Na voljo so še zadnji kosi LED panelov z barvnimi ohišji, za ogled ponudbe kliknite TUKAJ

Kako izbrati pravilen ALU profil?

NAČIN MONTAŽE

Alu profili so vsestransko uporabni. V njih lahko namestimo LED trak in jih uporabimo za razsvetlitev delovnih površin, omar in polic, prostorov... V naši ponudbi lahko najdete:

SLIM

ALU profile je možno uporabiti na katerikoli ravni površini, svetlobo oddajajo naravnost in so primerni za enakomerno osvetlitev. Ponavadi se montirajo nad sredino površine, ki jo želimo razsvetliti. Primerni so za montažo na:
- pohištvo
- beton (vse vrste sten in stropov)
- umetna masa (plastika, stiropor, stirodur)
- kovina

VGRADNE

ALU profile lahko uporabimo tam, kjer je obstaja možnost vgradnje (izdelava utora). Svetlobo oddajajo naravnost in so primerni za enakomerno osvetlitev. Ponavadi se montirajo nad sredino površine, ki jo želimo razsvetliti. Primerni so za montažo na:
- mavčne plošče - knauf (profil lahko namestimo med ploščama)
- pohištvo - les (profil lahko namestimo v utor)
- umetne mase (plastika, stiropor, stirodur).

KOTNE

ALU profile je možno uporabiti na katerikoli ravni površini, LED trak se vanje prilepi pod kotom. Ponavadi se montirajo v kot, nad površino, ki jo želimo razsvetliti. Primerni so za površine:
- pohištvo
- beton (vse vrste sten in stropov)
- umetna masa (plastika, stiropor, stirodur)
- kovina

VELIKOST

Znotraj vsake od kategorij ALU profilov lahko najdete različne velikosti. Pri izbiri pravilne upoštevajte dva kriterija: DIMENZIJO LED TRAKU (ki ga boste namestili v ALU profil) in SPLOŠNI IZGLED PROFILA (ali želite manjši ali večji profil). V spodnji razpredelnici lahko preverite, katere DIMENZIJE LED TRAKU ustrezajo določenemu ALU PROFILU.
30LED/m
60LED/m
120LED/m RGB RGBW
SLIM S Da Da Da Ne
SLIM M Da Da Da Ne
SLIM L Da Da Da Da
SLIM XL Da (do 3 vrste vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno)
VGRADNI M Da Da Da Ne
VGRADNI L Da Da Da Da
KOTNI M Da Da Da Ne
KOTNI L Da Da Da Da
KOTNI XL Da (do 3 vrste vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno)

BARVA ALU PROFILA

Večina profilov v ponudbi je na voljo v treh različnih barvah. To so srebrna, bela in črna:
SREBRNA
BELA
ČRNA

BARVA POKROVA

V ponudbi lahko izbirate med tremi barvami pokrova: PROZOREN, MLEČEN in 50% MLEČEN tip pokrova. Različne barve dajejo različen efekt glede na uporabljen trak. Pri uporabi PROZORNEGA pokrova, bo svetilnost 100%, saj prozoren pokrov ne odvzame nič svetlobe. Poleg tega so pri ugasnjenem LED traku diode jasno vidne. Pri MLEČNEM tipu pokrova pa je ravno obratno, LED diode pri ugasnjenem LED traku niso vidne. Svetilnost pri uporabi je manjša kot pri prozornem, mlečna barva zaduši približno 10% svetlobe. Če v kombinaciji z mlečnim pokrovom uporabimo UNI LED trak, dobimo popolnoma enakomerno svetlobo.
PROZOREN
50% MLEČEN
MLEČEN

TIP POKROVA

V ponudbi lahko poleg barve pokrova izbirate med različnimi TIPI pokrova. Razlika je v načinu, kako se pokrov namesti na ALU profil. Na voljo so naslednji tipi pokrova: SLIDE, SLIP in KLIK. SLIDE sistem je primeren za dolžine, krajše od 2m, saj je potrebno pokrov vstaviti iz strani in ga potisniti do konca. Ker se vstavi iz strani, ga je nemogoče uporabiti v primeru, ko je profil med dvema točkama (na obeh straneh je npr. stena). Zelo težko ga je uporabiti pri sestavljanju več kosov profilov, saj ga moramo vstaviti v začetek prvega profila in ga nato potisniskati do konca. Pri sestavih večih kosov profilov je bolje uporabiti KLIK/SLIP sistem. Ta se v profil vstavi iz vrha.
SLIP
SLIDE
KLIK
V spodnji razpredelnici si lahko ogledate, kateri TIP POKROVA imate na izbiro pri posamezni vrsti ALU PROFILA.
SLIP SLIDE KLIK
SLIM S Da Ne Ne
SLIM M Ne Da Da
SLIM L Ne Da Da
SLIM XL Ne Da Ne
VGRADNI M Ne Da Da
VGRADNI L Ne Da Da
KOTNI M Ne Da Da
KOTNI L Ne Da Da
KOTNI XL Ne Da Ne