Najpogostejša vprašanja pri nakupu ALU profilov

1. Ali je ALU profil za LED trak nujno potreben?

Odgovor je ne. LED trak je možno pritrditi tudi direktno na površino, vendar se uporaba ALU profilov priporoča zaradi naslednjih štirih razlogov.

  • Ker zagotavljajo optimalen prijem lepila na LED traku.
    LED trak tudi po daljšem obdobju ne bo odstopal, saj je površina v profilu popolnoma ravna, gladka in čista.
  • Ker podaljšajo življenjsko dobo LED traku.
    LED trak prilepljen na ALU profil deluje na dosti nižji temperaturi, saj se višja temperatura enakomerno razdeli po profilu, nižja temperatura pa pomeni daljšo življenjsko dobo.
  • Ker je izgled LED traku vgrajenega v profilu je bistveno lepši, kot direktno nalepljen LED trak.
  • Ker z uporabo različnih pokrovov (mlečnih ali 50% mlečnih) lahko dosežemo bolj enakomerno svetlobo in zmanjšamo bleščanje.

2. Ali dobavljate ALU profila samo v kosih, ali jih tudi režete?

V naši ponudbi imamo vse ALU profile v kosih po 2m. Po naročilu jih žal ne režemo.


3. Kako žagati, spajati in montirati profile?

Za odgovore na ta vprašanje si oglejte članek "Montaža ALU profilov za LED trakove", kjer lahko poleg osnovnih navodil najdete tudi koristne nasvete.


4. Kako pošiljate ALU profile, da ne prihaja do poškodb?

Vsa naročila, ki vsebujejo ALU profile, zapakiramo v daljše kartonske tulce. V tulcu so fiksirani s peno, ki onemogoča premikanje in prepreči medsebojno drgnjenje profilov. V kolikor med pošiljanjem vseeno pride do poškodbe, se reklamacija reši kar preko e-maila, potrebujemo samo slike poškodovanih profilov in v najkrajšem možnem času vam pošljemo nove.

Pakiranje ALU profila v kartonski tulec

5. Kateri ALU profil izbrati?

Za odgovor na to vprašanje si oglejte članek "Kako izbrati pravilen ALU profil".


6. Kateri pokrov za profil izbrati?

Izbira pravega pokrova ima na delovanje in svetlobo LED traku še večji vpliv kot izbira samega ALU profila. Glavni izziv tukaj najti pravo razmerje med enakomernostjo svetlobe ob direktnem pogledu v LED trak in izkoristkom – to je svetlobo, ki pride čez pokrov profila in osvetli prostor ali površino. Svetujemo vam, da si ogledate članek "Kako izbrati pravilen pokrov za ALU profil".

Različni tipi pokrovov za ALU profile

7. Ali je ALU profil kompatibilen z ostalimi komponentami, ki jih bom naročil/a?

To vprašanje se nanaša na vse komponente, ki jih lahko najdete v naši ponudbi in se vgrajujejo v ALU profile (LED trakovi, konektorji za LED trakove, stikala za LED trakove). Kompatibilnost lahko preverite v opisu vsakega od teh izdelkov, kjer je napisano, ali so pri vgradnji v ALU profil kakšne posebnosti. Lahko pa jo preverite tudi v članku "Tabela kompatibilnosti komponent z ALU profili".