CCT 12V LED trak

CCT 12V LED trak
Visoka kvaliteta in 3 leta garancijeSamolepilni trak na hrbtni straniMožnost rezanja vsakih 10cm
5.9€ Brez DDV: 4.84€

Bližnjice
Opis izdelka

Namen

LED trakovi CCT imajo vgrajene CCT LED diode. CCT je kratica za Correlated Colour Temperature in pri LED trakovih označuje možnost prikaza vseh odtenkov bele barve. LED trak takšno svetlobo doseže z mešanjem toplo in hladno bele barve. Bela svetloba CCT LED diod se po kvaliteti in svetilnosti ne razlikuje od ostalih svetil v prostoru.

CCT svetloba

Prikaz CCT svetlobe na SMD CCT traku 1
Prikaz CCT svetlobe na SMD CCT traku 2
Prikaz CCT svetlobe na SMD CCT traku 3

CCT LED diode na LED traku ustvarjajo svetlobo z mešanjem toplo in hladno bele barve. Na ta način lahko s pomočjo kontrolerja izbiramo med vsemi odtenki toplo, dnevno in hladno bele barve, od 3000K do 6000K. Takšna bela svetloba je po kvaliteti in svetilnosti povsem enaka tisti enobarvnih LED trakov in ostalih svetil.


Maksimalna dolžina: do 5m

Pri dolžinah daljših od maksimalne je LED trak tokovno preobremenjen. Tokovna preobremenjenost povzroči pregrevanje, krajšo življensko dobo in odpoved posameznih LED diod.


Vezava dolžin daljših od maksimalne dolžine

V primeru, da želite z LED trakom ustvariti linijo daljšo od maksimalne dolžine, svetujemo vzporedno vezavo večih kosov. Za več nasvetov o tem kako pravilno povezati daljše linije kliknite tukaj.


Tip kabla

Prikaz kontaktov na LED traku CCT
Prikaz kabla na LED traku CCT

LED trakovi CCT za povezovanje potrebujejo 3-žilni kabel, saj imajo na vezju tri kontakte: GROUND (minus), WARM WHITE in COOL WHITE. Najdete jih lahko v kategoriji tukaj.


Samolepilni trak na hrbtni strani

Samolepilni trak

Na hrbtni strani ima nalepljen samolepilni trak, s katerim ga lahko enostavno montiramo.
Priključne žice na LED traku

Priključne žice

LED trak že ima nalotane priključne žice, priklopimo ga lahko brez posebnega znanja elektronike!
Razrez na vsake 3 LED diode

Možnost rezanja vsakih 10cm

Možno ga je krajšati vsakih 10cm. Površina LED traku je bela.

Kalkulator za pravilno izbiro napajalnika

LED trak LineaCOB deluje na napetosti 24V, zato za priklop na napetost 230V potrebuje napajalnik. Ta napetost zniža na napetost, primerno za napajanje LED trakov. V ponudbi je več vrst napajalnikov, med seboj se razlikujejo po moči. Daljši kot je LED trak, močnejši napajalnik potrebujete. Pravilno moč lahko ugotovite s pomočjo kalkulatorja spodaj.
Za izračun moči napajalnika vpišite dolžino LED traku v metrih.

 


Priklop napajalnika

Pri montaži LED trakov v hiši najprej izklopite varovalke in preverimo, da v omrežju ni električnega toka. Nato vhod napajalnika povežete na vir napetosti 230V, to je lahko ali vtičnica ali direktni dovod. Izhod napajalnika povežete z LED trakom, pri tem ste pozorni, da pravilno obrnete PLUS in MINUS. Ko je napajalnik povezan, lahko v omrežje ponovno spustite električni tok. Za podrobna navodila si oglejte navodila tukaj. Shema priklopa napajalnika na LED trak

Tehnični podatki

Barva svetlobe:Nastavljiva od 3000K do 6000K
Dimenzije:Širina: 10mm
Garancija:3 leta
Kot svetilnosti:120°
Moč:15W/m
Možnost zatemnjevanja:Da
Napetost:12V DC
Samolepilni trak na hrbtni strani:Da
Tip in število LED diod:5050 CCT 2v1 - 60/meter
Vodoodporna zaščita:Ne