Blagajna
Iskanje

Kako izbrati pravilen ALU profil?

NAČIN MONTAŽE

Alu profili so vsestransko uporabni. V njih lahko namestimo LED trak in jih uporabimo za razsvetlitev delovnih površin, omar in polic, prostorov... V naši ponudbi lahko najdete:

SLIM

ALU profile je možno uporabiti na katerikoli ravni površini, svetlobo oddajajo naravnost in so primerni za enakomerno osvetlitev. Ponavadi se montirajo nad sredino površine, ki jo želimo razsvetliti. Primerni so za montažo na:
- pohištvo
- beton (vse vrste sten in stropov)
- umetna masa (plastika, stiropor, stirodur)
- kovina

VGRADNE

ALU profile lahko uporabimo tam, kjer je obstaja možnost vgradnje (izdelava utora). Svetlobo oddajajo naravnost in so primerni za enakomerno osvetlitev. Ponavadi se montirajo nad sredino površine, ki jo želimo razsvetliti. Primerni so za montažo na:
- mavčne plošče - knauf (profil lahko namestimo med ploščama)
- pohištvo - les (profil lahko namestimo v utor)
- umetne mase (plastika, stiropor, stirodur).

KOTNE

ALU profile je možno uporabiti na katerikoli ravni površini, LED trak se vanje prilepi pod kotom. Ponavadi se montirajo v kot, nad površino, ki jo želimo razsvetliti. Primerni so za površine:
- pohištvo
- beton (vse vrste sten in stropov)
- umetna masa (plastika, stiropor, stirodur)
- kovina

VELIKOST

Znotraj vsake od kategorij ALU profilov lahko najdete različne velikosti. Pri izbiri pravilne upoštevajte dva kriterija: DIMENZIJO LED TRAKU (ki ga boste namestili v ALU profil) in SPLOŠNI IZGLED PROFILA (ali želite manjši ali večji profil). V spodnji razpredelnici lahko preverite, katere DIMENZIJE LED TRAKU ustrezajo določenemu ALU PROFILU.
30LED/m
60LED/m
120LED/m RGB RGBW
SLIM S Da Da Da Ne
SLIM M Da Da Da Ne
SLIM L Da Da Da Da
SLIM XL Da (do 3 vrste vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno)
VGRADNI M Da Da Da Ne
VGRADNI L Da Da Da Da
KOTNI M Da Da Da Ne
KOTNI L Da Da Da Da
KOTNI XL Da (do 3 vrste vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno)

BARVA ALU PROFILA

Večina profilov v ponudbi je na voljo v treh različnih barvah. To so srebrna, bela in črna:
SREBRNA
BELA
ČRNA

BARVA POKROVA

V ponudbi lahko izbirate med tremi barvami pokrova: PROZOREN, MLEČEN in 50% MLEČEN tip pokrova. Različne barve dajejo različen efekt glede na uporabljen trak. Pri uporabi PROZORNEGA pokrova, bo svetilnost 100%, saj prozoren pokrov ne odvzame nič svetlobe. Poleg tega so pri ugasnjenem LED traku diode jasno vidne. Pri MLEČNEM tipu pokrova pa je ravno obratno, LED diode pri ugasnjenem LED traku niso vidne. Svetilnost pri uporabi je manjša kot pri prozornem, mlečna barva zaduši približno 10% svetlobe. Če v kombinaciji z mlečnim pokrovom uporabimo UNI LED trak, dobimo popolnoma enakomerno svetlobo.
PROZOREN
50% MLEČEN
MLEČEN

TIP POKROVA

V ponudbi lahko poleg barve pokrova izbirate med različnimi TIPI pokrova. Razlika je v načinu, kako se pokrov namesti na ALU profil. Na voljo so naslednji tipi pokrova: SLIDE, SLIP in KLIK. SLIDE sistem je primeren za dolžine, krajše od 2m, saj je potrebno pokrov vstaviti iz strani in ga potisniti do konca. Ker se vstavi iz strani, ga je nemogoče uporabiti v primeru, ko je profil med dvema točkama (na obeh straneh je npr. stena). Zelo težko ga je uporabiti pri sestavljanju več kosov profilov, saj ga moramo vstaviti v začetek prvega profila in ga nato potisniskati do konca. Pri sestavih večih kosov profilov je bolje uporabiti KLIK/SLIP sistem. Ta se v profil vstavi iz vrha.
SLIP
SLIDE
KLIK
V spodnji razpredelnici si lahko ogledate, kateri TIP POKROVA imate na izbiro pri posamezni vrsti ALU PROFILA.
SLIP SLIDE KLIK
SLIM S Da Ne Ne
SLIM M Ne Da Da
SLIM L Ne Da Da
SLIM XL Ne Da Ne
VGRADNI M Ne Da Da
VGRADNI L Ne Da Da
KOTNI M Ne Da Da
KOTNI L Ne Da Da
KOTNI XL Ne Da Ne

Imate vprašanje?

Zanima me kakšen led trak bi priporočali za vgradnjo nad pisalno mizo v otroški sobi. Polica nad pisalno mizo je dolga 140cm široka 30cm in je nad pisalno mizo 42cm. Želel bi da osvetli pisalno mizo da je dovolj za učenje.
Za montažo nad pisalno mizo bi vam svetoval LED trak 120LED/meter, v toplo ali dnevno beli barvi. Hladno belo barvo za otroško sobo odsvetujemo.
Kako izvesti razsvetljavo pod kuh. elementi z led vgradnim trakom v vogalu, se pravi imam kuhinjo v obliki črke "u". Uredu, jaz lahko žagam profil pod kotom 45°, ampak kako pa led trak ?? Rad bi prižigal celotno verigo z enim stikalom naenkrat. Imate morda kotni element 90° za led trak ?
ALU profile se lahko montira v kot 90° samo tako, da oba kosa odrežete pod kotom 45°. V ponudbi sicer imamo konektorje za LED trak v 90°, vendar so ti preveliki za vgradnjo v ALU profil in so primerni samo za montažo brez ALU profila. Zato je za montažo v ALU profil najbolje uporabiti 2cm kos kabla, ki ga prilotate na oba kosa LED traku in z njim naredite zavoj. Takšna rešitev je tudi dolgoročna najbolj zanesljiva.
Potrebujem nasvet. Imam novo kuhinjo v katero bi vgradila led trak -podelementni dolžina 2,5m. Nebi vrtali profile v element in me zanima kako se obnesejo samolepilni profili. Kuhinja je moderna Bela visoki sijaj.
V kolikor je celotna linija elementov ravna in je površina povsem gladka, bi morale samolepilne blazinice držati ALU profil. Svetujem vam uporabo treh ali štirih blazinic na vsak tekoči meter profila.
Zanima me kateri profil je primeren za kuhinjo.
Za montažo v kuhinjo so primerni vsi ALU profili iz naše ponudbe.
Zanimam se za nakup LED traku 120LED/m, katerega bi nalepil v KOTNI ALU profil. To bi zmontiral pod zgornje kotne kuhinjske omarice tik ob zidu/steklu. Omarice so v obliki L pod kotom 90 stopinj. Najdaljsa stranica je dolga 155cm, najkrajsa pa je 115cm. Kako bi povezal ALU profile v kotu in kako bi zmontiral LED trak?
ALU profile se lahko montira v kot 90° samo tako, da oba kosa odrežete pod kotom 45°. V ponudbi sicer imamo konektorje za LED trak v 90°, vendar so ti preveliki za vgradnjo v ALU profil in so primerni samo za montažo brez ALU profila. Zato je za montažo v ALU profil najbolje uporabiti 2cm kos kabla, ki ga prilotate na oba kosa LED traku in z njim naredite zavoj. Takšna rešitev je tudi dolgoročna najbolj zanesljiva.
Ali imate tudi kake profile, da so vodoodporni, za v kopalnico okoli kopalne kadi?
Žal v ponudbi nimamo vodoodpornih ALU profilov za LED trakove.
Zanima me, če je možno alu profile in led trak rezat na primerno dolžino?
Alu profile je možno rezat na željeno dimenzijo. Uporabi se žaga za kovino s čimbolj finimi zobci.Prav tako je možno rezat led trakove - lahko kar s škarjami ali kleščami ščipalkami. Na led traku so označena mesta, kjer je možno rezanje. Pri vsakem led traku je na skici in pod tehničnimi podatki navedeno na katerih dolžinah se lahko reže (npr. vsakih 5cm).
Je možno alu okvirje in led trak rezat na primerno dolžino?
ALU profili v ponudbi so dobavljivi samo v 2m kosih, LED trakove pa režemo na meter.
Zanimam se za nakup led trakov pod zgornjim kuhinjim pultom. Iz zida imam izpeljan 3Gx1,5 kvadrat kabel za 220V. Zanima me kakšen komplet bi rabil z napajalnikom in aluminijastim profilom, da lahko ta napajalnik skrijem v alu profil in LED trakove.
Vsi napajalniki so v velikosti daljinca ali še večji, zato montaža v alu profil žal ni mogoča.Ponavadi se pri montaži nad kuhinjski pult dovodni kabel (230V) spelje na omarico in tam zveže napajalnik, nato pa se drug kabel (12V) pelje nazaj do LED traku.
Pozdravljeni,zanima me iz kakšnega materiala so pokrovi za alu profile. Hvala!
Pokrovi za alu profile so iz plastike.
Rad bi sestavil okvir iz standardnih alu profilov dimenzij 1520x620mm, kje najdem mere alu profilov.Da ne bi rezal profile na vogalih pod 45° bi vgradil 90° stopinjski vogal, če se ga da seveda dobiti. Širina profila 75-80mm.
Dimenzije profilov so navedene na fotografijah ob prerezu in pod tehničnimi podatki. Vse alu profile imamo v dolžinah 2m. Največja širina ALU profila (SLIM XL) pa je 32mm. 90° kotnikov žal nimamo v ponudbi.
1. Ali obstoja slim L tudi v črni barvi? (rabim za RGBW)2. Rad bi položil v linijo 7m dolg LED trak RGB W, kar pomeni, da moram poleg 5m LED traku za preostala 2 m položiti v ALU profil tudi napajalni kabel. Kateri profil naj uporabim in kako pritrditi v alu profil napajalni kabel, da ne bo motil LED razsvetljave?
Slim L alu profili so dobavljivi tudi v črni barvi. V vašem primeru so samo dve možnosti. RGBW LED trak lahko napajate iz obeh koncev, 5m in 2m kos posebej. Lahko pa uporabite širši alu profil XL, vanj lahko brez problema vzporedno vstavite kabel.
OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!