Blagajna
Iskanje

15 idej za uporabo LED traku

1. Kuhinjski pult

LED trak lahko uporabite za razsvetljavo kuhinjskega pulta, pisarniške mize, ali delovnega pulta.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 120LED/m LED trak
- SLIM, VGRADNI ali KOTNI ALU profil
- napajalnik
- zaključke, nosilce za ALU profil2. Garderobna omara

Za razsvetljavo garderobne omare lahko uporabite posebej za to narejen ovalni ALU profil, ki v osnovi služi kot obešalnik za obleke.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 60LED/m LED trak
- OVAL ALU profil
- napajalnik
- nosilce za ovalni ALU profil3. Osvetlitev ozadja televizorja

Dokazano s strani priznanih proizvajalcev tehnike, svetloba za televizorjem dokazano izboljša sliko in kontrast televizorja.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m LED trak
- napajalnik4. Indirektna razsvetljava prostora

Indirektna razsvetljava prostoru da bolj eleganten izgled in ga vizualno poveča, hkrati pa ustvari prijetno ambientno svetlobo.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m ali 120LED/m LED trak, odvisno od željene jakosti svetlobe
- napajalnik5. Pod stopnicami

LED trakovi pod stopnicami dajo prostoru pridih luksuza in dajo prijetno svetlobo.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m LED trak
- za lepši izgled lahko SLIM ali VGRADNI ALU profil - napajalnik6. Indirektna razsvetljava pohištva

LED trak lahko kombinirate z kateremkoli kosom pohištva. Lahko ga montirate pod, na ali za pohištvom, v kateremkoli prostoru.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m ali 120LED/m LED trak, odvisno od željene jakosti svetlobe
- napajalnik7. POLICE DOMA in V TRGOVINI

Z LED trakom lahko osvetlite police in tako izpostavimo vaše najlubše predmete ali izdelke v trgovini.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 60LED/m ali 120LED/m LED trak
- SLIM, VGRADNI ali KOTNI ALU profil
- napajalnik
- zaključke, nosilce za ALU profil8. NADSTREŠEK

LED trak lahko uporabite kot glavno razsvetljavo avtomobilskega nadstreška.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m LED trak, če želimo ambientno svetilnost
- 60LED/m ali 120LED/m LED trak, če želimo močnejšo svetilnost
- SLIM ALU profil
- napajalnik9. TERASA

Podobno kot v ideji zgoraj, lahko LED trak uporabimo za osvetlitev terase ali balkona.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m LED trak, če želimo ambientno svetilnost
- 60LED/m LED trak, če želimo močnejšo svetilnost
- SLIM ALU profil
- napajalnik10. ZA OGLEDALOM

S to idejo lahko z zelo malo truda naredite vašo kopalnico bolj elegantno in luksuzno.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m LED trak
- napajalnik11. PREDALNIK

LED trakove lahko uporabite za razsvetljavo kuhinjskih in pisarniških predalov.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m LED trak
- za lepši izgled lahko SLIM, VGRADNI ali KOTNI ALU profil
- napajalnik12. INDIREKTNA RAZSVETLJAVA TAL

LED trak nalepimo na spodnji del pohištva, tako, da v temi osvetljujejo tla. Idejo lahko uporabimo za vse vrste pohištva, kuhinje, postelje, omare...

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m LED trak
- napajalnik13. ZA SLIKO/FOTOGRAFIJO

S to idejo lahko z malo truda izpostavimo našo najljubšo sliko ali fotografijo in s tem poživimo barve v sliki.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m LED trak
- napajalnik14. V VOZILU

LED trakovi delujejo na 12V, kar pomeni, da jih lahko priklopimo direktno na akumulator avtomobila. Lahko jih uporabimo za razsvetljevanje kabine, prtljažnega prostora, kot dodatno ali samo dekorativno razsvetljavo.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- 30LED/m ali 60LED/m ali 120LED/m LED trak, odvisno od željenega učinka
- za priklop LED v avtomobilu ne potrebujemo napajalnika, LED trak se priklopi direktno na akumulator14. IZDELAVA SVETILKE

LED trak je zaradi svoje fleksibilnosti, možnosti rezanja in enostavne uporabe, primeren za izdelavo svetilk. Ker deluje na napetosti 12V, ki človeku ni nevarvna, lahko brez strahu uporabimo katerikoli predmet iz vsakdanjega življenja. To je lahko les, keramika, opeka, kos kovine... Na ta način lahko sami ustvarimo edinstveno visečo, stropno, ali stensko svetilko.

Za izvedbo te ideje potrebujete:
- LED trak izberemo glede na željeno jakost in efekt svetlobe
- napajalnik

Imate vprašanje?

Pisarniško delovno mesto (nočno delo) bi rad opremi z led svetlobo, dnevno belo (okoli 4500 K). Namestil bi metrski trak pod polico, kjer imam monitor (osvetlitev mize kot delovne površine) ter enako polico nad ekrani.
Svetovali bi vam ali 60LED/m ali 120LED/m, odvisno od tega kako močno svetlobo želite. Lahko pa se eventuelno izbere močnejši trak in se ga potem po potrebi zatemni z daljincem ali zatemnilnikom.
Rabila bi 2m led traka za v kuhinjo pod pult ne morem se še odločit ali bi dali barvnega ali enobarvnega.
Za razsvetljavo kuhinjskega pulta vam svetujemo uporabo enobarvnega LED traka, saj ima dosti večjo svetilnost, montaža pa je dosti bolj enostavna.
V hiši imam 13 stopnic široke so 77cm rad bi imel trak ki lahko spreminja barve. Trak bi montoral v zato namenjen alu profil ki pride pod rob stopnice. Kako bi moral vezati trakove in kaj vse potrebujem za takšno montažo? Jakost svetlobe bi rad spreminjal.
Za spreminjanje barv bi najprej potrebovali RGB ali RGBW LED trak, ki bi ga povezali na kontroler. LED trakove bi morali povezati na kontroler vzporedno, kar pomeni, da bi do vsake stopnice moral iti ločen kabel. Za delovanje potem potrebujete še napajalnik, ki se ga zveže med 230V in RGB/RGBW kontroler. Jakost svetlobe je možno spreminjati z vsemi RGB/RGBW kontrolerji iz naše ponudbe.
Zanima me, koliko daljše Al profile je potrebno kupiti za nemoteno montažo LED trakov dolžine 1,00 in 1,80 m. Obenem bi prosil še za podatek o moči napajalnikov za navedene mere. Za pod elementno osvetlitev bi uporabil LED trak 120LED/m. Podatke potrebujem za pravilno sestavo naročila.
Alu profile prodajamo v 2m kosih, ki jih nato sami odrežete na dolžino, ki vam ustreza. Dolžino LED traku pa potem prilagodite glede na montiran alu profil. Omenjen led trak je možno rezat vsakih 2.5cm.Za 1,8m led traku bi bil primeren 35W napajalnik, za 1m pa 25W napajalnik.Obstaja pa še možnost, da oba LED trakova vzporedno priključite na en napajalnik. V tem primeru potrebujete en 60W napajalnik
Dekorativni kamen bi osvetlil z led trakom, ki bi sem mu samodejno spremnijala barva, način osvetlitve po možnosti več segmentov z naključnim spreminjanjem barv in intezitete osvetlitve kaj predlagate ?
Priporočam uporabo RGB ali RGBW led traku. Zraven pa potrebujete še RGB/RGBW kontroler z daljincem. Z njim lahko spreminjate barvo svetlobe in nastavite jakost svetlobe. Ta kontroler se potem zveže na napajalnik.
Zanima me kako bi bilo možno namesto vgradnih luči na stropu imeti led trakove. Na stropu bil bil zmontiran lesen profil širine cca 50 cm v črki L, v kuhinji. Kuhinja je speljana iz ozkega hodnika odprtega v kuhinjo v črki L. Imamo namen v ta les vgraditi vgradne led luči, pa ne vem, če ni cenejša varianta led trakovi. Kaj vi mislite, kako to rešiti ? Hvala za odgovor
Bolj bi priporočal izbiro vgradnih svetilk. Namreč led trakovi so pri stropni montaži bolj primerni za ambientalno, kot za glavno razsvetljavo. Njihova svetloba je namreč linijska in precej razpršena. Za glavno razsvetljavo so primerni le na manjših višinah in osvetljenih površinah - kot npr. kuhinjki pulti ipd. Priporočal bi torej izbiro vgradnih svetilk za led žarnice ali pa vgradne Slim svetilke. Odvisno od vgradne višine, ki je na voljo.
Pozdrav, pri vas sem že nabavil material za kuhinjsko podelementno osvetlitev. Ma vam rečem,odlično deluje in izgleda
Hvala za pohvalo.
V kuhinji mi je pregorela žarnica na napi, ali je možno obstoječo žarnico nadomestiti z led trakom dolžini cca 260 cm -obseg nape.
Lahko bi nadomestili z led trakom. Vendar pa bi opozoril, da je nekam potrebno spraviti še napajalnik, saj LED trak deluje na 12V. Verjetno pa bi bilo dobro led trak montirati tudi v alu profil - zaradi maščobe in čiščenja
Odpiram kozmetični salon in na eni steni cca. 4,5m imam položene tapete (bež/bele z zlatim vzorcem). Rada bi, da tapete oz. vzorci pridejo do boljšega izraza, pa bi položila LED trak.. Zanimajo me vaše izkušnje oz. mnenje, kaj mislite da bi bilo najboljše?
Lahko uporabite led trak v kombinaciji z alu profilom, ali pa kakšne stenske svetilke. Izbira pa je odvisna od samega prostora, okusa in možnosti izvedbe.
Najprej bi pohvalil vaso res odlicno stran, zelo pregledna in uporabniku prijazna. V vzglavje postelje imam namen vgraditi dva kosa led traku, predvsem namesto nocne lucke. Trakova bi bila vezana na en napajalnik, vsak ba bi imel svojo stikalo. Kaksen led trak priporocate?
V kolikor bo namenjeno tudi branju, priporočam led trak 120LED/m, ki je najmočnejši. Barva svetlobe pa po želji.
Delam zunanjo mizico iz euro palete. V notranjost palete bi dala kamne in na stranice lučke. Kaj mi svetujete in kaj točno bi rabila?
Za razsvetljavo z led trakom potrebujete:- LED trak - za vaš namen 30LED/m, razen če bi želeli močno razsvetljavo.- napajalnik- stikalo (opcijsko)- alu profil (opcijsko)V kolikor bo zadeva izpostavljena vodi, bi opozoril, da vodoodpornih LED trakov nimamo v ponudbi.
Že dalj časa imam v mislih izdelavo zunanje stenske svetilke podobni kot tista na vaši spletni strani izdelana iz glinenega strešnika (po naše "korec"). Poiskusil sem že v kombinaciji z običajno 220V svetilko/žarnico, vendar mi rezultat ni bil všeč, ker je vse skupaj preveliko... Kaj potrebujem za izdelavo (poleg nosilca strešnika...)? je to trak ali žarnica? Kakšen pretvornik?
Za izdelavo vam priporočam uporabo LED traka, na enem strešniku bi lahko uporabili nekaj 10cm LED traku 120LED/m, kar bi dalo zadostno svetilnost. Nosilec strešnika bi seveda morali izdelati sami. Glede na to, da LED trakovi delujejo na 12V, bi lahko več strešnikov-LED trakovi nato vzporedno povezali na napajalnik.
Najprej vam izrekam pohvalo za čudovito spletno stran, po mojem prepričanju najboljšo v Sloveniji. Bravo in kar tako naprej. Pod umivalnik in ogledalo bi rad naredil led razsvetljavo. Pod ogledalom dolžine 1 m, pod umivalnikom pa je dolžina 1.1 m in dvakrat krajša stranica po 48 cm. Verjetno bi rabil led trak, ki se da rezati na poljubno dolžino, s samolepilnim trakom, ker kanala ni moč montirati, dva kotna konektorja in seveda ustrezen transformator na 12V. Kaj mi predlagate vi?
Za izvedbo vaše ideje vam svetujemo LED trak 60LED/m in ostale stvari, ki ste jih že našteli. Pa hvala za pohvalo;)
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!