplo belo potem naj bo LED trak toplo bel, če pa hladno, pa hladno bel LED trak.
V garaži-delavnici imam delovno razsvetljavo s fluroscentnimi svetilkami 2x40 W in nadrugi strani 1x40 w. Ali bi lahko teh 120W nadomestil s trakovi LED ?
Hvala za odgovor in l.p.
( Miran, 15/01/2017 )
Hvala za vprašanje, žal imajo LED trakovi nekje pool manjšo svetilnost kot fluorescentne cevi. Zato vam raje svetujem zamenjavo s T8 LED cevi, ki imajo boljšo svetilnost kot fluorescentne cevi.
Zanima me kakšen trak mi priporočate za osvetlitev stene za posteljo v spalnici.
( Petra, 09/12/2016 )
Hvala za vaše vprašanje. Za osvetlitev stene vam priporočamo katerikoli led trak tipa DECO ali UNI.
Cena za 5m led trak modre barve zunanji ?
( Rudolf, 28/10/2016 )
Vodoodpornih led trakov žal nimamo več v ponudbi. Imamo pa navadne modre - v kategoriji ECO.
V kolikor bodo pod streho, jih lahko uporabite tudi zunaj.
Ali lahko dobim LED trak dolžine 130 cm?
Ali lahko dva LED trakova (130 in 40 cm) skupaj vzporedno vežem na isti napajalnik?
( Aleš, 21/10/2016 )
Led trakove prodajamo na 1m natančno. Torej 1m ali 2m - in potem odrežete.
Lahko vežete dva trakova na 1 napajalnik.
Potrebujem LED trak tipa "Power" 14,4W/m in dolžine 5,6 metra, za osvetljavo avto nadstreška.
Ker zunaj ni prostora za transformator (LPV-100), bo od njega do LED traku potekal kabel dolžine 6 metrov.
Zanima me kakšen kabel svetujete da bo zadeva delovala.

( Andrej, 11/10/2016 )
Glede na zahtevano vam svetujemo uporabo 0,35mm kabla.
Zanima me če je možno LED trak napajati preko baterije in če je možno to dobiti.


( Andrej, 10/10/2016 )
V kolikor je akumulator 12V, je z njim možno napajati led trak. Akumulatorjev mi žal ne prodajamo.
Na vikendu nimam "prave" elektrike in bi razsvetljeval dva prostora ( spalni in bivalni del ) z elektriko iz akumulatorja. Prostora sta velika 12 m2 ( spalnica - mansarda ) in bivalni prostor 16 m2 ( pritličje ) in zunanji ( odprta veranda ). Ali lahko črpam elektriko iz akumulatorja direktno in kakšno moč akumulatorja bi potreboval za navedeno porabo?


( Miran , 10/10/2016 )
V kolikor imate akumulator 12V, z njim lahko napajate led trakove. Omenil bi, da so led trakovi linijska razsvetljava in niso prav primerljivi s klasičnimi lučmi. Vendar pa je, v kolikor niste preveč zahtevni, razsvetjava z led trakovi vseeno možna.
Mogoče pa bi bolj priporočal žarnice MR16, ki prav tako delujejo na 12V in so bolj primerne za razsvetljavo prostorov. Ena 5W sveti kot cca. 40W  halogen žarnica. Ima široki kot svetilnosti 120°. Za 1 uro napajanja ene  takšne žarnice bi potrebovali cca. 0,41Ah. Koliko žarnic pa bi potrebovali, pa je odvisno od vaših potreb/želja in seveda izbire akumulatorja.
V nadstrešku za avtomobile bi želel namestiti 2x 5m led traku, ki bi indirektno osvetljeval nadstrešek.
Led trak bi namestil na 2 prečna kovinska tramova, da bi svetila navzgor v bel strop.
Zanima me, kakšna bi bila potrebna moč led trakov, da osvetlitev ne bi bila premočna (prešibka), saj bi za dodatno osvetlitev namestil še dva led panela.

Prav tako me zanima, če lahko led trak vežem preko senzorja gibanja?
Če se odločim za zatemnilnik z daljincem me zanima, če ostane nastavitev moči osvetlitve po izklopu (senzor gibanja), ali se ob izklopu led traku moč nastavi na polno moč osvetlitve?

( Darko, 07/10/2016 )
Verjetno bi bila primerna izbira led traku DECO ali UNI. Pri DECO 1m led traku sveti kot cca. 20W klasična žarnica, UNI pa kot 40W (PLUS led trak).
Za vklop lahko uporabite senzor gibanja, vendar ga morate vezati pred napajalnik (na 230V).
Načeloma si zatemnilniki zapomnijo zadnje stanje (ON/OFF) in stopnjo zatemnitve. To imate navedeno pri opisu zatemnilnikov oz. sprejemnikov (Privzete vrednosti sprejemnika).


Potrebujem dva krat po 2.8 m traka za osvetljavo stropa ,ki pa bi bil montiran na zgornji strani viseče maske. Viseča maska je dolžine 280 cm in širine 80 cm. Zanima me kateri trak bi rabil in kakšna je kompletna cena. ( Tomi, 27/09/2016 )

V primeru, da gre za dekorativno razsvetljavo, priporočam led trak DECO - barva svetlobe pa po izbiri.

Če bi želeli močnejšega, pa UNI ali POWER led trak. Poleg potrebujete še napajalnik in eventuelno kontroler z daljincem (v kolikor še nimate stikala za vklop/izklop). Cene imate navedene ob vsakem artiklu.

Želel bi nasvet, katera vrste svetloba je najprimernejša za ambientalno svetlobo za televizorjem (65-inch) in koliko in kakšne led trakove bi potreboval.
Ali lahko dobim tudi vašo ponudbo?


( Boris, 06/09/2016 )


Ponavadi se tak namen uporabi led trakove SPOT ali DECO. Za občutek - 1m led traku SPOT sveti kot cca. 10W klasična žarnica, 1m DECO pa kot 20W žarnica.
Barva svetlobe pa je povsem po okusu. Nekaterim je bolj všeč rumenkasta, drugim pa bolj bela.

V kolikor pa bi želeli močnejši trak, se seveda lahko uporabi tudi kateri drugi.

Katera luč da najboljšo osvetlitev: 10w 420-480lm 2700-3200k; 7w ,660-800lm 6000-6500k; 12w 1000lm white/bela?
Hvala za odgovor
( Štefan, 18/08/2016 )
Po speficikacijah sodeč ima prva največji izkoristek (to je poraba glede na svetilnost), najboljšo svetilnost pa ima 12W, ker je najmočnejša.
Nad kuhinjskim pultom dolžine 3 m, imam viseče omarice. Zdaj imam za osvetlitev 5 halogenskih 50W žarnic. S kakšnim LED trakom jih lahko nadomestim? Delovni pult želim imeti dobro osvetljen. Če en trak ne zagotavlja dovolj velike svetilnosti, prideta v poštev tudi dva?
( Igor, 27/07/2016 )
Priporočam led trak POWER PLUS - barva svetlobe po želji. Bo pa 3m tega led traku verjetno svetilo manj kot trenutnih 5 žarnic, vendar pa je svetloba bolj enakomerna (linijska). V kolikor bi želeli, lahko uporabite tudi dva trakova vzporedno.
Potrebujem 9m traka za indirektno osvetlitev 35m2 stropa dn sobe. Poiskusil sem z 9.5w/m 3000k vendar je to čist premalo. Zanima me tudi kako upliva barva svetlobe na jakost svetlobe pri enaki moči traku.
Zanima me tudi kako se da preveriti kakšen trak so mi prodali.
( Jure, 16/07/2016 )
Načeloma bi morala biti moč 9,6W/m več kot dovolj za indirektno (ambientalno) razsvetljavo. Razlika v svetilnosti med toplo in hladno belo je cca. 10%. Hladna je svetlejša. Mi imamo v ponudbi dve verziji 9,6W/m led traku. PLUS in ECO izvedbo.
Za občutek:
1m ECO traku sveti kot cca. 30W klasična žarnica
1m PLUS pa sveti kot cca. 40W klasična žarnica

Seveda pa so med led trakovi velike razlike v svetilnosti in je povsem možno, da vaš led trak sveti precej manj.
Zanima me kakšno bi bilo vaše priporočilo za osvetljavo notranjosti belega šotora ( 12m x 6m ). Predvsem me zanima količina LED trakov za takšno površino.
( Rafael, 13/07/2016 )
Količina led trakov je predvsem odvisna od tega, kako močno bi moral biti šotor osvetljen.
V kolikor se bi že odločili za led trakove, bi priporočal najmočnejšega iz ponudbe (POWER). 1m tega traku sveti kot približno 60W klasična žarnica.
Sicer pa se pogosto za razsvetljavo šotorov uporablja LED reflektorje.
Na zunanjih stopnicah, ki povezujejo parkirni prostor in prostor okoli hiše bi rad pod pohodno površino stopnice uredil led svetlobni trak za osvetlevanje stopnic ki so široke 90 cm, ali jih naj vstavim v alu profil zaradi vlage.
( Bojan, 21/05/2016 )
V kolikor bo led trak izpostavljen vodi, svetujem vgradnjo v alu profil - s klik pokrovom, ki bolj tesni. Eventuelno lahko tudi zaključke zalijete s silikonom. Če pa led trak ne bo izpostavljen vodi in je pod streho, to ni potrebno. Sama vlaga mu ne škodi.
Kako bi okrasil novoletno drevo na prostem naravno na brunarici imam samo 12v preko 120w solarni modul akum 140 Ah. ( Vlado, 14/05/2016 )
Žal v ponudbi nimamo primernih LED svetil za vaš primer.
Zanima me koliko metrov led lučk lahko dobim za kupit skupaj. Rabil bi cirka 50 tm. Lep pozdrav. Andrej hvala. ( Andrej, 14/05/2016 )
LED trakovi so dobavljivi v 5m dolgih kosih, v primeru naročila 50m boste prejeli 10x5m. Dolžina 5m je maksimalna dolžina LED traku v enem kosu, daljša dolžina bi za LED trak pomenila tokovno preobremenitev in krajšo življensko dobo. Zato vam za vezavo 50m svetujemo vzporedno vezavo 5m kosov.
Ali gre pri opisu kontrolerja in sprejemnika RGBW za napako, saj piše , da se uporabljajo za  ugašanje/prižiganje in zatemnjevanje enobarvnega led traku? S čim pa lahko potem krmilimo več barvne LED RGBW trakove (izbira poljubne barve?)
( Stane, 12/05/2016 )
Za napako se opravičujemo, pri opisu RGBW sprejemnika in kontrolerja MyLED je bila v opisu napačna informacija, ta dva izdelka se seveda lahko uporabita za krmiljenje večbarvnih RGBW LED trakov.

Imate vprašanje?

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Zakaj inLED.si?
 • Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.
 • Vsi izdelki v ponudbi so na zalogi.
 • 90% naročil, oddanih do 13.00 ure, odpošljemo isti dan.
 • Garancija zadovoljstva, 30 dni.
 • Garancija na vse izdelke.
Dejstva, ki nas potrjujejo
 • Uspešno poslujemo že 7. leto.
 • V ponudbi več kot 1000 artiklov.
 • Odposlanih več kot 60.000 naročil.
 • Več kot kot 30.000 zadovoljnih strank.
 • Prisotni na celotnem EU trgu.
 • Enako razmerje novih in starih strank.
Stopite v stik