Kako izbrati pravilen ALU profil?

NAČIN MONTAŽE

Alu profili so vsestransko uporabni. V njih lahko namestimo LED trak in jih uporabimo za razsvetlitev delovnih površin, omar in polic, prostorov... V naši ponudbi lahko najdete:

SLIM

ALU profile je možno uporabiti na katerikoli ravni površini, svetlobo oddajajo naravnost in so primerni za enakomerno osvetlitev. Ponavadi se montirajo nad sredino površine, ki jo želimo razsvetliti.

VGRADNE

ALU profile lahko uporabimo tam, kjer je obstaja možnost vgradnje (izdelava utora). Svetlobo oddajajo naravnost in so primerni za enakomerno osvetlitev. Ponavadi se montirajo nad sredino površine, ki jo želimo razsvetliti.

KOTNE

ALU profile je možno uporabiti na katerikoli ravni površini, LED trak se vanje prilepi pod kotom. Ponavadi se montirajo v kot, nad površino, ki jo želimo razsvetliti.

VELIKOST

Znotraj vsake od kategorij ALU profilov lahko najdete različne velikosti. Pri izbiri pravilne upoštevajte dva kriterija: DIMENZIJO LED TRAKU (ki ga boste namestili v ALU profil) in SPLOŠNI IZGLED PROFILA (ali želite manjši ali večji profil). V spodnji razpredelnici lahko preverite, katere DIMENZIJE LED TRAKU ustrezajo določenemu ALU PROFILU.

XtraSTRONG 30LED/m
XtraSTRONG 60LED/m
XtraSTRONG 120LED/m
XtraSTRONG RGB
XtraSTRONG RGBW
XtraLONG 60LED/m
XtraLONG RGBW
SLIM S Da Da Ne
SLIM M Da Da Ne
SLIM L Da Da Da
SLIM XL Da (do 3 vrste vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno) Da (do 2 vrsti vzporedno)
VGRADNI S Da Da Ne
VGRADNI M Da Da Ne
VGRADNI L Da Da Da
KOTNI S Da Da Da
KOTNI M Da Da Ne
KOTNI L Da Da Da
FIX Da Da Da

BARVA ALU PROFILA

Večina profilov v ponudbi je na voljo v treh različnih barvah. To so srebrna, bela in črna:
Srebrna barva ALU profila za LED trakoveSREBRNA
Bela barva ALU profila za LED trakoveBELA
Črna barva ALU profila za LED trakoveČRNA

BARVA POKROVA

V ponudbi lahko izbirate med tremi barvami pokrova: PROZOREN, MLEČEN in 50% MLEČEN tip pokrova. Različne barve dajejo različen efekt glede na uporabljen trak. Pri uporabi PROZORNEGA pokrova, bo svetilnost 100%, saj prozoren pokrov ne odvzame nič svetlobe. Poleg tega so pri ugasnjenem LED traku diode jasno vidne. Pri MLEČNEM tipu pokrova pa je ravno obratno, LED diode pri ugasnjenem LED traku niso vidne. Svetilnost pri uporabi je manjša kot pri prozornem, mlečna barva zaduši približno 10% svetlobe. Če v kombinaciji z mlečnim pokrovom uporabimo LED trak z večjo gostoto LED diod (npr. 120LED/m), dobimo popolnoma enakomerno svetlobo, pike LED diod pri prižganem LED traku pa skoraj niso vidne.
Propustnost pokrova za ALU profil - PROZORENPROZOREN
Propustnost pokrova za ALU profil - 50% MLEČEN50% MLEČEN
Propustnost pokrova za ALU profil - MLEČENMLEČEN

TIP POKROVA

V ponudbi lahko poleg barve pokrova izbirate med različnimi tipi pokrova. Razlika je v načinu, kako se pokrov namesti na ALU profil. Na voljo so naslednji tipi pokrova: SLIDE, SLIP in KLIK. SLIDE sistem je primeren za dolžine, krajše od 2m, saj je potrebno pokrov vstaviti iz strani in ga potisniti do konca. Ker se vstavi iz strani, ga je nemogoče uporabiti v primeru, ko je profil med dvema točkama (na obeh straneh je npr. stena). Zelo težko ga je uporabiti pri sestavljanju več kosov profilov, saj ga moramo vstaviti v začetek prvega profila in ga nato potisniskati do konca. Pri sestavih večih kosov profilov je bolje uporabiti KLIK/SLIP sistem. Ta se v profil vstavi iz vrha.
SLIP sistem montaže pokrova - montaža iz vrha ali iz straniSLIP
SLIDE sistem montaže pokrova - montaža iz straniSLIDE
KLIK sistem montaže pokrova - iz vrhaKLIK
V spodnji razpredelnici si lahko ogledate, kateri tip pokrova imate na izbiro pri posamezni vrsti ALU PROFILA.

SLIP SLIDE KLIK
SLIM S Da Ne Ne
SLIM M Ne Da Da
SLIM L Ne Da Da
SLIM XL Da Ne Ne
VGRADNI S Da Ne Ne
VGRADNI M Ne Da Da
VGRADNI L Ne Da Da
KOTNI S Da Ne Ne
KOTNI M Ne Da Da
KOTNI L Ne Da Da

Imate še kakšno vprašanje?